Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Zgłosuj na książki roku 2017

Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan

Wydawnictwo: Dwie Siostry
8,31 (401 ocen i 71 opinii) Zobacz oceny
10
87
9
84
8
151
7
46
6
21
5
6
4
4
3
2
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788363696184
liczba stron
344
język
polski
dodała
Róża_Bzowa

Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki „Jadłonomii”,...

Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.

Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?
Do czego wykorzystać natkę marchewki?
Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?

Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.

W książce znajdziecie ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

 

źródło opisu: http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-jadlonomia.html

źródło okładki: http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-jadlonomia.html

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 581
Agnieszka Konik | 2015-01-13
Przeczytana: 13 stycznia 2015

Perełka wśród książek kucharskich!
O Marcie Dymek usłyszałam w radiu rdc gdy opowiadała o swojej nowej książce. Bardzo zaciekawiona - bo od jakiegoś czasu interesuje się kuchnią bezmięsna - postanowiłam sprawdzić i w ciemno zamówiłam książkę.
Nie zawiodłam się ani trochę, a nawet zostałam bardzo zaskoczona.
Książka wydana pięknie, szata graficzna profesjonalna, zdjęcia wykonane przez samą panią Martę zachęcające do wypróbowania przepisów.
Myślę że to dobra pozycja dla osób które zaczynają swoją przygodę z jedzeniem roślinnym. Na początku książki zostały wymienione narzędzia, przyprawy, oleje i inne rzeczy jakie powinny znaleźć się w spiżarni roślinożercy. Na końcu mamy przepisy podstawowe typu bulion, keczup, majonez itd. Cała książka została podzielona na rozdziały: bulwiaste, kapusty, strączkowe, zioła, bakalie itd przez co łatwo jest odnaleźć który nas interesuje. Ja osobiście jestem wielka fascynatką ciasta z marchewki lub buraków od dawna szukam przepisów na te warzywa na słodko i w tej książce znalazłam takie przepisy. Oprócz tego świetne wegańskie pasztety z soczewicy i selera, czipsy z liści i moich ulubionych zupek kremów, a także spaghetti i pierogi roślinne.
Podsumowując geniusz wśród książek kucharskich. Myślę że nie znajdziemy drugiej takiej pozycji na polskim rynku wydawniczym, dlatego Jadłonomia jest tak unikatowa. Polecam wszystkim, nawet roślinożercom. Agnieszka

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Wybór Crossa

Części jest zdecydowanie za dużo. Dwie pierwsze fajne, trzecia w miarę, czwartą już przemęczyłam, a piątą na razie sobie daruję. Autorka nic nowego an...

zgłoś błąd zgłoś błąd