Dzika kuchnia

Okładka książki Dzika kuchnia
Łukasz Łuczaj Wydawnictwo: Nasza Księgarnia kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Nasza Księgarnia
Data wydania:
2013-06-28
Data 1. wyd. pol.:
2013-06-28
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
polski
ISBN:
9788310123787
Tagi:
zioła kwiaty dzikie rośliny nasiona kulinaria przepisy kucharskie las przyroda
Średnia ocen

                8,1 8,1 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oficjalne recenzje i

Zupa krem z jasnoty



2618 117 64

Oceny

Średnia ocen
8,1 / 10
103 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
3034
2034

Na półkach:

"Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja to książka kulinarna inna niż wszystkie, jakie miałam w rękach, oraz kopalnia wiedzy o roślinach.
Jej wnętrze jest zaskakujące - rośliny, o których Autor nam opowiada, powszechnie uznawane są za chwasty, zielsko. Nie zwracamy na nie uwagi, a okazuje się, że można z nich zdziałać prawdziwe cuda.
Wszelkie zioła i "zielsko" bardziej kojarzyły mi się dotychczas z ich wykorzystaniem do celów leczniczych niż do pożywienia. Oczywiście, niektóre rośliny nie są mi obce, ale inne wprawiły mnie w zdumienie - np. kandyzowany dzięgiel, czy gołąbki zawijane w liście podbiału.
Przyroda jest przez nas zdecydowanie niedoceniana!

Pan Łukasz pokazuje nam jak zrobić coś z niczego, jak przygotować smaczne i pożywne potrawy z roślin, które mamy w zasięgu ręki. Informacje podane są w prosty i jasny sposób, a całość jest bogato ilustrowana.

Bardzo spodobała mi się rubryka "UWAGA! Nie pomyl z ..." znajdująca się przy informacji o każdej z roślin. Pokazano tam opisywaną roślinę i inne, które są do niej podobne, a często trujące. Różnice są opisane i zilustrowane - dla mnie rewelacja!

Ta nietypowa książka kucharska ma piękną formę - twardą, lakierowaną okładkę, sztywne kartki, jest bogato ilustrowana. Książka zawiera, oprócz informacji i przepisów kulinarnych, niezwykle ciekawe felietony. To interesującą pozycja - bogactwo informacji zawarte w pięknej formie!
POLECAM!


http://markietanka-mojeksiazki.blogspot.com/2013/06/dzika-kuchnia-ukasz-uczaj.html

"Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja to książka kulinarna inna niż wszystkie, jakie miałam w rękach, oraz kopalnia wiedzy o roślinach.
Jej wnętrze jest zaskakujące - rośliny, o których Autor nam opowiada, powszechnie uznawane są za chwasty, zielsko. Nie zwracamy na nie uwagi, a okazuje się, że można z nich zdziałać prawdziwe cuda.
Wszelkie zioła i "zielsko" bardziej kojarzyły mi...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    485
  • Przeczytane
    215
  • Posiadam
    98
  • Teraz czytam
    19
  • Chcę w prezencie
    16
  • Ulubione
    11
  • Kulinaria
    11
  • Kulinarne
    6
  • 2014
    6
  • Kuchnia
    6

Cytaty

Więcej
Łukasz Łuczaj Dzika kuchnia Zobacz więcej
Łukasz Łuczaj Dzika kuchnia Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także