Virion. Szermierz Natchniony 3. Legion

Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Virion. Szermierz Natchniony 3. Legion
Andrzej Ziemiański Wydawnictwo: Fabryka Słów Cykl: Szermierz Natchniony (tom 3) fantasy, science fiction
Szermierz Natchniony (tom 3)
2023-01-25
2023-01-25

Kup Virion. Szermierz Natchniony 3. Legion w ulubionej księgarnii

Wyróżniona opinia i

Virion. Szermierz Natchniony 3. Legion

Oceny książki Virion. Szermierz Natchniony 3. Legion

OPINIE i DYSKUSJE o książce Virion. Szermierz Natchniony 3. Legion

Już prawie wszystko udało się wyjaśnić. Wiadomo, kto jest przywódcą spisku, jasne jest jaki ma cel. Pracownicy Zamku, a konkretnie rzecz ujmując Taida i jej grupa do zadań specjalnych (czytaj: beznadziejnych) dowiedzieli się, gdzie znajduje się obóz szkoleniowy dla wywrotowców i jakie doświadczenia są w nim przeprowadzane. Jeżeli jest tak dobrze, do dlaczego jest tak źle, można zapytać? Dlaczego nadal szerzy się panika, dlaczego notable opuszczają stolicę a cesarz szaleje z niepokoju? Chcecie się dowiedzieć – należy zasiąść z książką w ręce, w jakimś zacisznym kąciku i dać się porwać lekturze. Będzie jak zwykle dużo się działo, zaskakujące zwroty akcji oraz pełne uszczypliwości przepychanki słowne, to niemalże znak firmowy trylogii o przygodach Viriona. Dowiecie się, że nie zawsze ilość jest w stanie sprostać jakości, zwłaszcza jeśli to fachowość połączona z inteligencją. Powieść czyta się sama. Zapraszam, nie będziecie żałować.

Najlepsza część Viriona jak do tej pory, domykająca wszystkie wątki, trzymająca w napięciu do końca. Cóż polecam wszystkim

Teraz na tapet trylogia Virion. Szermierz natchniony :)
Seria dalej trzyma poziom, choć ostatni tom Legion taki trochę na "siłę i jakiś taki dziwny" Mocno ratują dialogi i odniesienia do naszej rzeczywistości. Ocena za trylogię 7,5, dałbym 8 ale końcówka ostatniego tomu lekko mnie rozczarowała, choć nadal to przyjemna lektura.
Teraz czas na Virionowe Finale Grande :)

Teraz na tapet trylogia Virion. Szermierz natchniony :)
Teraz czas na Virionowe Finale Grande...

1898 użytkowników ma tytuł Virion. Szermierz Natchniony 3. Legion na półkach głównych
364 użytkowników ma tytuł Virion. Szermierz Natchniony 3. Legion na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Virion. Szermierz Natchniony 3. Legion