Cyberpunk. Odrodzenie

Cyberpunk. Odrodzenie

przeczytanych książek 1923 napisanych opinii 1081

Pozycja okazała się bardzo przeciętna. Książka jakich wiele

Pozycja okazała się bardzo przeciętna. Książka jakich wiele

Od pierwszych stron widać, że autor postawił na szybkie tempo i intensywność wydarzeń. Akcja rozwija się błyskawicznie, nie pozostawiając czytelnikowi ani chwili wytchnienia. Dla miłośników tego typu narracji to z pewnością duży plus – książka wciąga i trzyma w napięciu, serwując kolejne zwroty akcji.

Niestety, całość traci na jakości przez słabe zakończenie.

Pomimo dobrze zbudowanej atmosfery i interesujących wątków, zakończenie okazuje się rozczarowujące. Wydaje się, że autor pośpieszył się z jego realizacją, co sprawia, że pozostawia ono niedosyt. Brak satysfakcjonującej konkluzji odbiera książce część potencjału, który miał szansę uczynić ją znacznie lepszą pozycją.

Niestety, całość traci na jakości przez słabe zakończenie.

Pomimo...

Czegoś mi tu brakowało, nie czułam klimatu Cyberpunka... A jednocześnie implant i Axel za bardzo przypominali mi relację głównego bohatera/bohaterki z gry i Johnnego, tylko bez akcji w stylu 'zabiję cię i przejmę ciało'.
Bardziej by mi tu pasowało jakby cała historia działa się gdzieś, w jakiejś nawet postapokaliotycznej rzeczywistości, będącej mieszanką lat 70-80 ubiegłego wieku i technologii przyszłości.

1971
1971

Taki średniaczek, zapraszam na recenzje :)

Taki średniaczek, zapraszam na recenzje :)

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tovideo - opinia

Słabe zakończenie

Słabe zakończenie

Skusił tytuł, zakończenie mogłoby być lepsze, ale narzekać nie można.

Skusił tytuł, zakończenie mogłoby być lepsze, ale narzekać nie można.

Bardzo dobra książka akcji w klimatach
cyberpunkowych. Świetne dialogi i bohaterowie, ciekawy pomysł na fabułę, szkoda że autor nie zdecydował się na dwa tomy, żeby móc spokojniej i dokładniej opisać intrygę. Szybko i lekko się ją czyta. Generalnie zaskoczenie na plus, bo spodziewałem się, że będzie bardziej przeciętna.

Bardzo dobra książka akcji w klimatach

Podczas czytania miałem wrażenie, ze oglądam amerykański film z lat 80. :) Taki... Wielka draka Łowcy androidów w chińskiej dzielnicy :)

Ciekawa fabuła i postacie, 7/10, a nie 8/10 dlatego, że Ziemiański zżyna tu sam z siebie.

Mało cyberpunku, naiwna historyjka w dodatku nie przygnębiająca podczas gdy cyberpunk kojarzy mi się właśnie z pewną szarością. W dodatku natknąłem się na błąd który pozwala sądzić, że autor nie uważał na biologii.

• Przeczytane
  • Chcę przeczytać