Dołącz do nas! To proste.
» Własna biblioteczka
» System rekomendacji
» Zobacz, co czytają znajomi
» 100 tys. zarejestrowanych użytkowników
» 139 tys. książek
» Ponad 230 tys. recenzji
Stwórz własną internetową biblioteczkę,
pokaż co czytasz i dowiedz się,
co czytają Twoi znajomi.
Kliknij tutaj i dołącz do nas!

Phil Collins: Człowiek - orkiestra

język: polski
typ: papier
dodał: smudge_90
7.25 (4 ocen i 0 opinii)

W ślad za wieloma biografiami Genesis, jakie pojawiły się dotąd na polskim rynku, przychodzi pierwsza biografia Phila Collinsa. Autor – Maurycy Nowakowski – zebrał w niej wiele znanych i mniej znanych... W ślad za wieloma biografiami Genesis, jakie pojawiły się dotąd na polskim rynku, przychodzi pierwsza biografia Phila Collinsa. Autor – Maurycy Nowakowski – zebrał w niej wiele znanych i mniej znanych faktów dotyczących kariery solowej muzyka oraz jego współpracy z innymi artystami.

Mamy możliwość przeczytać tu o pierwszych zespołach Collinsa, jazz-rockowym projekcie Brand X, kooperacjach z takimi muzykami jak Peter Gabriel, Sting czy Eric Clapton i niezapomnianych występach, jak ten na Live Aid w 1985 r. Lekkie pióro autora przytacza wiele anegdot oraz wprowadza nas w zawiłe meandry życia prywatnego artysty. Właściwą część książki, opisującą życie Collinsa od najmłodszych lat do 2008 r. uzupełnia kalendarium z najważniejszymi datami oraz bogata dyskografia, filmografia i bibliografia. Całość zilustrowano wieloma unikatowymi zdjęciami.

źródło opisu: GAD RECORDS

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Moja ocena:
Opinie znajomych
Sprawdź czy twoi znajomi napisali opinie lub dodali książkę do biblioteczki. Zaloguj się
Dyskusje o książce