rozwińzwiń

7 sposobów

Okładka książki 7 sposobów Jamie Oliver
Okładka książki 7 sposobów
Jamie Oliver Wydawnictwo: Insignis kulinaria, przepisy kulinarne
320 str. 5 godz. 20 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
7 Ways: Easy Ideas for Every Day of the Week
Wydawnictwo:
Insignis
Data wydania:
2020-10-28
Data 1. wyd. pol.:
2020-10-28
Liczba stron:
320
Czas czytania
5 godz. 20 min.
Język:
polski
ISBN:
9788366575288
Tłumacz:
Dorota Malina
Tagi:
kuchnia przepisy
Średnia ocen

7,9 7,9 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,9 / 10
22 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
561
546

Na półkach: ,

Znany i popularny kucharz, autor wielu książek oraz bohater kilku programów kulinarnych raczy czytelników nową książką kucharską i zachwyca tym, co lubię, czyli prostymi nieskomplikowanymi przepisami na każdą niewrawną w gotowaniu rękę, jak i ma każdą kieszeń.

"7 sposób" zachęca już od pierwszych stron dwoma spisami treści: pierwszy odwołuje się do konkretnych produktów, jakie goszczą w naszej kuchni (jajka, ziemniaki, grzyby, brokuł, pierś z kurczaka i inne),natomiast drugi nawołuje do konkretnych dań, w zależności czy mamy ochotę na jednogarnkowe dania, zapiekanki, sałatki czy zupy. Plusem jest strona graficzna, gdyż każde danie, w jakim pomoc oferuje Oliver jest przedstawione na fotografii. Liczba przewidzianych porcji, średni czas przygotowania, spis niezbędnych produktów, ich zdjęcia oraz banalnie proste przepisy i fakt, te bardziej skomplikowane, lecz nadal mieszczące się w kanonie "łatwe" lub "niezbyt skomplikowane".
Czego chcieć więcej? Hmm, może samego autora, by przygotował obiad i później po nim posprzątał? ;)

Znany i popularny kucharz, autor wielu książek oraz bohater kilku programów kulinarnych raczy czytelników nową książką kucharską i zachwyca tym, co lubię, czyli prostymi nieskomplikowanymi przepisami na każdą niewrawną w gotowaniu rękę, jak i ma każdą kieszeń.

"7 sposób" zachęca już od pierwszych stron dwoma spisami treści: pierwszy odwołuje się do konkretnych produktów,...

więcej Pokaż mimo to

avatar
377
374

Na półkach:

Poczynania Jamiego śledzę od lat i bardzo cenię go za umiejętność wpisywania się w aktualne potrzeby zwykłych ludzi. Nieważne, czy z ekranu tv czy stron kolejnej książki kulinarnej, zawsze świetnie znosi dystans luzem, prostotą i sielskim nastrojem, mając przy okazji tak wiele do zaoferowania.

Kiedy trafiła w moje ręce jego ostatnia propozycja, nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że to kosmopolityczny bestseller na miarę potrzeb współczesności.

Świat walczy z pandemią. Lockdown wymusza gotowanie w domu i popyt na lokalnych dostawców. Są blisko i też muszą jakoś przetrwać. Musimy dobrze się odżywiać, bo zła dieta wpływa na chorowanie. To, co zrobimy w domu, będzie zawsze lepsze od sklepowych gotowców. Nie mamy też czasu biegać po marketach w poszukiwaniu wymyślnych składników. Poza tym to niebezpieczne.

Dlatego autor wybrał 18 najpopularniejszych produktów i zaserwował nam nowe, proste i łatwe pomysły na ich wykorzystanie. Nie każdy pretenduje do gwiazdek Michelin, a wszyscy musimy dobrze jeść przy ciągłym braku czasu, popadając często w nudną rutynę.

120 łatwych przepisów do zrobienia w 10 minut. Często dania jednogarnkowe czy zapiekanki, by było mniej zmywania. No i nic nie może się zmarnować czy trafić do kosza. Instrukcja obsługi 18-tu dobrze znanych składników na każdy dzień i każdą kieszeń. Bez białych trufli i kawioru Almos. A dla tych, co już tęsknią za ulubionymi knajpkami, rozdział domowe bistro. Autor przemyślał wszystko. Ot, cały Jamie.

Podoba mi się też rozkład stron. Po lewej wizualizacja 7-8 potrzebnych produktów, obok receptura, na dole tabelka z bilansem składu i kalorycznością, a po prawej apetyczna fotka wieńcząca dzieło. Niezwykłe zwykła książka kucharska dla każdego na już.

Poczynania Jamiego śledzę od lat i bardzo cenię go za umiejętność wpisywania się w aktualne potrzeby zwykłych ludzi. Nieważne, czy z ekranu tv czy stron kolejnej książki kulinarnej, zawsze świetnie znosi dystans luzem, prostotą i sielskim nastrojem, mając przy okazji tak wiele do zaoferowania.

Kiedy trafiła w moje ręce jego ostatnia propozycja, nie mogłam oprzeć się...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    38
  • Przeczytane
    28
  • Posiadam
    12
  • Kucharskie
    3
  • Kuchnia
    2
  • Kulinarne
    2
  • Zakupione 2021
    1
  • 000 Czeka na półce!
    1
  • Podręczniki, słowniki itp.
    1
  • 2020
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki 7 sposobów


Podobne książki

Przeczytaj także