rozwińzwiń

Ramen krok po kroku

Okładka książki Ramen krok po kroku Robin Donovan
Okładka książki Ramen krok po kroku
Robin Donovan Wydawnictwo: Wydawnictwo RM kulinaria, przepisy kulinarne
158 str. 2 godz. 38 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Wydawnictwo RM
Data wydania:
2024-02-05
Data 1. wyd. pol.:
2021-10-27
Liczba stron:
158
Czas czytania
2 godz. 38 min.
Język:
polski
ISBN:
9788381518215
Średnia ocen

6,7 6,7 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,7 / 10
3 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
830
419

Na półkach:

Ramen, to wyjątkowe danie kuchni japońskiej, zyskujące coraz większą popularność na całym świecie. Składa się z esencjonalnego bulionu, makaronu oraz różnorodnych dodatków, które nadają mu charakterystyczny smak i aromat. Jest to autentyczna uczta dla podniebienia.
Przygotowanie go w domowym zaciszu stało się możliwe dzięki książce "Ramen krok po kroku" autorstwa Robin Donovan. Ta publikacja to zbiór blisko 100 przepisów na to aromatyczne danie równocześnie będąc praktycznym przewodnikiem dla początkujących i doświadczonych kucharzy, którzy pragną odkryć tajniki przyrządzania autentycznego ramenu.

Autor prezentuje czytelnikowi kompleksowy przekrój technik przygotowywania ramenu, zaczynając od podstawowych elementów, aż po bardziej zaawansowane kombinacje smakowe. Dzięki klarownym instrukcjom, nawet osoba początkująca w sztuce kulinarnego rzemiosła będzie w stanie z powodzeniem stworzyć autentyczne arcydzieło kulinarne. Receptury są niezwykle precyzyjne i praktyczne sprawiając, że nawet średnio zaawansowany miłośnik kuchni może cieszyć się smakiem domowego ramenu na poziomie mistrzowskim.

Chociaż w książce brakuje ilustracji, dzięki którym mogłaby zyskać dodatkowy wymiar wizualny podsycajacy apetyt, to jej merytoryczna wartość w pełni rekompensuje ten brak. Po zapoznaniu się z "Ramen krok po kroku", każdy entuzjasta kulinarnych eksperymentów będzie w stanie stworzyć ramen na najwyższym poziomie, czerpiąc radość z kreacji autentycznego japońskiego smaku w domowym zaciszu.
To inspirujący przewodnik dla miłośników wyrafinowanych smaków, pragnących wprowadzić ramen do swojego repertuaru kulinarnego. Dla tych, którzy pragną odkryć tajniki przygotowywania tego wyjątkowego dania w sposób mistrzowski, "Ramen krok po kroku" jest niezastąpionym kompendium wiedzy i inspiracji.

Ramen, to wyjątkowe danie kuchni japońskiej, zyskujące coraz większą popularność na całym świecie. Składa się z esencjonalnego bulionu, makaronu oraz różnorodnych dodatków, które nadają mu charakterystyczny smak i aromat. Jest to autentyczna uczta dla podniebienia.
Przygotowanie go w domowym zaciszu stało się możliwe dzięki książce "Ramen krok po kroku" autorstwa Robin...

więcej Pokaż mimo to

avatar
600
596

Na półkach:

Jedliście kiedyś ramen? Ja niestety nie i nawet nie wiem czy w moim małym miasteczku gdzieś taki podają a z chęcią bym spróbowała. Wydawnictwo RM sprawiło mi miło niespodziankę i przysłało do zrecenzowania a raczej przetestowania książkę Robin Donovan pod tytułem "Ramen krok po kroku". Ramen jest to danie kuchni japońskiej oraz chińskiej, które składa się z esencjonalnego bulionu, makaronu oraz innych dodatków. W książce tej mamy blisko 100 przepisów na to aromatyczne danie. Ale zanim zaczniemy gotować autorka opowie nam jakie naczynia będą nam potrzebne, opisze niezbędne składniki oraz poprowadzi krok po kroku przez proces przygotowywania. Jeśli nauczymy się tradycyjnego to możemy rozpocząć eksperymentowanie ze składnikami i takie ciekawe połączenia też tutaj mamy. Ja już jestem po pierwszym, własnoręcznie przygotowanym ramenie i bardzo mi podpasowały te smaki. Będziemy teraz próbować kolejnych połączeń. Polecam

Jedliście kiedyś ramen? Ja niestety nie i nawet nie wiem czy w moim małym miasteczku gdzieś taki podają a z chęcią bym spróbowała. Wydawnictwo RM sprawiło mi miło niespodziankę i przysłało do zrecenzowania a raczej przetestowania książkę Robin Donovan pod tytułem "Ramen krok po kroku". Ramen jest to danie kuchni japońskiej oraz chińskiej, które składa się z esencjonalnego...

więcej Pokaż mimo to

avatar
1483
989

Na półkach: , ,

Zanurzając się ostatnio w książkach powiązanych z krajem kwitnącej wiśni nie omieszkałem także sięgnąć po książki o daniu rodem z Japonii, które robi furorę w całym świecie.

Bardzo lubię jeść ramen!!!
Na tyle, że w ramach podróży jednym z obowiązkowych punktów do odwiedzenia jest najlepiej oceniana miejscówka, w której serwują zalany bulionem makaron alkaliczny z przeróżnymi dodatkami (nazywana albo ramen-ya albo ramen shop) . Jednomiskowe danie (no bo nie jest jednogarnkowym) przypomina w znacznym uproszczeniu połączenie drugiego dania bazującego na makaronie i wrzącego bulionu...
„Ramen. Krok po kroku” jest książką kucharską dla tych, którzy bar z ramenem chcą mieć we własnej kuchni. W książce brakuje (e tam, wcale ich nie ma) wzbudzających głód zdjęć, może brakuje tam opisowych historii o tym czy o tamtym. Natomiast po przeczytaniu tej książki i skorzystaniu z przepisów zjesz w domowym zaciszu bądź gwarze pyszny ramenik.
Opisy są bardzo proste i przejrzyste. Zgadzam się ze zdaniem z wprowadzenia, że „przepisy są całkowicie uproszczone w porównaniu z innymi przepisami zawartymi w książkach”. Podążając za przepisami krok po kroku odtworzymy miskę z ramenem na naszym kuchennym blacie i zaserwujemy ją jak sobie, tak też członkom rodziny i gościom. Po prostu nie może się nie udać. Powiedziałbym, że do czynienia mamy z poziomem „basic” gdzie każdy przepis uda się przeciętnemu amatorowi kuchni nie aspirującemu do miana masterchefa.
Powiem tak – kupuję te przepisy, czuję smaki które powstają. Praktyczna książka dla tych, którzy chcą wprowadzić ramen do domowego menu. Siorbajcie na zdrowie!

PS Mi smakują najbardziej te z przepisów z szarpaną wieprzowiną (no cóż, szarpaną wieprzowinę też lubię i też w nią umiem). Buliony spokojnie można mrozić porcjami, do 3 miesięcy bez problemu zaczekają na stosowną chwilę.

PPS Książka zagościła na mojej półce dzięki uprzejmości Wydawnictwa RM

Zanurzając się ostatnio w książkach powiązanych z krajem kwitnącej wiśni nie omieszkałem także sięgnąć po książki o daniu rodem z Japonii, które robi furorę w całym świecie.

Bardzo lubię jeść ramen!!!
Na tyle, że w ramach podróży jednym z obowiązkowych punktów do odwiedzenia jest najlepiej oceniana miejscówka, w której serwują zalany bulionem makaron alkaliczny z...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    15
  • Przeczytane
    7
  • Posiadam
    3
  • Teraz czytam
    2
  • @ recki
    1
  • ZaaQ'24
    1
  • Przepisy
    1
  • Kuchnia
    1
  • Kulinarne
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Ramen krok po kroku


Podobne książki

Przeczytaj także