Stan futbolu

- Czerwone i Czarne
- 2016-04-18
- 2016-04-18
- piłka nożna dziennikarstwo
W wieku 14 lat Krzysztof Stanowski napisał pierwszy artykuł do „Przeglądu Sportowego”. Od tamtej pory przez blisko 20 lat konsekwentnie budował swoją pozycję w dziennikarstwie sportowym. Zobaczył wszystko i poznał wszystkich. Napisał trzy bestsellerowe książki: „Kowal – prawdziwa historia”, „Spalony” oraz „Szamo – wszystko co wiedziałbyś o piłce, gdyby Cię nie oszukiwano”.
Teraz nadszedł czas na kolejną pozycję – Stanowski oprowadza czytelników po nieznanych rejonach naszego futbolu, z charakterystyczną dla siebie bezwzględnością opisuje decydujących o obliczu naszej piłki ludzi. Mnóstwo faktów, jeszcze więcej anegdot. I przede wszystkim – zero mydlenia oczu.
- 1 357
Całe pokolenia wychowywały się przed blokiem, umorusane, z kluczem zawieszonym na szyi. Dzisiaj całe pokolenia wychowują się w bloku, czyści...
RozwińKiedy jakiś czas temu zrobiłem sobie wycieczkę szlakiem dawnych miejsc, najbardziej w oczy rzuciły mi się właśnie puste boiska. Ba, często j...
Rozwiń
Fajna pełna anegdot książka stworzona przez dziennikarskie zero
Fajna pełna anegdot książka stworzona przez dziennikarskie zero
Pokaż mimo toDobrze się czyta, szybko - na pewno ciekawa dla fanów piłki nożnej.
Dobrze się czyta, szybko - na pewno ciekawa dla fanów piłki nożnej.
Pokaż mimo toBardzo przyjemnie się to czyta.
Bardzo przyjemnie się to czyta.
Pokaż mimo toZa*b*sta ksiazka polecam mocno nie da sie oderwac od czytania!!!!
Za*b*sta ksiazka polecam mocno nie da sie oderwac od czytania!!!!
Pokaż mimo toPrawda o polskim futbolu bez zbędnego ukrywania co tam się dzieje. Świat mediów sportowych i sportowcy to jeden mechanizm. Super się czytało
Pokaż mimo toStano super ksiazka tak trzymaj!!!
Stano super ksiazka tak trzymaj!!!
Pokaż mimo toStano w życiowej formie. To był czas, gdy zachwycał lekkim piórem, a zarazem nie przejmował się tym, jak zostaną odebrane jego opinie. Czyta się niezwykle przyjemnie, chociaż kilka wątków źle się zestarzało.
Pokaż mimo toMój ulubiony dziennikarz z czasów nastoletnich dalej imponuje mi swoim lekkim piórem i ironią zawartą w co drugim zdaniu. Teraz jest nieco irytujący, jednakże przed czasami Kanału Sportowego realizował się w tym, co potrafi najlepiej - pisząc artykuły, analizy, czy chociażby tę książkę.
Pokaż mimo tonie jest zła, ale spodziewałem się więcej zakulisowych anegdot
nie jest zła, ale spodziewałem się więcej zakulisowych anegdot
Pokaż mimo toPolecam tak dla jasności umysłu
Polecam tak dla jasności umysłu