Pani Anglików

Okładka książki Pani Anglików autora Elizabeth Chadwick, 9788381690553
Okładka książki Pani Anglików
Elizabeth Chadwick Wydawnictwo: Prószyński i S-ka powieść historyczna
powieść historyczna
Lady of the English
2019-04-09
2019-04-09
Magdalena Moltzan-Małkowska

Kup Pani Anglików w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Pani Anglikówi

Kobieta, która chciała zostać królową

913 325 638

Oceny książki Pani Anglików

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pani Anglików

Wydarzenia przedstawione w książce miały miejsce w XII wiecznej Anglii, ale czy na pewno wszystko co napisała autorka jest prawdą? Trochę mnie zdziwiło, że przyszły król Henryk II urodzony w marcu już w grudniu potrafił siedzieć i turlać piłkę do innej osoby. Co prawda pisarka przedstawiła go jako super bystre dziecko, ale żeby aż tak? Jak można przeczytać współczesne bobasy do pięt mu nie dorastają! A zasikana deska sedesowa to dla mnie wisienka na torcie! Ogólnie książka trochę nudnawa, z trudem dobrnęłam do końca pomimo tego, że lubię książki historyczne.

Im dalej tym gorzej. Nudna. Pisuar w XII w. rozśmieszył mnie i jednocześnie zirytował. Jedna ze słabszych książek, które ostatnio przeczytałem.

Takie disco polo historyczne. Lekkie, łatwe, przydługawe

Takie disco polo historyczne. Lekkie, łatwe, przydługawe

317 użytkowników ma tytuł Pani Anglików na półkach głównych
51 użytkowników ma tytuł Pani Anglików na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Pani Anglików

Okładka książki Loves Me, Loves Me Not Louise Allen, Trisha Ashley, Judy Astley, Elizabeth Bailey, Elizabeth Chadwick, Victoria Connelly, Nicola Cornick, Katie Fforde, Liz Fielding, Katie Flynn, Amanda Grange, Anna Jacobs, Maureen Lee, Carole Matthews, Sue Moorcroft, Adele Parks, Eileen Ramsay, Gill Sanderson, Joanna Trollope, Sophie Weston

Cytaty z książki Pani Anglików