Książki z tagiem „kulinaria”
  • Tysiąc dni w Toskanii
    Tysiąc dni w Toskanii
    Autor: Marlena de Blasi
    I znowu miłość od pierwszego wejrzenia! Do przepięknej starej willi San Casciano dei Bagni, wspaniałego toskańskiego pejzażu i lokalnej winnicy, miejscowych kulinariów i starego poczciwego sąsiada Bar...
    czytelników: 1103 | opinie: 52 | ocena: 5,96 (463 głosy)
  • Audrey w domu. Wspomnienia o mojej mamie
    Audrey w domu. Wspomnienia o mojej mamie
    Autor: Luca Dotti
    Odkryj prywatny świat Audrey Hepburn w niezwykłej bestsellerowej biografii napisanej przez syna aktorki! Dziecięce wspomnienia, rodzinne anegdoty, cytaty z prywatnych listów, rysunki, skrupulatnie spi...
    czytelników: 796 | opinie: 69 | ocena: 7,21 (238 głosów)
  • Przepisy Tatiany
    Przepisy Tatiany
    Autor: Paullina Simons
    Dla czytelników wspaniałej trylogii Paulliny Simons Jeździec Miedziany, Tatiana i Aleksander, Ogród Letni. Tatiana i Aleksander oraz ich dzieci stali się jakby częścią rodziny. Dzięki tej książce...
    czytelników: 758 | opinie: 17 | ocena: 6,69 (192 głosy) | inne wydania: 1
  • Więcej niż możesz zjeść. Felietony parakulinarne
    Więcej niż możesz zjeść. Felietony parakulinarne
    Autor: Dorota Masłowska
    "Więcej niż możesz zjeść" to zbiór publikowanych przez Dorotę Masłowską w magazynie Zwierciadło w latach 2011-2013 tekstów o jedzeniu. Tekstów, które jednak mocno odbiegają od tradycyjnego p...
    czytelników: 674 | opinie: 47 | ocena: 7,18 (312 głosów)
  • Jaglany detoks
    Jaglany detoks
    Autor: Marek Zaremba
    Kasza jaglana – niekwestionowana królowa zdrowia. Znana od setek lat, zapomniana, teraz wraca na nasze talerze. To właśnie ona pomoże ci w walce o dobre samopoczucie. To dzięki niej: · Oczyścisz or...
    czytelników: 607 | opinie: 34 | ocena: 6,68 (215 głosów)
  • Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego
    Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego
    Autor: Anthony Michael Bourdain
    Znany szef kuchni Antony Bourdain wyrusza na poszukiwanie posiłku idealnego. Otwiera przed Czytelnikiem drzwi najbardziej zaskakujących restauracji świata, a także opisuje najdziwaczniejsze i naj...
    czytelników: 495 | opinie: 26 | ocena: 6,37 (198 głosów)
  • Dzika kuchnia
    Dzika kuchnia
    Autor: Łukasz Łuczaj
    "Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktyczny przewodnik po ponad sześćdziesięciu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, b...
    czytelników: 390 | opinie: 24 | ocena: 8,13 (94 głosy)
  • Historia naturalna i moralna jedzenia
    Historia naturalna i moralna jedzenia
    Autor: Maguelonne Toussaint-Samat
    Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe...
    czytelników: 371 | opinie: 9 | ocena: 7,28 (32 głosy)
  • 30 minut w kuchni. Rewolucyjna metoda, jak gotować smacznie i szybko.
    30 minut w kuchni. Rewolucyjna metoda, jak gotować smacznie i szybko.
    Autor: Jamie Oliver
    "Pokażę ci, jak w zaledwie 30 minut postawić na stole cały posiłek, składający się z wielu wspaniałych potraw… Jeśli – tak jak ja – kochasz dobre jedzenie, a po ciężkim dniu czeka na ciebie wygłodzona...
    czytelników: 316 | opinie: 12 | ocena: 7,35 (129 głosów) | inne wydania: 1
  • Jesteś tym, co jesz. Książka kucharska
    Jesteś tym, co jesz. Książka kucharska
    Autor: Gillian McKeith
    Ponad 150 zdrowych i smacznych przepisów. Milion sprzedanych egzemplarzy. Jesteś tym, co jesz. Książka kucharska to program żywienia oparty na zasadach propagowanych przez światowej sławy dietetyczkę...
    czytelników: 283 | opinie: 9 | ocena: 6,86 (74 głosy) | inne wydania: 1
  • Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje
    Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje
    Autorzy: Maja Łozińska, Jan Łoziński
    Wciągająca opowieść o ponad tysiącletniej historii polskiej kuchni. Kluczem jest kultura polskiego stołu: sztuka kulinarna i obyczaje na przestrzeni wieków. Zaglądamy do chat pierwszych Piastów i do s...
    czytelników: 266 | opinie: 10 | ocena: 7,36 (53 głosy)
  • Jedz i pracuj... nad własnym zdrowiem
    Jedz i pracuj... nad własnym zdrowiem
    Autorzy: Maciej Szaciłło, Karolina Szaciłło
    Jedzenie nie może być tylko koniecznością, ani sprowadzać się tylko do przyjemności. Powinno również sprzyjać naszemu zdrowiu. Dzięki tej książce nauczycie się przyrządzać pyszne potrawy, w rozsądnym...
    czytelników: 263 | opinie: 6 | ocena: 6,39 (38 głosów)
  • Apetyt na Italię. VESPAniała podróż kulinarna
    Apetyt na Italię. VESPAniała podróż kulinarna
    Autor: Matthew Fort
    Najbardziej apetyczna książka tego sezonu! Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, rusza VESPĄ śladem włoskich rarytasów. Podróż zaczyna w słonecznej Kalabrii, a kończy w Turynie. Pomysł...
    czytelników: 251 | opinie: 6 | ocena: 6,36 (42 głosy)
  • Szarlotka Lenina i inne sekrety kuchni radzieckiej
    Szarlotka Lenina i inne sekrety kuchni radzieckiej
    Autor: Anya von Bremzen
    Wyjątkowa, osobista opowieść o jedzeniu i o dwudziestowiecznym ZSRR W porywających wspomnieniach Ania von Bremzen odtwarza siedem dekad sowieckiego życia przez pryzmat gotowania i jedzenia, reko...
    czytelników: 233 | opinie: 8 | ocena: 7,52 (29 głosów)
  • Język baklawy. Wspomnienia
    Język baklawy. Wspomnienia
    Autor: Diana Abu-Jaber
    Lekko i zabawnie opisane wspomnienia Diany Abu-Jaber z amerykańsko-jordańskiego dzieciństwa przeplatają się ze słodko-gorzkimi opowieściami o szukaniu własnego miejsca i rozdarciu między dwoma światam...
    czytelników: 217 | opinie: 15 | ocena: 7,04 (54 głosy)

zgłoś błąd zgłoś błąd