Kulinarna Wiola. Domowy wyrób wędlin i kiełbas
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Seria:
- Kulinarna Wiola
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo RM
- Data wydania:
- 2023-09-27
- Data 1. wyd. pol.:
- 2023-09-27
- Liczba stron:
- 192
- Czas czytania
- 3 godz. 12 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788381510578
- Tagi:
- Kulinarna Wiola kuchnia przepisy kiełbasa mięso domowe przepisy domowa kuchnia
Biała kiełbasa, kiełbasa grillowa z dodatkami, kruche kabanosy, schab pieczony, golonka i ozory w galarecie, pieczeń rzymska z jajkiem, pasztet świąteczny, salceson, smalczyk z jabłkiem… W tej książce znajdziesz przepisy na kiełbasy, pieczenie, przetwory mięsne do słoików czy wędzonki. Dowiesz się, jak wykorzystać mięso z rosołu i jak urozmaicić domownikom kanapki. Dzięki praktycznym wskazówkom nauczysz się parzyć, piec, gotować, przygotowywać pasty i konserwować w słoikach, by zatrzymać wspaniały aromat domowych mięsiw na dłużej.
Z Kulinarną Wiolą – pasjonatką gotowania, której profil na Facebooku obserwuje ponad 400 tysięcy fanów – zaskoczysz swoją rodzinę i znajomych samodzielnie przygotowanymi pysznymi wędlinami. Gotowanie czas zacząć!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Co najczęściej jecie na śniadanie? Ja na tygodniu kiedy mam mniej czasu stawiam na kanapki. Ale żeby mi się nie nudziły to staram się je urozmaicać. I tu z pomocą przyszło mi wydawnictwo RM i książka "Kulinarna Wiola. Domowy wyrób wędlin i kiełbas" Wioletty Wójcik. Autorka książki to pasjonatka gotowania. Książka podzielna jest na następujące rozdziały:
-kiełbasy, kaszanki, kabanosy
-schab
-boczek, golonka, słonina
-pieczenie
-mielonki
-pasztety
-różności na kanapki
-smalce, pasty, smarowidła.
Dzięki temu nie musimy wertować całej książki tylko wybrać to co nas w danej chwili interesuje albo na co mamy smaka. Każdy z przepisów opatrzony jest apetycznym zdjęciem co sprawia, że zjedlibyśmy wszystko. Przepisy zawierają składniki ogólnodostępne co tylko zachęca do testów. Ja właśnie delektuję się kanapką z domową pastą z kiełbasy. Pyszne połączenie i na pewno nie ostatnie, bo dużo przepisów mam ochotę przetestować. Polecam
Co najczęściej jecie na śniadanie? Ja na tygodniu kiedy mam mniej czasu stawiam na kanapki. Ale żeby mi się nie nudziły to staram się je urozmaicać. I tu z pomocą przyszło mi wydawnictwo RM i książka "Kulinarna Wiola. Domowy wyrób wędlin i kiełbas" Wioletty Wójcik. Autorka książki to pasjonatka gotowania. Książka podzielna jest na następujące rozdziały:
więcej Pokaż mimo to-kiełbasy, kaszanki,...