Kuchnia polska. Gotowanie w 20, 30, 40, 50 minut
Ewa Aszkiewicz - królowa kuchni polskiej.
Prawie 2 miliony sprzedanych książek tej autorki!
Wyjątkowo wygodna w użyciu książka kucharska: dzięki registrom (wyciętym "schodkom" - jak w notesie telefonicznym) łatwo znajdziesz potrzebny dział; dzięki podziałowi na "czas gotowania" łatwo zdecydujesz się na najlepszy dla Ciebie przepis.
Dla ludzi ceniących czas!
Masz tylko chwilę na przyrządzenie obiadu dla rodziny? Zaskoczyli cię nieoczekiwani goście? A może chcesz przygotować wyrafinowaną kolację dla kilkunastu osób? Z tą książką szybko i bez stresu wyczarujesz wspaniałe dania.
Podział czasowy – w każdej części znajdziesz przepisy na potrawy, których przygotowanie zajmie odpowiednio 20, 30, 40 lub 50 minut
Proste wyszukiwanie – poszczególne rozdziały są wyraźnie od siebie oddzielone, co ułatwia korzystanie z książki
Sprawdzone przepisy kuchni polskiej:
* przystawki
* zupy
* dania główne
* desery
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 16
- 7
- 3
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Bardzo często z niej korzystam, szczególnie kiedy na ostatnią chwilę dowiaduję się o niezapowiedzianych wcześniej gościach. Można znaleźć przepisy zarówno na szybkie przystawki, obiady, desery jak i wyrafinowane dania wymagające trochę więcej wkładu. Świetna pozycja ! Polecam !
Bardzo często z niej korzystam, szczególnie kiedy na ostatnią chwilę dowiaduję się o niezapowiedzianych wcześniej gościach. Można znaleźć przepisy zarówno na szybkie przystawki, obiady, desery jak i wyrafinowane dania wymagające trochę więcej wkładu. Świetna pozycja ! Polecam !
Pokaż mimo toWielokrotnie na moim blogu pojawiały się recenzje książek kucharskich. Jest to związane z tym, że uwielbiam gotować. Dlatego z wielką chęcią sięgam po tego typu pozycje, podziwiam przepięknie wykonane zdjęcia i słucham burczenia w brzuchu, które przychodzi na samą myśl o tych pysznych potrawach.
Dziś przychodzę z polską pozycją autorstwa Ewy Aszkiewicz, która w swoim dorobku posiada wiele pozycji poświęconych kuchni (wystarczy zerknąć na Lubimy Czytać). Jak sama mówi, gdy miała 12 lat, Babcia poleciła jej spisywać nowe pomysły na potrawy i gromadzić je w grubym zeszycie. Ciekawa jestem ile z przepisów przedstawionych w tej książce pochodzi właśnie z niego.
Jak sam tytuł mówi potrawy te są typowe dla naszej rodzimej kuchni. Nie brak tu składników, które
możemy znaleźć w każdym sklepie, co moim zdaniem jest ogromnym plusem, gdyż spotykałam się już z książkami, z których nie dało się wykonać jakiegoś dania, ponieważ utrudniał to niewielki dostęp do produktów. Jeśli lubicie ryby, mięso z kurczaka, zielony groszek, pomidory, czekoladę, ser czy jajka, z pewnością znajdziecie w niej coś dla siebie.
Nie mogę nie wspomnieć o tym, co w tego typu pozycjach jest niezwykle ważne czyli o wykonaniu, którego zadaniem jest cieszenie oczu i łechtanie podniebienia. Zdjęcia są prześliczne, dania podane są w pięknych naczyniach i scenerii, tak więc uważam, że fotografowie odwalili kawał porządnej roboty. Papier, z którego została wykonana książka jest dobrej jakości, także efekt wizualny moim zdaniem przyciąga do zajrzenia i zagłębienia się w niej.
Jeśli chodzi o sedno czyli o same przepisy, to uważam, że każdy dałby radę upichcić coś pysznego, ponieważ wszystko jest dokładnie wytłumaczone, w punktach, dodatkowo umieszczono liczbę porcji, stopień trudności, kaloryczność oraz koszt. Jeśli chodzi o ostatnie, to są tu dania bardzo tanie, więc możemy wykonywać je na co dzień, ale też bardziej wykwintne, które podać można na przykład na spotkaniu rodzinnym.
Zapomniałam wspomnieć o bardzo ważnej rzeczy umieszczonej już w samym tytule czyli fakt, iż mamy tu świetny podział na potrawy, które można przygotować w 20, 30, 40 i 50 minut. Zrobione zostało to w typie zakładek indeksujących. Myślę, że był to ciekawy pomysł, ponieważ książka zyskuje wtedy kolejny atut.
Podsumowując: uważam, że książka jest warta uwagi. Jeśli jesteście miłośnikami gotowania i cenicie sobie polskie potrawy to coś w sam raz dla Was. Jeśli natomiast macie kogoś takiego wśród rodziny lub znajomych, to sądzę, że to świetny pomysł na prezent. Swoją drogą, zastanawialiście się kiedyś, kto zjada te wszystkie dania przygotowane właśnie na to aby je sfotografować?
[www.zaczytanawksiazkach.blogspot.com]
Wielokrotnie na moim blogu pojawiały się recenzje książek kucharskich. Jest to związane z tym, że uwielbiam gotować. Dlatego z wielką chęcią sięgam po tego typu pozycje, podziwiam przepięknie wykonane zdjęcia i słucham burczenia w brzuchu, które przychodzi na samą myśl o tych pysznych potrawach.
więcej Pokaż mimo toDziś przychodzę z polską pozycją autorstwa Ewy Aszkiewicz, która w swoim...