Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Kuchnia bez pszenicy. 150 przepisów, które pomogą pozbyć się pszennego brzucha i wyzdrowieć

Seria: Zdrowie
Wydawnictwo: Bukowy Las
6,27 (37 ocen i 7 opinii) Zobacz oceny
10
2
9
1
8
5
7
7
6
11
5
6
4
3
3
2
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788363431587
słowa kluczowe
zdrowie, odżywianie, dieta, gluten
kategoria
poradniki
język
polski
dodała
joly_fh

Druga po bestsellerowej Diecie bez pszenicy książka doktora Williama Davisa, pogromcy otyłości i chorób związanych ze spożywaniem złych zbóż to książka kucharska zawierająca przepisy na dania bez pszenicy oraz szerokie komentarze na temat życia bez pszenicy, a także sylwetki osób, które odrzuciły pszenicę, schudły i wyzdrowiały. W książce znajduje się 150 inspirujących przepisów, które pomogą...

Druga po bestsellerowej Diecie bez pszenicy książka doktora Williama Davisa, pogromcy otyłości i chorób związanych ze spożywaniem złych zbóż to książka kucharska zawierająca przepisy na dania bez pszenicy oraz szerokie komentarze na temat życia bez pszenicy, a także sylwetki osób, które odrzuciły pszenicę, schudły i wyzdrowiały.

W książce znajduje się 150 inspirujących przepisów, które pomogą w pozbyciu się pszennego brzucha i utrzymaniu niższej wagi! Są tu receptury na energetyzujące śniadania, zaspokajające głód posiłki południowe, apetyczne rodzinne obiady i pyszne słodkie wypieki na deser. A wszystko bez użycia pszenicy i bez glutenu! Poza przepisami, do których będzie się powracać wielokrotnie, autor zamieścił porady dotyczące gotowania i wymiany składników, a także wskazówki odnośnie do zakupów i organizacji spiżarni. Wszystko to pozwoli każdemu tworzyć bezpszenne wersje ulubionych dań i wypieków – ciast, placków, chleba, z których, jak się okazuje, wcale nie trzeba rezygnować!

 

źródło opisu: Bukowy Las, 2013

źródło okładki: http://www.bukowylas.pl/

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 1733
Boisfarine | 2013-11-11

Pierwsza część książki to właściwie powtórzenie tego co znajduje się w książce "Dieta bez pszenicy". Druga natomiast - przepisy. I szczerze mówiąc liczyłam na wiele ciekawych inspiracji ale te przepisy są zupełnie nieprzystosowane do polskich realiów. Składniki, których próżno szukać nawet w sklepach ze zdrową żywnością i same potrawy, które nie przekonają chyba nawet osób bardzo otwartych na kuchnie świata (za taką się uważam).

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life

Pomimo prowokacyjnego tytułu oraz dosadnego czasami języka, książka przekazuje treści, którym warto poświęcić kilka godzin czytania i ewentualnej refl...

zgłoś błąd zgłoś błąd