Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan

Okładka książki Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan Marta Dymek
Okładka książki Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan
Marta Dymek Wydawnictwo: Dwie Siostry kulinaria, przepisy kulinarne
344 str. 5 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Dwie Siostry
Data wydania:
2014-11-12
Data 1. wyd. pol.:
2014-11-12
Liczba stron:
344
Czas czytania
5 godz. 44 min.
Język:
polski
ISBN:
9788363696184
Tagi:
weganizm wegetarianizm przepisy roślinne
Średnia ocen

8,2 8,2 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Pismo. Magazyn opinii, nr 6 (30) / czerwiec 2020 Marek Bieńczyk, Sylwia Chutnik, Marta Dymek, Dexter Filkins, Mikołaj Janik, Zuzanna Kowalczyk, Małgorzata Lebda, Bolesław Leśmian, Karolina Lewestam, Andrea Lundgren, Kadia Mołodowska, Magdalena Nowicka-Franczak, Adam Robiński, Tomasz Różycki, Marta Rybicka, Bartek Sabela, Dionisios Sturis, Piotr Tarczyński, Marcin Wicha
Ocena 7,3
Pismo. Magazyn... Marek Bieńczyk, Syl...
Okładka książki Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta Dymek, Lara Gessler, Tomasz Jakubiak, Samar Khanafer, Daria Ładocha, Grzegorz Łapanowski, Marieta Marecka, Marianna Medyńska, Eliza Mórawska-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Jerzy Sobieniak, Tomasz Woźniak
Ocena 7,2
Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta ...

Mogą Cię zainteresować

Oficjalne recenzje i

Wszystkie rośliny duże i małe



700 229 7

Oceny

Średnia ocen
8,2 / 10
686 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
135
92

Na półkach:

Super pozycja

Super pozycja

Pokaż mimo to

avatar
91
91

Na półkach: , , ,

Rewelacja, książka ta to obowiązkowa pozycja dla miłośników kuchni roślinnej. Przepisy banalnie postęp, a język, którym posługuje się Marta do swoich czytelników pozwala czuć bliskość z autorką.

Rewelacja, książka ta to obowiązkowa pozycja dla miłośników kuchni roślinnej. Przepisy banalnie postęp, a język, którym posługuje się Marta do swoich czytelników pozwala czuć bliskość z autorką.

Pokaż mimo to

avatar
125
121

Na półkach:

Mnóstwo fantastycznych przepisów 🌿 Moc inspiracji.
Ponieważ nie przepadam za daniami mięsnymi, dzięki tej książce udało mi się odkryć nowe, pyszne smaki.

Mnóstwo fantastycznych przepisów 🌿 Moc inspiracji.
Ponieważ nie przepadam za daniami mięsnymi, dzięki tej książce udało mi się odkryć nowe, pyszne smaki.

Pokaż mimo to

avatar
108
62

Na półkach:

Pięknie wydana ksiazka kucharska z przepisami dla niemiesozercow

Pięknie wydana ksiazka kucharska z przepisami dla niemiesozercow

Pokaż mimo to

avatar
100
32

Na półkach: , , , ,

Naprawdę świetna książka, o której słyszał chyba każdy rozpoczynający swoją przygodę z weganizmem, lub szukający przepisów roślinnych. Korzystam zarówno z niej, jak i bloga autorki i mogę ją z czystym sumieniem polecić każdemu. Przepisy bardzo przypadły do gustu nawet tej mięsnej części rodziny i część z nich na stale zagościła w domowym jadłospisie ;)

Naprawdę świetna książka, o której słyszał chyba każdy rozpoczynający swoją przygodę z weganizmem, lub szukający przepisów roślinnych. Korzystam zarówno z niej, jak i bloga autorki i mogę ją z czystym sumieniem polecić każdemu. Przepisy bardzo przypadły do gustu nawet tej mięsnej części rodziny i część z nich na stale zagościła w domowym jadłospisie ;)

Pokaż mimo to

avatar
547
146

Na półkach:

Nie wyobrażam sobie nie mieć tej książki na swojej półce. Po tę Jadłonomię sięgam chyba najczęściej, choć smakowo najbardziej w moje gusta wpasowują się przepisy z "Nowej Jadłonomii".

Przepięknie wydana, z dużą dbałością o szczególy. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić, to brak spisu alfabetycznego na końcu książki. Podział na kategorie (bulwy, warzywa strączkowe itd.) niby okej, ale za każdym razem, gdy muszę wyszukiwać w ten sposób jakiejś potrawy, to mimowolnie wzdycham z irytacji.

To już klasyka sama w sobie, którą polecam każdemu. Marta nie stosuje jakichś wybitnie trudnych technik kulinarnych, jej przepisy są łatwe, więc nawet amator się odnajdzie. Przepisy na każdą kieszeń, szybkie i smaczne. Nie wyobrażam sobie już moich jadłospisów bez przepisów Marty - czy tych z bloga (❤),czy tych książkowych.

Nie wyobrażam sobie nie mieć tej książki na swojej półce. Po tę Jadłonomię sięgam chyba najczęściej, choć smakowo najbardziej w moje gusta wpasowują się przepisy z "Nowej Jadłonomii".

Przepięknie wydana, z dużą dbałością o szczególy. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić, to brak spisu alfabetycznego na końcu książki. Podział na kategorie (bulwy, warzywa strączkowe itd.)...

więcej Pokaż mimo to

avatar
336
88

Na półkach: , ,

To moja ulubiona książka kucharska, a w kombinacji z przepisami z blogu Pani Marty to już nie potrzebuję niczego więcej, jeśli chodzi o wybór potraw w ciągu tygodnia. Bardzo polecam.

To moja ulubiona książka kucharska, a w kombinacji z przepisami z blogu Pani Marty to już nie potrzebuję niczego więcej, jeśli chodzi o wybór potraw w ciągu tygodnia. Bardzo polecam.

Pokaż mimo to

avatar
547
423

Na półkach: , ,

tą książkę Maty Dymek mam od kilku lat i nie ma miesiąca, żebym z niej nie korzystała. Jest fantastyczna, niemal każdy przepis jest smaczny. Dosłownie. Mało który okazał się nietrafiony. Jedyny komentarz, który Marta zaktualizowała w swojej nowszej książce "kuchnia polska" - sól strączki w trakcie gotowania, będzie szybciej ;)

tą książkę Maty Dymek mam od kilku lat i nie ma miesiąca, żebym z niej nie korzystała. Jest fantastyczna, niemal każdy przepis jest smaczny. Dosłownie. Mało który okazał się nietrafiony. Jedyny komentarz, który Marta zaktualizowała w swojej nowszej książce "kuchnia polska" - sól strączki w trakcie gotowania, będzie szybciej ;)

Pokaż mimo to

avatar
241
207

Na półkach:

Właściwie przeczytane i czytane od nowa.
Bez zadęcia i bez wegańskiego ekstremizmu autorka popularnego bloga, propagatorka kuchni roślinnej, zupełnie bezboleśnie i niepostrzeżenie przeciąga czytelnika na roślinną stronę życia :)
Bardzo fajne, inspirujące przepisy trafiają nie tylko do wegan, wegetarian ale też do flexitarian (dziękuję Kuzo za oświecenie mnie, kim jestem) a nawet mięsożerców szukających urozmaicenia. Nikogo nie ocenia i dyskryminuje.
Początkowo mogą trochę deprymować nieznane składniki albo dziwić nowe smaki ale warto spróbować, poszerzyć horyzonty i eksplorować nieznane dotąd kulinarne terytoria. Polecam

Właściwie przeczytane i czytane od nowa.
Bez zadęcia i bez wegańskiego ekstremizmu autorka popularnego bloga, propagatorka kuchni roślinnej, zupełnie bezboleśnie i niepostrzeżenie przeciąga czytelnika na roślinną stronę życia :)
Bardzo fajne, inspirujące przepisy trafiają nie tylko do wegan, wegetarian ale też do flexitarian (dziękuję Kuzo za oświecenie mnie, kim jestem)...

więcej Pokaż mimo to

avatar
114
12

Na półkach:

Ideał w kategorii "książka kucharska"! Pięknie wydana, z wieloma radami dla osób, które niezbyt biegle władają nożem i patelnią, ale przede wszystkim smaczne przepisy, które trafiają w gusta nawet totalnych mięsożerców (moja teściowa, znana jako "bez mięsa się nie najem", zaczęła robić wegańskie pasztety po tym, jak przyniosłam jej te wykonane na podstawie przepisów Marty Dymek). Stoi na honorowym miejscu w kuchni :)

Ideał w kategorii "książka kucharska"! Pięknie wydana, z wieloma radami dla osób, które niezbyt biegle władają nożem i patelnią, ale przede wszystkim smaczne przepisy, które trafiają w gusta nawet totalnych mięsożerców (moja teściowa, znana jako "bez mięsa się nie najem", zaczęła robić wegańskie pasztety po tym, jak przyniosłam jej te wykonane na podstawie przepisów Marty...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    903
  • Chcę przeczytać
    831
  • Posiadam
    483
  • Chcę w prezencie
    105
  • Ulubione
    58
  • Teraz czytam
    42
  • Kulinarne
    27
  • Kulinaria
    24
  • Kuchnia
    19
  • 2018
    11

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan


Podobne książki

Przeczytaj także