7 sposobów
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- 7 Ways: Easy Ideas for Every Day of the Week
- Wydawnictwo:
- Insignis
- Data wydania:
- 2020-10-28
- Data 1. wyd. pol.:
- 2020-10-28
- Liczba stron:
- 320
- Czas czytania
- 5 godz. 20 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788366575288
- Tłumacz:
- Dorota Malina
- Tagi:
- kuchnia przepisy
Szukasz nowych inspiracji? Jamie przychodzi ci z pomocą! Z 18 ulubionych składników w ponad 120 niesamowitych przepisach wyczarowuje przepyszne dania. To maksimum smaku przy minimum wysiłku!
7 sposobów to książka z nowymi pomysłami na dania z waszych ulubionych składników – zawiera ponad 120 oryginalnych przepisów na pyszne dania.
Jamie sprawdził, po jakie produkty sięgamy regularnie w sklepach spożywczych. Mowa o podstawowych składnikach, które wkładamy do koszyka bez zastanowienia, takich jak pierś z kurczaka, filety z łososia, mięso mielone, jajka, ziemniaki, brokuł czy pieczarki. Wszyscy jesteśmy zajęci, ale to nie powinno oznaczać, że po długim dniu w pracy albo w domu z dziećmi nie mamy siły przygotować pysznego i pożywnego posiłku.
Dlatego zamiast zmieniać nasze przyzwyczajenia zakupowe, Jamie chce zainspirować czytelników do nowego spojrzenia na ulubione składniki.
Jamie podaje 7 prostych, ekscytujących i smacznych sposobów na przyrządzenie naszych 18 ulubionych produktów, ograniczając do minimum liczbę składników w każdym przepisie. Przynajmniej 70% przepisów nadaje się na co dzień – są łatwe do przyrządzenia i pożywne, więc z łatwością ułożysz z nich jadłospis na cały tydzień.
W książce znajdziecie mnóstwo inspirujących przepisów na dania z domowego bistro czy zapiekanki, ulubione potrawy dla całej rodziny i posiłki doskonale nadające się do mrożenia, które pomogą wam urozmaicić domowe menu.
Do dzieła! 7 sposobów to książka, w której Jamie skupia się na potrzebach czytelników bardziej niż kiedykolwiek wcześniej.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 38
- 28
- 12
- 3
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Znany i popularny kucharz, autor wielu książek oraz bohater kilku programów kulinarnych raczy czytelników nową książką kucharską i zachwyca tym, co lubię, czyli prostymi nieskomplikowanymi przepisami na każdą niewrawną w gotowaniu rękę, jak i ma każdą kieszeń.
"7 sposób" zachęca już od pierwszych stron dwoma spisami treści: pierwszy odwołuje się do konkretnych produktów, jakie goszczą w naszej kuchni (jajka, ziemniaki, grzyby, brokuł, pierś z kurczaka i inne),natomiast drugi nawołuje do konkretnych dań, w zależności czy mamy ochotę na jednogarnkowe dania, zapiekanki, sałatki czy zupy. Plusem jest strona graficzna, gdyż każde danie, w jakim pomoc oferuje Oliver jest przedstawione na fotografii. Liczba przewidzianych porcji, średni czas przygotowania, spis niezbędnych produktów, ich zdjęcia oraz banalnie proste przepisy i fakt, te bardziej skomplikowane, lecz nadal mieszczące się w kanonie "łatwe" lub "niezbyt skomplikowane".
Czego chcieć więcej? Hmm, może samego autora, by przygotował obiad i później po nim posprzątał? ;)
Znany i popularny kucharz, autor wielu książek oraz bohater kilku programów kulinarnych raczy czytelników nową książką kucharską i zachwyca tym, co lubię, czyli prostymi nieskomplikowanymi przepisami na każdą niewrawną w gotowaniu rękę, jak i ma każdą kieszeń.
więcej Pokaż mimo to"7 sposób" zachęca już od pierwszych stron dwoma spisami treści: pierwszy odwołuje się do konkretnych produktów,...
Poczynania Jamiego śledzę od lat i bardzo cenię go za umiejętność wpisywania się w aktualne potrzeby zwykłych ludzi. Nieważne, czy z ekranu tv czy stron kolejnej książki kulinarnej, zawsze świetnie znosi dystans luzem, prostotą i sielskim nastrojem, mając przy okazji tak wiele do zaoferowania.
Kiedy trafiła w moje ręce jego ostatnia propozycja, nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że to kosmopolityczny bestseller na miarę potrzeb współczesności.
Świat walczy z pandemią. Lockdown wymusza gotowanie w domu i popyt na lokalnych dostawców. Są blisko i też muszą jakoś przetrwać. Musimy dobrze się odżywiać, bo zła dieta wpływa na chorowanie. To, co zrobimy w domu, będzie zawsze lepsze od sklepowych gotowców. Nie mamy też czasu biegać po marketach w poszukiwaniu wymyślnych składników. Poza tym to niebezpieczne.
Dlatego autor wybrał 18 najpopularniejszych produktów i zaserwował nam nowe, proste i łatwe pomysły na ich wykorzystanie. Nie każdy pretenduje do gwiazdek Michelin, a wszyscy musimy dobrze jeść przy ciągłym braku czasu, popadając często w nudną rutynę.
120 łatwych przepisów do zrobienia w 10 minut. Często dania jednogarnkowe czy zapiekanki, by było mniej zmywania. No i nic nie może się zmarnować czy trafić do kosza. Instrukcja obsługi 18-tu dobrze znanych składników na każdy dzień i każdą kieszeń. Bez białych trufli i kawioru Almos. A dla tych, co już tęsknią za ulubionymi knajpkami, rozdział domowe bistro. Autor przemyślał wszystko. Ot, cały Jamie.
Podoba mi się też rozkład stron. Po lewej wizualizacja 7-8 potrzebnych produktów, obok receptura, na dole tabelka z bilansem składu i kalorycznością, a po prawej apetyczna fotka wieńcząca dzieło. Niezwykłe zwykła książka kucharska dla każdego na już.
Poczynania Jamiego śledzę od lat i bardzo cenię go za umiejętność wpisywania się w aktualne potrzeby zwykłych ludzi. Nieważne, czy z ekranu tv czy stron kolejnej książki kulinarnej, zawsze świetnie znosi dystans luzem, prostotą i sielskim nastrojem, mając przy okazji tak wiele do zaoferowania.
więcej Pokaż mimo toKiedy trafiła w moje ręce jego ostatnia propozycja, nie mogłam oprzeć się...