Wigilijne opowieści

Okładka książki Wigilijne opowieści autora Tomasz Betcher, Jacek Galiński, Karolina Głogowska, Jagna Kaczanowska, Agnieszka Lis, Agnieszka Litorowicz-Siegert, Magdalena Majcher, Katarzyna Berenika Miszczuk, Martyna Raduchowska, Alek Rogoziński, Małgorzata Oliwia Sobczak, Milena Wójtowicz, 9788328083462
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Wigilijne opowieści
Milena WójtowiczKatarzyna Berenika Miszczuk Wydawnictwo: W.A.B. literatura piękna
2020-11-12
2020-11-12

Kup Wigilijne opowieści w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Wigilijne opowieścii

Have Yourself a Merry Little Christmas

2312 198 127

Oceny książki Wigilijne opowieści

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wigilijne opowieści

Książka nabyta wyłącznie z uwagi na Idę i Kruchego („Wszelki Duch” Martyna Raduchowska).
I to jedno opowiadanie otrzymuje 7/10.

Nie ma we mnie wystarczającej dawki masochizmu by czytać pozostałe teksty.

I to jedno opowiadanie otrzymuje 7/10.

Nie ma we mnie wystarczającej dawki masochizmu by czytać pozostałe teksty.

To świąteczny cud, że dotarłam do końca tej pozycji. 3 chyba z litości.

To świąteczny cud, że dotarłam do końca tej pozycji. 3 chyba z litości.

Zbiór najróżniejszych opowiadań, które chwytają za serce, a czasem sprawiają, że ów serce staje.
12 grudniowych historii. Życiowych, sentymentalnych, nieprawdopodobnych. Znajdziemy tam nadzieję, miłość, tradycje, inspiracje. Znajdziemy zbrodnię prawie doskonałą i coś co nie mieście się w głowie. Także refleksję i pojednanie.
Grudzień to doskonały czas na "Wigilijne opowieści".

Grudzień to doskonały czas na "Wigilijne...

1098 użytkowników ma tytuł Wigilijne opowieści na półkach głównych
232 użytkowników ma tytuł Wigilijne opowieści na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wigilijne opowieści

Okładka książki Młyn Przemek Corso, Tomasz Duszyński, Joanna W. Gajzler, Juan Gómez-Jurado, Aneta Jadowska, Magdalena Kubasiewicz, Jakub Małecki, Marcin Mortka, Hanna Szczukowska-Białys, Milena Wójtowicz
Okładka książki Cztery trupy w barszcz Aneta Jadowska, Marta Kisiel, Magdalena Kubasiewicz, Milena Wójtowicz
Okładka książki Półsny Wojciech Chmielarz, Przemek Corso, Jakub Ćwiek, Tomasz Duszyński, Joanna W. Gajzler, Juan Gómez-Jurado, Aneta Jadowska, Joanna Kanicka, Jarosław Kukiełka, Jakub Małecki, Marissa Meyer, Mika Modrzyńska, Marcin Mortka, Aleksandra Okońska, Łukasz Orbitowski, Katarzyna Podstawek, Alek Rogoziński, Katarzyna Rutowska, Magdalena Świerczek-Gryboś, Hanna Szczukowska-Białys, Anna Włodarkiewicz, Milena Wójtowicz, Katarzyna Wolwowicz, Tomasz Żak
Milena Wójtowicz
Milena Wójtowicz
Polska pisarka, autorka, tłumaczka fantastyki. Absolwentka socjologii na UMCSie w Lublinie. Debiutowała opowiadaniem „Bardzo Czarna Dziura” na łamach czasopisma internetowego „Esensja”, zaś jej debiutem papierkowy była „Wielka wyprawa małej Żaby” („Science Fiction” nr 12, marzec 2002). Swoją pierwszą powieść, „Podatek”, autorka zaczęła pisać po pierwszym roku studiów w trakcie trwania sesji egzaminacyjnej, a wydała za pośrednictwem wydawnictwa Fabryka Słów w roku 2005.

Cytaty z książki Wigilijne opowieści

Jacek Galiński Wigilijne opowieści Zobacz więcej