Jedno. Łatwe jednogarkowe cuda
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Insignis
- Data wydania:
- 2022-10-12
- Data 1. wyd. pol.:
- 2022-10-12
- Język:
- polski
- Tłumacz:
- Beata Horosiewicz
Jedno naczynie. Szybko i łatwo. Mniej zmywania. zawsze pysznie!
Przyznaję z przymrużeniem oka, że celem tej książki było sprowadzenie zmywania do absolutnego minimum – każde danie przyrządzisz w jednym garnku, na jednej patelni albo blaszce do pieczenia. Jedno jest moim wkładem w to, by każdy mógł w bardziej komfortowy sposób podać na stół jedzenie, które mimo prostoty przygotowania nic nie straciło na smaku. Ta książka ma ci ułatwić życie!
Skupiłem się w niej przede wszystkim na robiących wrażenie potrawach z wykorzystaniem popularnych składników, prostych technik i zasad. Następnie przepuściłem to wszystko przez pryzmat jednego naczynia i muszę przyznać, że rezultaty przerosły moje najśmielsze oczekiwania! Pojawiły się nowe sposoby gotowania, które od wielu lat chodziły mi po głowie i w których tkwi wielki potencjał. To prawdziwa rewolucja!
I oczywiście jest też w książce wiele różnych szybkich potraw i przepisów, kiedy to po krótkim przygotowaniu całą ciężką pracę załatwi za ciebie kuchenka albo piekarnik.
Myślę, że potrawy zaprezentowane w tej książce zainspirują każdego. W tych przepisach stawiam na łatwość. Minimum składników, minimum zmywania, pyszne jedzenie.
Usiądź zatem wygodnie, odpręż się, przewracaj strony i daj się zainspirować. Moim celem było napisanie książki, która nada twojego życiu więcej smaku – JEDEN to magiczna cyfra.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 49
- 12
- 4
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Jak ktoś ma inne książki Jamiego to ta pozycja jest zbędna, przepisy z innych jego książek w jednej, troszkę się rozczarowałam mimo całej mojej miłości do jego kuchni
Jak ktoś ma inne książki Jamiego to ta pozycja jest zbędna, przepisy z innych jego książek w jednej, troszkę się rozczarowałam mimo całej mojej miłości do jego kuchni
Pokaż mimo toWydana prawie identycznie jak 3 ostatnie ksiązki.
Pomimo wielkiej sympatii do Jamiego, książka zawiera dużo powtórzeń, co sprawia wrażenie chęci pójścia na ilość a nie jakość. Szkoda
Wydana prawie identycznie jak 3 ostatnie ksiązki.
Pokaż mimo toPomimo wielkiej sympatii do Jamiego, książka zawiera dużo powtórzeń, co sprawia wrażenie chęci pójścia na ilość a nie jakość. Szkoda
Książkę Jamie dedykuje swojej żonie Tools.
To dla niej są owe przepisy w których jest minimum sprzątania i minimum zmywania. To z miłości do żony Jamie wymyślił dania które robi się szybko wrzucając do garnka składniki, które same potem będą robiły resztę.
Albo takie w przygotowaniu których nie potrzeba dużo sprzętu aby potem zmywania nie było dużo. Przepisy Jamiego są proste, łatwe w wykonaniu i przepyszne.
Ja już znalazłam sporo do wypróbowania.
Potrawy jednogarnkowe teraz na zimę to idealne rozwiązanie aby szybko rozgrzać zziębnięte ciała.
Można je podszykować dzień wcześniej a potem to już prosto. Ja Wam polecam gorąco chociażby dla pięknego wydania i pięknych zdjęć, na które patrząc chce się potrawę zjeść wprost z kart książki.
Książkę Jamie dedykuje swojej żonie Tools.
więcej Pokaż mimo toTo dla niej są owe przepisy w których jest minimum sprzątania i minimum zmywania. To z miłości do żony Jamie wymyślił dania które robi się szybko wrzucając do garnka składniki, które same potem będą robiły resztę.
Albo takie w przygotowaniu których nie potrzeba dużo sprzętu aby potem zmywania nie było dużo. Przepisy Jamiego są...
Jamie od lat zadziwia mnie kreatywnością, wyczuciem nie tylko smaku, ale i aktualnych oczekiwań kulinarnych społeczeństwa, różnorodnością i prostotą. Widać, że kuchnia to jego życiowa pasja. Zadziwia ilością wydanych książek kucharskich. Najnowszą mam już przed sobą, a przeglądając ją stwierdzam, że każda zawarta tu receptura jest bez problemu wykonalna w zwyczajnej kuchni. Kilka prostych składników, jedno naczynie do przygotowania całości i podania, by zmywanie sprowadzić do minimum. Jamie wie, że żyjemy szybko, że trzeba oszczędzać czas, prąd i wodę, a jeść chcemy przecież zdrowo i ze smakiem. Lubimy wygodę i to, co dobre. A jak czegoś nie ma, to z pewnością da się zastąpić czymś podobnym. I tak będzie pyszne. Bo taki właśnie jest Jamie.
Zaczęłam od makaronu z wędzoną pancettą i fasolą. Zamiast szałwi dałam natkę, lazanie zastąpiłam łazankami (odeszło krojenie na mniejsze kwadraciki),a szynka parmeńska posłużyła za pancettę, bo to akurat miałam w domu. Pychotka.
Jak zawsze książka pięknie wydana: apetyczne, kolorowe zdjęcia, twarda okładka, tekst klarowny i prosty. Każdy przepis obok składników, sposobu przygotowania i ilości porcji zawiera kaloryczność i makroskładniki. Są tu pomysły na makarony z patelni, pyszności wege, sposoby na kurczaka, ryby, mięso, jajka (uwielbiam wszelkie odsłony szakszuki),burgery, placki, puddingi, ciasta, potrawy na zapas z opcjami różnorodnego podania i trochę ogólnej wiedzy na temat potrzebnego wyposażenia, produktów i dietetyki.
Jamie Olivier „Jedno” to łatwe, jednogarnkowe cuda na cały rok. Polecam.
Jamie od lat zadziwia mnie kreatywnością, wyczuciem nie tylko smaku, ale i aktualnych oczekiwań kulinarnych społeczeństwa, różnorodnością i prostotą. Widać, że kuchnia to jego życiowa pasja. Zadziwia ilością wydanych książek kucharskich. Najnowszą mam już przed sobą, a przeglądając ją stwierdzam, że każda zawarta tu receptura jest bez problemu wykonalna w zwyczajnej kuchni....
więcej Pokaż mimo to