Wina wina

Okładka książki Wina wina Małgorzata Starosta Patronat LC
Patronat LC
Okładka książki Wina wina
Małgorzata Starosta Wydawnictwo: W.A.B. Cykl: Agata Śródka (tom 1) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller

Wina wina

przeczytanych książek 1924 napisanych opinii 1615

lekka, lekko zabawna

lekka, lekko zabawna

Rewelacyjna komedia kryminalna na wysokim poziomie. Bogate słownictwo autorki urozmaica czytanie nie jednemu czytelnikowi. Na początku możne przerażać ilość bohaterów jednak im dalej w fabułę to wszytko ładnie się składa i deklaruje :) Polecam.

Fajny kryminał, idealny na poprawę humoru. Historia ciekawa chociaż jak dla mnie i tak najlepszą częścią jej jest główna bohaterka, którą od początku polubiłam. Kilka razy zaśmiałam się na książce i po jej skończeniu zdecydowanie humor mi się poprawił co jest dużym plusem. Idealna żeby przeczytać na koniec stresującego dnia i lekko się przy tym zrelaksować.

6,5/7

6,5/7

Bardzo fajna ,lekka i przyjemna lektura.Miałam fajny oddech od kryminałów mrocznych i krwawych.Bylo to moje pierwsze spotkanie z tą autorką i nie ostatnie.

Na półkach: , , , , ,

Hm, mam mieszane uczucia co do tej książki. Słuchałam jej jako audiobook, więc mam pewnie nieco spłycone wrażenia, ale wydaje mi się, że nie była tak fajna, ciekawa i zabawna jak "Kto zabił mamusię?!". Sama intryga też nie była zbyt interesująca, nie było dla mnie żadnym zaskoczeniem rozwiązanie zagadki, w ogóle nie czułam tych emocji na koniec. Właściwie to zastanawiałam się, czy ja na pewno nic nie pominęłam. Dodatkowo te rozdziały były strasznie krótkie... Po 5 minut?
Gdybym miała wybierać jeszcze raz, myślę, że nie sięgnęłabym po tę książkę.

więcej Pokaż mimo to

2007

Bardzo dobra, lekka i zabawna komedia kryminalna. Historia wypełniona charakterystycznymi i charakternymi bohaterami, z humorem, nie wymagająca zaangażowania. Doskonała na totalny reset i poprawę humoru.

Świetna książka dla kogoś, kto jak ja potrzebuje twardego resetu mózgu po przedświątecznej bieganie. Humor niewysublimowany, intryga niewymagająca skupienia, bohaterowie wyraziści, ale niezbyt skomplikowani - można się cudownie zrelaksować przy czytaniu. Zupełnie nie spodoba się miłośnikom poważnej, złożonej i wielowarstwowej literatury.

Miałam ochotę na komedię kryminalną ta mnie rozczarowała a zapowiadała się niezwykle obiecująco. Chaotyczna akcja, humor nie w moich klimatach. Przekartkowałam ciekawa zakończenia było wkurzające i żenujące.

Humor idealny dla mnie, więc co tu więcej mówić.

Uśmiałam się nie jeden raz, historia mnie wciągnęłam, byłam ciekawa jej zakończenia.
Sam finał mało spektakularny, bez większego boom!, ale nie przekreślam przez to całej historii, ponieważ miło spędziłam przy niej czas.

Humor idealny dla mnie, więc co tu więcej mówić.