Smak życia, czyli uroda zaczyna się w kuchni
Wydawnictwo: Znak kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Znak
- Data wydania:
- 2007-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2007-01-01
- Liczba stron:
- 256
- Czas czytania
- 4 godz. 16 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8375150274
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 143
- 79
- 36
- 6
- 4
- 3
- 3
- 3
- 2
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Kolejna świetna książka Pani Agnieszki Maciąg. Świetne przepisy wykorzystujące nasze krajowe warzywa. Już nie mogę się doczekać zbiorów z mojego ogródka. Odpowiada mi filozofia i konsekwencja życia autorki. Naprawdę warto kupić jedną z książek serii "Smak ...." Zamiast interesować się durnymi dietami cud w Internecie, czasopismach dla kobiet, proponuję sposób na życie wg całkiem prostych zasad przedstawionych przez panią Maciąg. Dla mnie książka polskiej autorki na światowym poziomie.
Kolejna świetna książka Pani Agnieszki Maciąg. Świetne przepisy wykorzystujące nasze krajowe warzywa. Już nie mogę się doczekać zbiorów z mojego ogródka. Odpowiada mi filozofia i konsekwencja życia autorki. Naprawdę warto kupić jedną z książek serii "Smak ...." Zamiast interesować się durnymi dietami cud w Internecie, czasopismach dla kobiet, proponuję sposób na życie wg...
więcej Pokaż mimo toJest to pierwsza książka p. Agnieszki, ale na mojej półce znalazła się dopiero jako ostatnia - kupiłam ją bez przeglądania, właściwie ze względu na okładkę i manię kolekcjonowania pięknych książek. Ponadto, będąc w posiadaniu 2 pozostałych, postanowiłam, że warto mieć również i tę.
Do mnie osobiście ta publikacja najmniej przemówiła - przede wszystkim, ze względu na szatę graficzną (nieciekawa czcionka,śliski papier, intensywna orientalna kolorystyka - niby szczegóły, ale dla mnie istotne) i mnogość przepisów o charakterze orientalnym - kultura i kuchnia dalekiego Wschodu jakoś do mnie nie przemawiają.
Na szczęście, w książce, obok przepisów, znajdziemy też, jak zawsze ciekawe anegdoty i refleksje autorki oraz mnóstwo przydatnych porad dot. produktów spożywczych i ich wpływu na nasze zdrowie i urodę.
To, jak w przypadku każdej publikacji p. Agnieszki, o wiele więcej niż książka kucharska, to opowieść o życiu, które ma smak.
Jest to pierwsza książka p. Agnieszki, ale na mojej półce znalazła się dopiero jako ostatnia - kupiłam ją bez przeglądania, właściwie ze względu na okładkę i manię kolekcjonowania pięknych książek. Ponadto, będąc w posiadaniu 2 pozostałych, postanowiłam, że warto mieć również i tę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDo mnie osobiście ta publikacja najmniej przemówiła - przede wszystkim, ze względu na szatę...
,,Agnieszka Maciąg zdradza sekrety swojej kuchni. A gotuje świetnie.
Jej potrawy dorównują tym przyrządzanym przez Nigellę Lawson i Jamiego Olivera. Książka pięknie wydana, bogato ilustrowana - doskonały prezent dla każdego. Ponoć w Brazylii kobiety śmieją się podczas przyrządzania posiłków, by w jedzeniu była radość. O przyjemności gotowania, smakowania, a przede wszystkim radości życia opowiada ta książka.
Podstawy kuchni Agnieszki Maciąg to naturalność, zdrowie i ciekawość świata. Obok domowego rosołu i śledzików proponuje ona japońską zupę miso i łososia z Alaski. Zachęca do poszukiwań i kulinarnych eksperymentów. Jej przepisy nie są wydumane, a wszystkie składniki można znaleźć w polskich sklepach. Choć Agnieszka jest modelką, wcale nie zaleca drakońskich diet, ale zwyczajnie - jak kobieta - opowiada o swojej przygodzie z gotowaniem. Co więcej, udowadnia, że zgrabna sylwetka nie musi się wiązać z głodówkami. I przypomina, że uroda zaczyna się w kuchni.
"Nie chcę pisać kolejnego poradnika o tym, co można, a czego nie można jeść. Wydano ich bardzo wiele. Nie jestem dietetykiem, ale kobietą, która na własnej skórze doświadczyła tego, jak ostro trzeba walczyć, by sprostać ideałom piękna dzisiejszego dziwnego świata. Udało mi się w tym świecie przetrwać, jestem zdrowa i nigdy nie zapadłam na żadną chorobę związaną z obsesją na punkcie odżywiania. Potrafię cieszyć się jedzeniem. Sprawić, by stało się sztuką i radością mojego życia." pisze we wstępie do książki autorka.,,
Źródło : http://czytelnia.onet.pl/0,26724,0,1,nowosci.html
,,Agnieszka Maciąg zdradza sekrety swojej kuchni. A gotuje świetnie.
więcej Pokaż mimo toJej potrawy dorównują tym przyrządzanym przez Nigellę Lawson i Jamiego Olivera. Książka pięknie wydana, bogato ilustrowana - doskonały prezent dla każdego. Ponoć w Brazylii kobiety śmieją się podczas przyrządzania posiłków, by w jedzeniu była radość. O przyjemności gotowania, smakowania, a przede...
Nie wiedziałam, że książkę kucharską można przeczytać w całości. O książce dowiedziałam się z programu telewizyjnego i podchodziłam do niej bardzo sceptycznie, pomyślałam: „książka kucharska napisana przez modelkę…?” ale kiedy wzięłam ją do ręki wiedziałam, że na pewno chce ją kupić. Książka jest przepięknie wydana, z pięknymi ilustracjami, ciekawymi i - co ważne - smacznymi przepisami. Nigdy wcześniej nie mogłam przekonać się do krewetek, po wypróbowaniu przepisu „Krewetki diavolo” kocham to danie i często je sobie przygotowuję. Kurczak imbirowo-miodowy – pyszny! Tej książki na pewno nie pozbędę się z mojego księgozbioru, mam zamiar wypróbować większość przepisów, te bardziej czasochłonne odłożyłam na później.
Nie wiedziałam, że książkę kucharską można przeczytać w całości. O książce dowiedziałam się z programu telewizyjnego i podchodziłam do niej bardzo sceptycznie, pomyślałam: „książka kucharska napisana przez modelkę…?” ale kiedy wzięłam ją do ręki wiedziałam, że na pewno chce ją kupić. Książka jest przepięknie wydana, z pięknymi ilustracjami, ciekawymi i - co ważne -...
więcej Pokaż mimo toPrzepiękne zdjęcia i ciekawe przepisy z całego świata.
Przepiękne zdjęcia i ciekawe przepisy z całego świata.
Pokaż mimo toFajna. :) Świetne zdjęcia, ciekawe i proste przepisy. Fajne podejśćie do gotowania.
Fajna. :) Świetne zdjęcia, ciekawe i proste przepisy. Fajne podejśćie do gotowania.
Pokaż mimo to