W gąszczu kłamstw

Okładka książki W gąszczu kłamstw autora Kate Alice Marshall, 9788368045178
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki W gąszczu kłamstw
Kate Alice Marshall Wydawnictwo: Czwarta Strona kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
What Lies in the Woods
2024-03-13
2024-03-13
2023-01-17
Elżbieta Pawlik

Kup W gąszczu kłamstw w ulubionej księgarnii

Wyróżniona opinia i

W gąszczu kłamstw

Oceny książki W gąszczu kłamstw

OPINIE i DYSKUSJE o książce W gąszczu kłamstw

W gąszczu kłamstw” to historia Naomi, która wraz z przyjaciółkami Cass i Liv przeżyły atak słynnego seryjnego mordercy. Ściśle rzecz ujmując: Naomi jako jedenastolatka przeżyła 17 dźgnięć nożem, a jej przyjaciółki były świadkami napadu w lesie. Po latach dorosła już Naomi wraca do Chester, gdy dostaje wiadomość, że zabójca zmarł. To wydarzenie wpływa szczególnie na Liv, która oznajmia, że pragnie, aby prawda wyszła na jaw. Co wydarzyło się w lesie? Co skrywają dziewczyny? Czy ktoś zginie w drodze do prawdy?

Spodziewałam się, że rozwiązanie zagadki będzie szokujące, ale nie wiedziałam, że aż tak! Autorka zadbała tu o potrzebne emocje od samego początku i zafundowała nam na koniec konkretne trzęsienie ziemi 😱 Kocham takie mroczne kryminały! I taka tajemnica sprzed lat, która wiąże ze sobą pewne grono osób. Bardzo zaintrygował mnie też wątek magii, który był spoiwem łączącym trzy dziewczynki. Odkrywając Persefonę dzieci nie wiedziały, że mają do czynienia nie z magią, a prawdopodobnie zbrodnią. Kolejny ciekawy wątek tej sprawy kryminalnej! Co do przyjaźni, która trwała przez lata, widzimy tu naprawdę wyjątkową, choć przerażającą relację już dorosłych koniec, które w wyniku traumy przeżyły wiele niedobrych chwil w życiu. Autorka opisała to ogniście! Emocjonalnie dzieje się tu od początku do końca ☺️

Bardzo spodobał mi się ten thriller, który w pewnym momencie naprawdę spowodował wzrost ciśnienia. Polecam wszystkim fanom mrocznych historii 🤓

Książka wódka mi w ręce prze przypadek.
Nie znam autorki, wiec pierwsze spotkanie było akurat w tym tytule.
Szczerze książka zaskakująca. Kiedy się już czegoś domyślałam okazało się, że podarłam złym tropem.
Niektóre wątki były jakby oczywiste ale większość zaskakiwała.

Całość jak dla mnie świetna. Niespodziewane zdarzenie w dzieciństwie zostaje po 20 latach ponownie odświeżane. I to całe dochodzenie do tego nie było oczywiste co przyniesie.

Muszę zobaczyć inne książki autorki, bo zapowiada się dobrze.

Książka wódka mi w ręce prze przypadek.
Nie znam autorki, wiec pierwsze spotkanie było akurat w tym tytule.
Niektóre wątki były jakby oczywiste ale większość zaskakiwała.

„W gąszczu kłamstw” autorstwa Kate Alice Marshall to mroczny thriller psychologiczny, który zyskał uznanie czytelników i krytyków. Powieść opowiada historię Naomi Shaw, która dwadzieścia lat temu przeżyła brutalny atak w lesie, podczas którego została dźgnięta siedemnaście razy. Po latach, zmagając się z traumą, postanawia wrócić do rodzinnego miasteczka i odkryć prawdę o wydarzeniach sprzed lat, wspierana przez podcastera Ethana, który specjalizuje się w sprawach kryminalnych.
„W gąszczu kłamstw” to wciągający thriller psychologiczny, który łączy elementy kryminału z głęboką analizą postaci i ich motywacji. Dzięki mrocznej atmosferze, złożonej intrydze i dobrze wykreowanym bohaterom, książka zadowoli fanów gatunku. Choć początkowe tempo może być nieco wolniejsze, warto dać się porwać tej historii, która prowadzi do satysfakcjonującego i zaskakującego zakończenia.

1047 użytkowników ma tytuł W gąszczu kłamstw na półkach głównych
157 użytkowników ma tytuł W gąszczu kłamstw na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki W gąszczu kłamstw

Cytaty z książki W gąszczu kłamstw

Kate Alice Marshall W gąszczu kłamstw Zobacz więcej