Jak zdrowo jeść i nie zwariować
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Słowne (dawniej Burda Media Polska)
- Data wydania:
- 2021-11-10
- Data 1. wyd. pol.:
- 2021-11-10
- Liczba stron:
- 224
- Czas czytania
- 3 godz. 44 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788382510799
Kolejna publikacja Piotra Kucharskiego – autora bestsellerowego poradnika "Chleb. Domowa piekarnia."
W książce "Jak zdrowo jeść i nie zwariować" razem z żoną Magdaleną, psychodietetyczką, uczy, jak właściwie się odżywiać i czerpać z tego nie tylko zdrowie, ale i radość.
Magdalena i Piotr Kucharscy z pasją zachęcają do przygotowywania potraw z warzyw i owoców zgodnie z cyklem pór roku. Skutecznie przekonują, że warto samemu piec chleb, uprawiać własne zioła. Proponują balans pomiędzy tym, co zdrowe, a odrobiną kulinarnego szaleństwa.
Dania zachwycają innowacyjnością. W przepisach króluje różnorodność, a na talerzach – kolory.
Najlepsze jedzenie to takie, które jest przyrządzane w domu z pasją i wyobraźnią. Gotuj więc z fantazją i jedz z przyjemnością! Na zdrowie!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 4
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Nie jest to książka, którą kupiłabym w księgarni. Taka cena jest poza moją możliwością. Prawdopodobnie nigdy bym też do niej nie zajrzała - nawet, jeśli byłaby dodatkiem do jakiejś gazety. Dostałam tę książkę jako wygrana w konkursie, ale nie cieszę się z niej najmocniej. Najnormalniej na świecie nazwisko "Kucharscy" jest mi obce i poprzednie książki autora są mi nieznane.
Książka jak wiele innych. Jedna strona - wielkie zdjęcie potrawy w nowoczesnym wydaniu (w sensie nietypowym naczyniu i na nieskazitelnym tle). Druga strona - przepis, czasem zajmujący pół strony. Lekkie marnowanie papieru... Przepisy zawierają produkty, których nigdy nie znajdziecie w Biedronce - musicie je sami uprawiać, albo kupować od rolników.
Niemniej książka idealnie sprawdzi się w nowoczesnych domostwach. Jeśli lubicie nowe smaki, nieszablonowe dania i uciekacie od tradycyjnej kuchni polskiej, to ta pozycja powinna zjawić się na waszych półkach.
Szczerze mówiąc, może sprawdzę kilka przepisów, ale nigdy nie będzie to mój ulubiony tytuł.
Nie jest to książka, którą kupiłabym w księgarni. Taka cena jest poza moją możliwością. Prawdopodobnie nigdy bym też do niej nie zajrzała - nawet, jeśli byłaby dodatkiem do jakiejś gazety. Dostałam tę książkę jako wygrana w konkursie, ale nie cieszę się z niej najmocniej. Najnormalniej na świecie nazwisko "Kucharscy" jest mi obce i poprzednie książki autora są mi...
więcej Pokaż mimo toJesteście wybredni jeśli chodzi o jedzenie? Ja bardzo! Chociaż obiady u mnie w domu zawsze były dość urozmaicone, moje kubeczki smakowe musiały okazać się małymi niewdzięcznikami, którym mało co smakuje. Mogłabym całe życie jechać na makaronach, pomidorach, łososiu, płatkach i tostach. Serio. Ale mimo wszystko lubię testować nowe przepisy.
Nic więc dziwnego, że gdy tylko zobaczyłam książkę „Jak jeść zdrowo i nie zwariować” pomyślałam sobie: o, to coś dla mnie! Niestety, chyba ucieszyłam się za szybko.
Znacie to uczucie, gdy szukacie w Internecie czegoś pod hasłem „łatwe i szybkie przepisy”, klikacie zadowoleni w link, a na liście składników wyskakuje wam świeży kalmar, kilogram szafranu, kawior, trufle i jakieś mityczne zioła uprawiane tylko w jednym, jedynym miasteczku, gdzieś w środkowozachodnim Chile?
Trochę tak się czułam przeglądając tę książkę. Oczywiście hiperbolizuję, ale chyba wiecie, o co mi chodzi. Nie mówię, że przepisy w książce są nieciekawe, bo z pewnością każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Ale większość z prezentowanych dań zdecydowanie nie nada się dla tych, którzy chcą zjeść nie tylko zdrowo, ale też tanio i szybko.
Chociaż książka wydana jest bardzo ładnie, to jednak same przepisy nie zachwycają. I mimo tego, że są naprawdę różnorodne, nie znalazłam żadnego, na widok którego pomyślałabym "omg, idealnie moje smaki, muszę to ugotować"! Kilka mnie zaciekawiło, ale nie na tyle, żebym rzuciła wszystko i pobiegła do kuchni.
Sami rozumiecie, dlaczego nie jestem tą książką szczególnie zachwycona. Skorzystam z niej pewnie kilka razy, ale nawet o niej nie pomyślę, gdy będę szukała pomysłu na obiad. Jeśli jednak niestraszne wam nietypowe składniki i szukacie książki pełnej na maksa zdrowych przepisów, sięgnijcie po nią. Może akurat trafi w Wasz gust (i Wasze kubeczki smakowe)?
Jesteście wybredni jeśli chodzi o jedzenie? Ja bardzo! Chociaż obiady u mnie w domu zawsze były dość urozmaicone, moje kubeczki smakowe musiały okazać się małymi niewdzięcznikami, którym mało co smakuje. Mogłabym całe życie jechać na makaronach, pomidorach, łososiu, płatkach i tostach. Serio. Ale mimo wszystko lubię testować nowe przepisy.
więcej Pokaż mimo toNic więc dziwnego, że gdy tylko...