Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Książki z tagiem „kulinaria”
  • Tysiąc dni w Toskanii
    Tysiąc dni w Toskanii
    Autor: Marlena de Blasi
    I znowu miłość od pierwszego wejrzenia! Do przepięknej starej willi San Casciano dei Bagni, wspaniałego toskańskiego pejzażu i lokalnej winnicy, miejscowych kulinariów i starego poczciwego sąsiada Bar...
    Półka:
    czytelników: 1035 | opinie: 44 | ocena: 5,95 (428 głosów)
  • Audrey w domu. Wspomnienia o mojej mamie
    Audrey w domu. Wspomnienia o mojej mamie
    Autor: Luca Dotti
    Odkryj prywatny świat Audrey Hepburn w niezwykłej bestsellerowej biografii napisanej przez syna aktorki! Dziecięce wspomnienia, rodzinne anegdoty, cytaty z prywatnych listów, rysunki, skrupulatnie spi...
    Półka:
    czytelników: 633 | opinie: 61 | ocena: 7,34 (176 głosów)
  • Więcej niż możesz zjeść. Felietony parakulinarne
    Więcej niż możesz zjeść. Felietony parakulinarne
    Autor: Dorota Masłowska
    "Więcej niż możesz zjeść" to zbiór publikowanych przez Dorotę Masłowską w magazynie Zwierciadło w latach 2011-2013 tekstów o jedzeniu. Tekstów, które jednak mocno odbiegają od tradycyjnego p...
    Półka:
    czytelników: 528 | opinie: 40 | ocena: 7,13 (231 głosów)
  • Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego
    Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego
    Autor: Anthony Bourdain
    Znany szef kuchni Antony Bourdain wyrusza na poszukiwanie posiłku idealnego. Otwiera przed Czytelnikiem drzwi najbardziej zaskakujących restauracji świata, a także opisuje najdziwaczniejsze i naj...
    Półka:
    czytelników: 449 | opinie: 23 | ocena: 6,44 (177 głosów)
  • Jaglany detoks
    Jaglany detoks
    Autor: Marek Zaremba
    Kasza jaglana – niekwestionowana królowa zdrowia. Znana od setek lat, zapomniana, teraz wraca na nasze talerze. To właśnie ona pomoże ci w walce o dobre samopoczucie. To dzięki niej: · Oczyścisz or...
    Półka:
    czytelników: 437 | opinie: 26 | ocena: 6,8 (143 głosy)
  • Historia naturalna i moralna jedzenia
    Historia naturalna i moralna jedzenia
    Autor: Maguelonne Toussaint-Samat
    Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe...
    Półka:
    czytelników: 305 | opinie: 8 | ocena: 7,56 (27 głosów)
  • Dzika kuchnia
    Dzika kuchnia
    Autor: Łukasz Łuczaj
    "Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktyczny przewodnik po ponad sześćdziesięciu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, b...
    Półka:
    czytelników: 303 | opinie: 21 | ocena: 8,15 (81 głosów)
  • 30 minut w kuchni. Rewolucyjna metoda, jak gotować smacznie i szybko.
    30 minut w kuchni. Rewolucyjna metoda, jak gotować smacznie i szybko.
    Autor: Jamie Oliver
    "Pokażę ci, jak w zaledwie 30 minut postawić na stole cały posiłek, składający się z wielu wspaniałych potraw… Jeśli – tak jak ja – kochasz dobre jedzenie, a po ciężkim dniu czeka na ciebie wygłodzona...
    Półka:
    czytelników: 294 | opinie: 12 | ocena: 7,32 (124 głosy) | inne wydania: 1
  • Jesteś tym, co jesz. Książka kucharska
    Jesteś tym, co jesz. Książka kucharska
    Autor: Gillian McKeith
    Ponad 150 zdrowych i smacznych przepisów. Milion sprzedanych egzemplarzy. Jesteś tym, co jesz. Książka kucharska to program żywienia oparty na zasadach propagowanych przez światowej sławy dietetyczkę...
    Półka:
    czytelników: 269 | opinie: 9 | ocena: 6,85 (73 głosy) | inne wydania: 1
  • Apetyt na Italię. VESPAniała podróż kulinarna
    Apetyt na Italię. VESPAniała podróż kulinarna
    Autor: Matthew Fort
    Najbardziej apetyczna książka tego sezonu! Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, rusza VESPĄ śladem włoskich rarytasów. Podróż zaczyna w słonecznej Kalabrii, a kończy w Turynie. Pomysł...
    Półka:
    czytelników: 241 | opinie: 6 | ocena: 6,45 (38 głosów)
  • Jedz i pracuj... nad własnym zdrowiem
    Jedz i pracuj... nad własnym zdrowiem
    Autorzy: Maciej Szaciłło, Karolina Szaciłło
    Jedzenie nie może być tylko koniecznością, ani sprowadzać się tylko do przyjemności. Powinno również sprzyjać naszemu zdrowiu. Dzięki tej książce nauczycie się przyrządzać pyszne potrawy, w rozsądnym...
    Półka:
    czytelników: 240 | opinie: 4 | ocena: 6,62 (26 głosów)
  • Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje
    Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje
    Autorzy: Maja Łozińska, Jan Łoziński
    Wciągająca opowieść o ponad tysiącletniej historii polskiej kuchni. Kluczem jest kultura polskiego stołu: sztuka kulinarna i obyczaje na przestrzeni wieków. Zaglądamy do chat pierwszych Piastów i do s...
    Półka:
    czytelników: 235 | opinie: 8 | ocena: 7,3 (47 głosów)
  • Język baklawy. Wspomnienia
    Język baklawy. Wspomnienia
    Autor: Diana Abu-Jaber
    Lekko i zabawnie opisane wspomnienia Diany Abu-Jaber z amerykańsko-jordańskiego dzieciństwa przeplatają się ze słodko-gorzkimi opowieściami o szukaniu własnego miejsca i rozdarciu między dwoma światam...
    Półka:
    czytelników: 193 | opinie: 13 | ocena: 6,96 (46 głosów)
  • Szarlotka Lenina i inne sekrety kuchni radzieckiej
    Szarlotka Lenina i inne sekrety kuchni radzieckiej
    Autor: Anya von Bremzen
    Wyjątkowa, osobista opowieść o jedzeniu i o dwudziestowiecznym ZSRR W porywających wspomnieniach Ania von Bremzen odtwarza siedem dekad sowieckiego życia przez pryzmat gotowania i jedzenia, reko...
    Półka:
    czytelników: 177 | opinie: 3 | ocena: 7,77 (13 głosów)
  • Superfood na co dzień
    Superfood na co dzień
    Autor: Jamie Oliver
    Co jeść, by dobrze się czuć „To najbardziej osobista ze wszystkich moich książek. By ją napisać, dogłębnie poznałem świat zdrowia i odżywiania. Teraz, wykorzystując to, na czym znam się najlepiej –...
    Półka:
    czytelników: 166 | opinie: 0 | ocena: 7,96 (28 głosów)

zgłoś błąd zgłoś błąd