Dom (nie)spokojnej starości

- literatura obyczajowa, romans
- 2021-10-27
- 2021-10-27
Losy czterech kobiet krzyżują się w jednym miejscu. W dodatku takim, które mało komu dobrze się kojarzy...
Kiedy Ludmiła i Emilia trafiają do domu opieki dla seniorów, są pewne, że wszystko, co w życiu najlepsze, mają już dawno za sobą. Paradoksalnie to samo myśli Justyna, młodsza od nich o dwadzieścia lat kierowniczka tej placówki, rozwódka, zdradzana latami przez męża i to z jej byłą najlepszą przyjaciółką. Jedyną kobietą, która ma jeszcze nadzieję na to, że czeka ją coś dobrego, jest Lena, zbuntowana nastolatka, która pomaga pensjonariuszom jako wolontariuszka.
Kiedy okaże się, że jesień życia wcale nie musi być monotonna i nudna, dom spokojnej starości zamieni się w dom bardzo niespokojnej starości, na jaw wyjdą mrożące krew w żyłach tajemnice z przeszłości starszych pań, a we wszystko wmiesza się niesforny Amor, nagle okaże, że placówce, którą wszystkie cztery kobiety zaczęły traktować jak swój dom, grozi zamknięcie. Aby ją uratować potrzeba cudu! Na szczęście zbliża się pora, kiedy cuda lubią się wydarzać...
"Dom (nie)spokojnej miłości" to dodająca otuchy komedia romantyczna, która udowadnia, że nigdy nie jest za późno, aby odkryć swoje powołanie, przeżyć ognisty romans, a przede wszystkim znaleźć prawdziwych przyjaciół.
Kup Dom (nie)spokojnej starości w ulubionej księgarni
Oceny książki Dom (nie)spokojnej starości
1233 użytkowników ma tytuł Dom (nie)spokojnej starości na półkach głównych- Przeczytane 975
- 2021 75
- 2022 42
- 2023 27
- Audiobooki 23
- 2024 20
- Legimi 18

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dom (nie)spokojnej starości
Na początku fajnie się czytało. Niestety z każdym rozdziałem było tylko gorzej. Nie przypadła mi do gustu, nie była zabawna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to+
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWspaniały dom dla seniorów. Nowa mieszkanka i genialne pomysły na spędzenie czasu. Zakończenie z happy endem
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie zainteresowała mnie.
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubię tego autora. Ponieważ zazwyczaj czytam kryminały, coś na wesoło jest miłym przerywnikiem. Jednak ta książka jest w moim odczucie mdła i zwyczajnie kiepska.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak to u Pana Alka - wesoło i z dreszczykiem.
Książkę słuchałam jako audiobook przy czym tylko się utwierdziłam w przekonaniu, że najlepsza tradycyjna forma książki - nie ma to jak kartki, literki i zakładki.
Jak to u Pana Alka - wesoło i z dreszczykiem.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSympatyczne perypetie dojrzałych ludzi, którzy mają swoje wyrobione charaktery i nie koniecznie dostosowują zachowania do godziwego wieku. I oby tak było zawsze w rzeczywistości, nic w życiu nie dzieje się bez celu :) i niech szaleństwo będzie z każdym z Nas po grób :)
Książkę słuchałam jako audiobook przy czym tylko się...
Ciepła historia na poprawę humoru. Czytałam ją, przebywając na rehabilitacji w szpitalu, więc byłam w stanie utożsamić się bardziej, niż w zwykłych okolicznościach. Pazurzasty dowcip Alka jak zawsze na propsie, chociaż zdecydowanie wolę go w wydaniu, kiedy ktoś się morduje.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna i wzruszająca. Mądra. Aż chce się mieć egzemplarz w papierze.
Piękna i wzruszająca. Mądra. Aż chce się mieć egzemplarz w papierze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Dom (nie)spokojnej starości” - Anna Kasiuk, Alek Rogoziński
Miła odskocznia od mrocznych kryminałów.
Dom spokojnej starości Pani Emilii kojarzy się z poczekalnia do śmierci ... Spokój, nuda, monotonia... Jednak nowo przybyła Pani Maria całą "grobowa" atmosferę przewraca do góry nogami... Dzięki imprezom integracyjnym za plecami Pani dyrektor zakrapianymi alkoholem oraz innymi używkami (😝) relacje między domownikami owego przybytku ulegają znacznej poprawie, a co za tym idzie zaczyna panować iście rodzinna atmosfera.. jednak siekanka nie trwa długo... Seniorzy dowiadują się, że mogą stracić swoje miejsce na świecie.. i tu zaczyna się iście gangsterska akcja...
Ciekawa, wciągająca, zabawna i wzruszająca opowieść... Polecamy
„Dom (nie)spokojnej starości” - Anna Kasiuk, Alek Rogoziński
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiła odskocznia od mrocznych kryminałów.
Ciepła czasami smutna ale dobra książka obyczajowa. Przemili bohaterowie i historia z przeszłości.