Chleb: domowa piekarnia

Seria: Kuchnia i diety
Wydawnictwo: Pascal
7,58 (19 ocen i 3 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
6
8
5
7
4
6
3
5
0
4
1
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788376424187
liczba stron
272
słowa kluczowe
Chleb, przepisy kulinarne
język
polski
dodał
Klajka

Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych. Chleb. Domowa piekarnia to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, słodkie...

Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych.

Chleb. Domowa piekarnia to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, słodkie przysmaki i potrawy, które można z chlebem podawać. To także piękna historia rodzinnej tradycji, pełna ciepła opowieść o fascynacji piekarnictwem oraz miłości do chleba.

 

źródło opisu: http://ksiegarnia.pascal.pl/

źródło okładki: http://ksiegarnia.pascal.pl/

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
pokaż wszystkie
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (78)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 1034
Melanie | 2017-01-10
Przeczytana: 10 stycznia 2017

Chleb, był z nami zawsze. Nie potrafimy sobie wyobrazić, czasu kiedy go nie będzie. Z niego powstaje wszystko, dla mięsożerców, wegetarian, wegan, i tych których nie znam. Pełnoziarnisty, ciemny, jasny, i wiele wiele więcej, a także takie rzeczy jak domowy zakwas na żurek, czy też ciasto na pizze. W tej książce znajdziecie dosłownie wszystko. Dla miłośników chleba, które robią z pełną pasją i przede wszystkim świadomością, co właśnie jesz!
Dla mnie to jest bardzo ważne, i w tej książce, mamy pieczenie dla osób, które nigdy tego nie robiły, nie mają do tego talentu, a jak w prosty sposób mogą stworzyć coś tak niezbędnego.
Sama już zrobiłam parę przepisów z tej książki i z całym sercem polecam!

książek: 185
kebby | 2016-03-21
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kuchnia

Bardzo dobra pozycja. Oprócz przepisów na pieczywo znadziemy też przepisy z czym to pieczywo zjeść czy jak zrobić zakwas na żurek a z niego ów żurek. Przepisy na chleby bywają dość czasochłonne (kilkufazowe prowadzenie zaczynu i długie wyrastanie ciasta) więc weź to pod uwagę przy zakupie książki. A daruj ją sobie jeśli wyznajesz modę bezglutenową ;)

książek: 691
letka82 | 2019-02-12
Przeczytana: 2018 rok

Pieczenie chleba na zakwasie wg dotychczasowego przepisu już mi się znudziło, więc szukamy nowych smaków i receptur. W książce znajdziemy opowieść o chlebie, wskazówki jak dbać i zakwas i jak wypieścić chleb.

książek: 279
PannaMigotka | 2018-08-10
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kuchnia
Przeczytana: 10 marca 2019
książek: 954
IzaaK | 2018-07-04
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 1084
Marta Lewandowska | 2017-08-06
Przeczytana: 06 sierpnia 2017
książek: 1254
kaziuta | 2017-05-01
Na półkach: Przeczytane, Ulubione
Przeczytana: 01 maja 2017
książek: 188
Ula Lipka | 2017-03-17
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: grudzień 2014
książek: 629
martaa | 2016-11-30
Przeczytana: 30 listopada 2016
książek: 135
s2s | 2016-07-25
Na półkach: Przeczytane
zobacz kolejne z 68 
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd