5 składników po śródziemnomorsku. Łatwe niezwykłe dania

Okładka książki 5 składników po śródziemnomorsku. Łatwe niezwykłe dania autora Jamie Oliver, 9788367710480
Okładka książki 5 składników po śródziemnomorsku. Łatwe niezwykłe dania
Jamie Oliver Wydawnictwo: Insignis kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
5 Ingredients Mediterranean: Simple Incredible Food
2023-10-11
2023-10-11
Maria Brzozowska

Kup 5 składników po śródziemnomorsku. Łatwe niezwykłe dania w ulubionej księgarnii

Oceny książki 5 składników po śródziemnomorsku. Łatwe niezwykłe dania

OPINIE i DYSKUSJE o książce 5 składników po śródziemnomorsku. Łatwe niezwykłe dania

Z każdą kolejną książka widać co raz więcej przewagi formy nad treścią.
Darze ogromną sympatią Jamiego, ale jest to raczej z tych słabszych książek

Z każdą kolejną książka widać co raz więcej przewagi formy nad treścią.
Darze ogromną sympatią Jamiego, ale jest to raczej z tych słabszych książek

Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam gotować 🤩jeść też wiadomo ale kombinowanie ze smakami czy składnikami sprawia mi przyjemność. Oczywiście nie wszystko możemy jeść z racji alergii pokarmowej ale kombinujemy by bylo smacznie i zdrowo 🤩
Macie przed sobą świetna książkę 5 składników po Śródziemnomorsku.
Jest to zbiór wielu potraw ktore w latwy sposób można przyrządzić.
Dzięki współpracy barterowej z wydawnictwem @insignis_media możemy Wam pokazać troche smakołyków a może będzie to wspaniały pomysł by zmienić coś w świątecznym menu?

5 składników po śródziemnomorsku. Łatwe niezwykłe dania.

Znajdziecie tu wspaniałe pomysły na :
🥗Sałatki
🐟Ryby
🍗Kurczak i kaczka
🍖🥩Mięso
🥞Słodkości
Dodatkowo wskazówki kuchenne, jak wybierać i sortować produkty czy zamienniki jak na przykład ekologiczny nabiał, moc świeżych ziół które są niezastąpione w kuchni. Organizacja lodówki by mieć zawsze wszystkie składniki ale przy okazji nie tworzyć chaosu 🙈
Temat ważny Dietetyka!
Czyli porady zespołu dietetyków, ustawienia proporcji, zrównoważona dieta i zapotrzebowanie energetyczne.
Latwy indeks gdzie szybko znajdziecie swoje ulubione potrawy. My juz mamy swoich faworytów 🤩może i wy coś fajnego znajdziecie ❤️

Macie przed sobą świetna książkę 5 składników po Śródziemnomorsku.
Jest to zbiór wielu potraw ktore w latwy sposób można przyrządzić.
Dzięki...

W końcu udało mi się znaleźć czas, by wypróbować pierwsze danie z książki Jamiego Olivera: kurczaka z cytryną i tzatzikami. Przygotowanie rzeczywiście nie było trudne. Plusem przepisów jest to, że często podane są w nich gotowe produkty, np. tu można ułatwić sobie życie kupując gotowe sosy tzatziki. Ja zrobiłam własny, bo miałam akurat wiaderko jogurtu greckiego. Fajnym pomysłem było podanie kurczaka z połówką pieczonej cytryny. Nie znałam takiego połączenia smakowego, ale dzieci powiedziały, żeby robić takie dania częściej. Wygląda na to, że polubimy się z kuchnią śródziemnomorską.

Jak widać na zdjęciu przepisy są bardzo przejrzyście podane: po lewej lista produktów i sposób przygotowania, po prawej duże zdjęcie gotowej potrawy i pięciu składników. Tutaj mamy: całego kurczaka, sos tzatziki, cytryny, cebule i ryż.

Książka podzielona jest na działy: sałatki, zupy i kanapki, makarony, warzywa, zapiekanki i zawijańce, owoce morza, ryby, kurczak i kaczka, mięso, słodkości. Zawiera też wprowadzenie, pomocne wskazówki kuchenne, dietetykę i indeks.

Weronice spodobało się wyliczenie ilości kalorii w porcji, ilości tłuszczów, białka, węglowodanów, cukru, soli i błonnika. Tabelka przydatna dla osób na diecie.

Na pewno wypróbujemy także inne dania z tej książki. Przepisy są proste i oryginalne. Polecam!

56 użytkowników ma tytuł 5 składników po śródziemnomorsku. Łatwe niezwykłe dania na półkach głównych
25 użytkowników ma tytuł 5 składników po śródziemnomorsku. Łatwe niezwykłe dania na półkach dodatkowych

Jamie Oliver
Jamie Oliver
Brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych. Studiował w Westminster Catering College, pobierał praktyki także we Francji. Popularności przysporzyły mu liczne programy o tematyce kulinarnej, które prowadził. Jego pseudonim to "The Naked Chef". Jako kucharz preferuje świeżą i ekologiczną żywność. W swojej ojczyźnie prowadzi krucjatę przeciw karmieniu dzieci fast foodami. Obecnie prowadzi podobny program w Stanach Zjednoczonych, zatytułowany "Jamie Oliver's Food Revolution". Prowadzi restaurację "Fifteen" w Londynie. W Polsce jego przepisy publikuje magazyn "Kuchnia".

Cytaty z książki 5 składników po śródziemnomorsku. Łatwe niezwykłe dania

Dodaj cytat z książki 5 składników po śródziemnomorsku. Łatwe niezwykłe dania