Zamień chemię na jedzenie
Książka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku!
Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw, ale rozmaite barwniki, słodziki, wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych, w domowej(!) zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie. Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być może także zespołu ADHD.
Niewiele przeprowadzono rzetelnych badań dotyczących sztucznych dodatków do żywności. Julita Bator weryfikuje dane od producentów. Ponieważ dzieci autorki wykazują silną alergię na „polepszacze” i konserwanty musiała zmienić styl odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje, nie wydając dużych sum na kupowanie wyłącznie ekologicznych produktów, żyć bez „chemii”. Jej książka może być dla nas przewodnikiem po kuchni, która pachnie tak, jak jedzenie pamiętane z naszego dzieciństwa.
W dwudziestu rozdziałach udziela porad, jak unikać szkodliwej żywności, ale także jakie naczynia stosować w kuchni, jak przemycać wartościowe produkty w potrawach. Podaje 81 przepisów, które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Oceny
Książka na półkach
- 1 557
- 1 332
- 635
- 108
- 60
- 47
- 44
- 28
- 22
- 18
Opinia
Zamień chemię na jedzenie, to dla mnie książka, która na zawsze znalazła swoje miejsce w mojej kuchni. Ogromnie się cieszę, że autorka, Julita Bator, zdecydowała się własnie w tak prosty i przejrzysty sposób napisać i przedstawić błędy żywieniowe i zakupowe. Osobiście przywiązuję ogromną wagę do zdrowego odżywiania i dlatego też te wszelkie porady bardzo mnie zaciekawiły. To kompedium wiedzy przedstawione jest w nieskomplikowany sposób wyjaśnione są wszelkie żywieniowe pułapki i podane są przykłady tej zdrowszej żywności bez chemii. Idąc do sklepu staram się czytać skład danego pokarmu czy rzeczy drogeryjnych i uważać na wszelką chemię, która kryje się w artykułach a czasem nawet jest sprytnie umieszczana w produktach, które są w sprzedaży jako biologiczne...
Dzięki tej książce ja jestem bardziej poinformowana o zdrowej kuchni a mój organizm lepiej odżywiony nieprzetworzonymi produktami.
Polecam, warto przeczytać!
Zamień chemię na jedzenie, to dla mnie książka, która na zawsze znalazła swoje miejsce w mojej kuchni. Ogromnie się cieszę, że autorka, Julita Bator, zdecydowała się własnie w tak prosty i przejrzysty sposób napisać i przedstawić błędy żywieniowe i zakupowe. Osobiście przywiązuję ogromną wagę do zdrowego odżywiania i dlatego też te wszelkie porady bardzo mnie zaciekawiły....
więcej Pokaż mimo to