Okładka książki Glukozowa rewolucja. Kontroluj poziom cukru we krwi, odzyskaj energię i jedz to, na co masz ochotę autora Jessie Inchauspé, 9788367674300
Jessie Inchauspé Wydawnictwo: Marginesy zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
Glucose Revolution: The Life-Changing Power of Balancing Your Blood Sugar
2023-05-17
2023-05-17
2022-04-05
Anna Brzostowska

Kup Glukozowa rewolucja. Kontroluj poziom cukru we krwi, odzyskaj energię i jedz to, na co masz ochotę w ulubionej księgarnii

Oceny książki Glukozowa rewolucja. Kontroluj poziom cukru we krwi, odzyskaj energię i jedz to, na co masz ochotę

OPINIE i DYSKUSJE o książce Glukozowa rewolucja. Kontroluj poziom cukru we krwi, odzyskaj energię i jedz to, na co masz ochotę

Bardzo ciekawa pozycja. Chciałam kupić dla babci która ma cukrzycę ale ona stwierdziła że nie będzie czytać więc przeczytałam ja. Dopiero będę próbowała wprowadzać zmiany.

Autorka w bardzo przystępny sposób i przy użyciu ciekawych porównań opowiada o cukrach - skąd się wzięły, jaką pełnią rolę organiźmie oraz jakie stanowią zagrożenia.

Bardzo zaciekawił mnie proces trawienia oraz magazynowania energii w organiźmie, a w szczególności tematyka fruktozy...

W książce znajdziemy również sporo praktycznych porad jak MAŁYMI KROCZKAMI poprawić nasze wahania glukozy. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Mimo, że autorka wielokrotnie podkreśla o unikaniu tendencji do bycia "IDEALNYM" i wybraniu poprostu paru tipów, które dla nas będą realne do zastosowania na codzień, to chyba sama tematyka zdrowego odżywiania powoduję, że łatwo wpaść w tą pułapkę.
Sam w nią wpadłem przez pewien moment i myślę, że fajnym uzupełnieniem tematu było obejrzenie dokumentu na Netflixie - "Sekrety jedzenia: Naukowo o odżywianiu (2024)".
Dokument pokazuje, że dla bycia zdrowym należy jeść dużo wszelkiego rodzaju warzyw oraz owoców i nie ma co popadać tutaj w skrajności typu: nie jedzenie owoców tropikalnych czy owoców suszonych - należy poprostu robić to z głową.

Bardzo dobrze napisana, świetna i ciekawa książka!

Bardzo dobrze napisana, świetna i ciekawa książka!

5958 użytkowników ma tytuł Glukozowa rewolucja. Kontroluj poziom cukru we krwi, odzyskaj energię i jedz to, na co masz ochotę na półkach głównych
1036 użytkowników ma tytuł Glukozowa rewolucja. Kontroluj poziom cukru we krwi, odzyskaj energię i jedz to, na co masz ochotę na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Glukozowa rewolucja. Kontroluj poziom cukru we krwi, odzyskaj energię i jedz to, na co masz ochotę

Jessie Inchauspé Glukozowa rewolucja. Kontroluj poziom cukru we krwi, odzyskaj energię i jedz to, na co masz ochotę Zobacz więcej