Ścieżki duszy. Astrologia dla zrozumienia siebie i swoich bliskich

- zdrowie, medycyna
- Otwarte
- 2022-04-27
- 2022-04-27
Od wielu lat interesuję się psychologią oraz rozwojem osobistym i duchowym. Podczas procesu mojej głębokiej przemiany, który rozpoczął się w 2006 roku, trafiłam również na astrologię. Jako osoba racjonalna na początku byłam bardzo sceptyczna. Z biegiem czasu przekonałam się jednak, że astrologia daje wiele cennych wskazówek i wzbogaca życie, czyniąc je bardziej zrozumiałym, przejrzystym i piękniejszym. Astrologia pomogła mi lepiej poznać samą siebie, moich bliskich oraz otaczający nas świat. Astrologia to nie wyrocznia, ponieważ każdy z nas ma wolną wolę i może wybrać, jak zachowa się wobec sytuacji i wyzwań, które pojawiają się na ścieżce życia. Astrologia pomaga je zrozumieć, spojrzeć na nie z szerszej perspektywy i przepracować najważniejsze duchowe lekcje.
W tej książce koncentruję się na znakach zodiaku, a także energii, która podczas danego miesiąca wpływa na każdego z nas: budzi nasz ukryty potencjał, ale również odkrywa nasze słabości. Kiedy wiemy, w jakim energetycznym momencie się znajdujemy, znacznie łatwiej jest nam zrozumieć siebie oraz wyzwania, jakie przed nami stoją.
Moją intencją jest, aby książka ta była dla Ciebie wsparciem w rozwoju, przemianie i zdobyciu większej samoświadomości. Pragnę, by pomogła Ci pokonać niezauważone wcześniej blokady i nauczyła Cię reagować inaczej niż dotychczas. Życzę Ci przepięknego rozkwitu i wspaniałej energii.
Niech budzi się i rośnie Twoja mądrość i wewnętrzna moc.
Dziękuję za to, że możemy razem podróżować.
Z miłością
Agnieszka
Dodaj cytat z książki Ścieżki duszy. Astrologia dla zrozumienia siebie i swoich bliskich
Dodaj cytat
Świadectwo
Why I Quit Astrology: Ex-Practitioner Exposes Starseed & Astrology Dangers
Świadectwo
Pokaż mimo toWhy I Quit Astrology: Ex-Practitioner Exposes Starseed & Astrology Dangers
Nie wiem po co powstała ta książka. Zapewniam, że nie dowiecie się niczego nowego. Szkoda czasu. Przeczytałam prawie wszystkie książki A. Maciąg i ta jest najgorsza...
Pokaż mimo toPo twórczości autorki spodziewałam się zdecydowanie czegoś więcej. Okładka petarda! I nic poza tym. W środku nie znalazłam nic konkretnego, mam wrażenie że z lekka bełkot, zawiodłam się na tej pozycji. Jeśli wziąć do tego pod uwagę cenę książki, zdecydowanie odradzam kupno😉
Pokaż mimo toMaciąg pisze prosto. Przekaz jest jasny, uporzadkowany. To książka to dla mnie pozycja do usystematyzowania informacji z astrologii z którymi się zetknęłam.
Pokaż mimo toUwielbiam książki pani Agnieszki! Jednak tym razem "coś zadzwoniło, ale w innym kościele". Przyznam rację wcześniejszym opiniom, że książka jest zbyt ogólnikowa. W opisie każdego znaku znalazłam coś o sobie. Astrologia została tu potraktowana tylko jako temat na nową książkę. Za 69,99 zł oczekiwałabym czegoś więcej.
Pokaż mimo toTakich bzdur dawno nie czytałam
Takich bzdur dawno nie czytałam
Pokaż mimo toNie wiem jak inni czytelnicy jednak ja jestem rozczarowana. Oczekiwałam czegoś więcej niż kolejne ładne i przejrzyste wydanie książki. Myślę że ja i moi bliscy jesteśmy wyjątkami potwierdzającymi regułę bo tak mało z treści mogę uznać za nasze charakterystyki... Niestety książka do mnie nie trafiła bardzo ogólnikowa. Po prostu można się interesować wieloma rzeczami w życiu, jednak są rzeczy o których powinni się wypowiadać faktyczni wyjadacze danego tematu, książka to jednak coś więcej niż pogawędka przy kawie i oczekiwałam trochę więcej.
Nie wiem jak inni czytelnicy jednak ja jestem rozczarowana. Oczekiwałam czegoś więcej niż kolejne ładne i przejrzyste wydanie książki. Myślę że ja i moi bliscy jesteśmy wyjątkami potwierdzającymi regułę bo tak mało z treści mogę uznać za nasze charakterystyki... Niestety książka do mnie nie trafiła bardzo ogólnikowa. Po prostu można się interesować wieloma rzeczami w życiu,...
więcej Pokaż mimo toKsiążki Pani Maciąg już na starcie zawsze dostają ode mnie gwiazdkę więcej za wydanie. Ta książka równierz jest po prostu pięknie wydana. Detale takie jak wstążki czy odblaskowa okładka są cudownie przemyślane. Co do treści to jest ona lekka, łatwa i przyjemna. Nic odkrywczego, ale jednocześnie nic obciążającego. Ot, kilka ogólników w przepięknym wydaniu. Idealna na prezent.
Pokaż mimo to"Ścieżki duszy" to interesująca książka nawiązująca do astrologii i sfery duchowej człowieka. Autorka w przystępny sposób i w przyjemnym stylu wprowadza czytelnika do zagadnień astrologicznych. W książce możemy przeczytać między innymi o tym, jak poszczególne fazy księżyca wpływają na nasze zachowanie, samopoczucie i dokonywane wybory. Książka nie jest zbiorem powierzchownych "dobrych rad", ale rzetelnym zbiorem sprawdzonych informacji. W trakcie czytania tej książki czułam wewnętrzną siłę i mądrość życiową autorki, Pani Agnieszki Maciąg. Na drodze swoich własnych doświadczeń autorka odkryła wewnętrzny potencjał i skoncentrowała się właśnie na duchowej stronie życia.
Autorka często nawiązuje do emocji, które w nas drzemią i które często niewypowiedziane w nas narastają i doprowadzają do niechcianych reakcji. Podobało mi się szczegółowe przedstawienie charakterystyki każdego znaku zodiaku, co pozwoliło mi odkryć co nieco prawdy na temat samej siebie i osób z mojego otoczenia. Z jednej strony traktuję to z dystansem, ale z drugiej strony myślę, że tkwi w tym wszystkim jakaś prawda. Myślę, że każdemu z nas gdzieś w gwiazdach jest pisana własna ścieżka, którą prędzej, czy później odkryjemy i będziemy nią podążać.
"Ścieżki duszy" to ciekawa propozycja dla miłośników astrologii i horoskopów. Jeśli chcielibyście odkryć to, co zapisane w gwiazdach, to ta książka uchyla rąbka tajemnicy. Ja sama po lekturze tej książki chętnie sięgnę po inne propozycje od Pani Agnieszki.
"Ścieżki duszy" to interesująca książka nawiązująca do astrologii i sfery duchowej człowieka. Autorka w przystępny sposób i w przyjemnym stylu wprowadza czytelnika do zagadnień astrologicznych. W książce możemy przeczytać między innymi o tym, jak poszczególne fazy księżyca wpływają na nasze zachowanie, samopoczucie i dokonywane wybory. Książka nie jest zbiorem...
więcej Pokaż mimo toZ tematem Astrologii po raz pierwszy zetknęłam się podczas moich 20. urodzin, kiedy sama poszłam do wróżki z okazji urodzin. Wtedy ten temat jeszcze traktowałam z przymróżeniem oka.
Po raz drugi z tematem astrologii spotkałam się podczas leczenia onkologicznego, którego musiałam się podjąć parę lat temu, gdzie w naturalny sposób przyszło pytanie: O co chodzi w życiu? Co jest moim celem pobytu tutaj na ziemi?
Ta podróż trwa do dzisiaj a podczas rozwijania ścieżki astrologicznej niedawno spotkałam książkę Agnieszki Maciąg "Ścieżki duszy" i to jedna z moich ulubionych pozycji.
Za książką przemawia przede wszystkim sposób w jaki jest napisana przez autorkę. Prostym, zrozumiałym językiem, który nie wymaga od czytelnika żadnej znajomości tematu ówcześnie przed zapoznaniem się z książką.
Autorka, posługuje się w bardzo szlachetny sposób terminologią zarezerwowaną dla tematów duchowych co sprawia, że nawet dla kogoś kto nieszczególnie wierzy lub jest zainteresowany tym tematem może poczuć przywiązanie czy zachwyt nad treścią.
Tekst to podróż przez każdy ze znaków zodiaków o jego indywidualną interpretację i szczególne sposoby wyrazu dzięki czemu możemy łatwiej zrozumieć niektóre zachowania u ludzi oraz dlaczego nasze relacje układają się w tak a nie inny sposób.
Dodatkowy atut za przepiękne wydanie książki. W środku mamy dwa znaczniki, którymi z łatwością możemy zaznaczyć ważniejszą dla nas kwestię.
Bardzo polecam tę książkę!
więcej Pokaż mimo toPo raz drugi z tematem astrologii spotkałam się podczas leczenia onkologicznego, którego musiałam się podjąć parę lat temu, gdzie w naturalny sposób przyszło pytanie: O co chodzi w życiu? Co...