Jak zdrowo jeść i nie zwariować

Okładka książki Jak zdrowo jeść i nie zwariować Magdalena Kucharska, Piotr Kucharski
Okładka książki Jak zdrowo jeść i nie zwariować
Magdalena KucharskaPiotr Kucharski Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Media Polska) kulinaria, przepisy kulinarne
224 str. 3 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Słowne (dawniej Burda Media Polska)
Data wydania:
2021-11-10
Data 1. wyd. pol.:
2021-11-10
Liczba stron:
224
Czas czytania
3 godz. 44 min.
Język:
polski
ISBN:
9788382510799
Średnia ocen

5,3 5,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Wrocław Piotr Kucharski, Szymon Maraszewski
Ocena 6,1
Wrocław Piotr Kucharski, Sz...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
5,3 / 10
4 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
247
206

Na półkach: ,

Nie jest to książka, którą kupiłabym w księgarni. Taka cena jest poza moją możliwością. Prawdopodobnie nigdy bym też do niej nie zajrzała - nawet, jeśli byłaby dodatkiem do jakiejś gazety. Dostałam tę książkę jako wygrana w konkursie, ale nie cieszę się z niej najmocniej. Najnormalniej na świecie nazwisko "Kucharscy" jest mi obce i poprzednie książki autora są mi nieznane.

Książka jak wiele innych. Jedna strona - wielkie zdjęcie potrawy w nowoczesnym wydaniu (w sensie nietypowym naczyniu i na nieskazitelnym tle). Druga strona - przepis, czasem zajmujący pół strony. Lekkie marnowanie papieru... Przepisy zawierają produkty, których nigdy nie znajdziecie w Biedronce - musicie je sami uprawiać, albo kupować od rolników.

Niemniej książka idealnie sprawdzi się w nowoczesnych domostwach. Jeśli lubicie nowe smaki, nieszablonowe dania i uciekacie od tradycyjnej kuchni polskiej, to ta pozycja powinna zjawić się na waszych półkach.

Szczerze mówiąc, może sprawdzę kilka przepisów, ale nigdy nie będzie to mój ulubiony tytuł.

Nie jest to książka, którą kupiłabym w księgarni. Taka cena jest poza moją możliwością. Prawdopodobnie nigdy bym też do niej nie zajrzała - nawet, jeśli byłaby dodatkiem do jakiejś gazety. Dostałam tę książkę jako wygrana w konkursie, ale nie cieszę się z niej najmocniej. Najnormalniej na świecie nazwisko "Kucharscy" jest mi obce i poprzednie książki autora są mi...

więcej Pokaż mimo to

avatar
791
629

Na półkach: ,

Jesteście wybredni jeśli chodzi o jedzenie? Ja bardzo! Chociaż obiady u mnie w domu zawsze były dość urozmaicone, moje kubeczki smakowe musiały okazać się małymi niewdzięcznikami, którym mało co smakuje. Mogłabym całe życie jechać na makaronach, pomidorach, łososiu, płatkach i tostach. Serio. Ale mimo wszystko lubię testować nowe przepisy.

Nic więc dziwnego, że gdy tylko zobaczyłam książkę „Jak jeść zdrowo i nie zwariować” pomyślałam sobie: o, to coś dla mnie! Niestety, chyba ucieszyłam się za szybko.

Znacie to uczucie, gdy szukacie w Internecie czegoś pod hasłem „łatwe i szybkie przepisy”, klikacie zadowoleni w link, a na liście składników wyskakuje wam świeży kalmar, kilogram szafranu, kawior, trufle i jakieś mityczne zioła uprawiane tylko w jednym, jedynym miasteczku, gdzieś w środkowozachodnim Chile?

Trochę tak się czułam przeglądając tę książkę. Oczywiście hiperbolizuję, ale chyba wiecie, o co mi chodzi. Nie mówię, że przepisy w książce są nieciekawe, bo z pewnością każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Ale większość z prezentowanych dań zdecydowanie nie nada się dla tych, którzy chcą zjeść nie tylko zdrowo, ale też tanio i szybko.

Chociaż książka wydana jest bardzo ładnie, to jednak same przepisy nie zachwycają. I mimo tego, że są naprawdę różnorodne, nie znalazłam żadnego, na widok którego pomyślałabym "omg, idealnie moje smaki, muszę to ugotować"! Kilka mnie zaciekawiło, ale nie na tyle, żebym rzuciła wszystko i pobiegła do kuchni.

Sami rozumiecie, dlaczego nie jestem tą książką szczególnie zachwycona. Skorzystam z niej pewnie kilka razy, ale nawet o niej nie pomyślę, gdy będę szukała pomysłu na obiad. Jeśli jednak niestraszne wam nietypowe składniki i szukacie książki pełnej na maksa zdrowych przepisów, sięgnijcie po nią. Może akurat trafi w Wasz gust (i Wasze kubeczki smakowe)?

Jesteście wybredni jeśli chodzi o jedzenie? Ja bardzo! Chociaż obiady u mnie w domu zawsze były dość urozmaicone, moje kubeczki smakowe musiały okazać się małymi niewdzięcznikami, którym mało co smakuje. Mogłabym całe życie jechać na makaronach, pomidorach, łososiu, płatkach i tostach. Serio. Ale mimo wszystko lubię testować nowe przepisy.

Nic więc dziwnego, że gdy tylko...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    4
  • Chcę przeczytać
    2
  • Posiadam
    1
  • Przeczytane w 2021 roku
    1
  • Czytane wielokrotnie
    1
  • Przeczytane w 2022 roku
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Domowa biblioteczka
    1
  • Poradniki/podręczniki
    1
  • 2021
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Jak zdrowo jeść i nie zwariować


Podobne książki

Przeczytaj także