Zielony detoks
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Eureka
- Data wydania:
- 2017-06-12
- Data 1. wyd. pol.:
- 2017-06-12
- Liczba stron:
- 184
- Czas czytania
- 3 godz. 4 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788380791503
- Tagi:
- kuchnia roślinna weganizm wegetarianizm kulinaria zdrowie detoks oczyszczanie dieta
25 roślin leczniczych – te o egzotycznie brzmiących nazwach; żeń szeń, bakopa, gotu cola i te z nazwy pospolite; cebula, porzeczka i jagoda – stosowane umiejętnie zapewniają długowieczność i formę psychofizyczną.
Zbigniew T. Nowak, jeden z najbardziej znanych w Polsce specjalistów ziołolecznictwa, udowadnia, że zdrowy tryb życia wzmocniony zielonym detoksem potrafi zapobiegać nowotworom, chroni przed miażdżycą i chorobą Alzheimera. Autor przytacza najnowsze wyniki badań laboratoryjnych, proponując włączenie do naszej diety roślin niszczących wolne rodniki - największego wroga naszego zdrowia i życia. Już dziś możesz wzbogacić dietę o przeciwutleniacze, naturalne substancje chroniące przed nowotworami i spowalniające procesy starzenia się organizmu.
Zbigniew T. Nowak podaje genialnie proste receptury soków, naparów, nalewek, do stworzenia których nie potrzebna jest żadna wiedza tajemna. Czas na restart zdrowia. Możesz zmienić swoje życie nie uciekając się do skomplikowanych i wyszukanych specyfików. Skorzystaj z recept biomedycyny XXI wieku.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 83
- 26
- 9
- 5
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
Opinia
„Czas na restart zdrowia”
Prawdą jest, że coraz częściej skłaniamy się ku naturze i korzystamy a jej dobrodziejstw, jednak co my, jako ludzie możemy zaoferować jej w zamian? Dobre pytanie, ale raczej odpowiedź byłaby lakoniczna. Nie ulega też wątpliwościom, że coraz częściej chcemy być „eko” - jeść ekologiczne warzywa i owoce, uprawiać ekologiczne rośliny, jednak natury tak naprawdę oszukać się nie da i to, co wydaje nam się „eko” wcale takim może nie być. Bardzo się cieszę, że powstała właśnie ta bardzo ciekawa pozycja. Z prostego powodu. Nawet sobie nie wyobrażacie, że rośliny opisane przez Autora w dziewięćdziesięciu procentach są tymi, które większość z nas uważa za dziko rosnące, przeważnie gdzieś blisko lasów, opuszczonych ogrodów, działek. Tymczasem okazuje się, że te rośliny mają w swoim składzie wiele przeciwutleniaczy, które znakomicie radzą są w procesie oczyszczania organizmu ze złymi złogami toksyn, czy wolnymi rodnikami:
„Stanowią one nieprzebraną skarbnicę przeciwutleniaczy, które chronią przed niebezpiecznym stresem oksydacyjnym, ponoszącym winę za większość chorób cywilizacyjnych. Antyoksydanty pomogą powstrzymać przedwczesne starzenie się organizmu a także, umiejętnie stosowane, będą chronić przed nowotworami, miażdżycą i chorobą Alzheimera.”
Przedstawione i opisane w poradniku rośliny są ogólnie i powszechnie znane, szczególnie tym wszystkim, którzy uprawiają działki, ogrody i jednak jakieś pojęcie o tym mają. Autor rozpoczyna opis każdej rośliny skupiając się na jej ogromnych walorach smakowych oraz możliwościach wykorzystania w medycynie, czyli jak dana roślina wpływa na nasze zdrowie, na ile jest ona ważna i jakim chorobom zapobiega, w jakich pomaga. Od aronii przez borówkę, zwykły czosnek i cebulę – pospolite, najczęściej wykorzystywane warzywa w kuchni, głóg, porzeczkę czarną, dziką różę, rokitnik, żeń – szeń, czy żurawinę. Przepisy na soki, nalewki, dżemy, konfitury, przeciery. Dla podniebienia i zdrowia. Bardzo interesujące są nie tylko połączenia roślin z ziołami, ale też pomysłowe wykorzystanie ich w finalnym procesie.
http://nietypowerecenzje.blogspot.com/2017/06/zielony-detoks-jak-rosliny-lecznicze.html
„Czas na restart zdrowia”
więcej Pokaż mimo toPrawdą jest, że coraz częściej skłaniamy się ku naturze i korzystamy a jej dobrodziejstw, jednak co my, jako ludzie możemy zaoferować jej w zamian? Dobre pytanie, ale raczej odpowiedź byłaby lakoniczna. Nie ulega też wątpliwościom, że coraz częściej chcemy być „eko” - jeść ekologiczne warzywa i owoce, uprawiać ekologiczne rośliny, jednak natury tak...