Chleb: domowa piekarnia
Wydawnictwo: Pascal Seria: Kuchnia i diety kulinaria, przepisy kulinarne
272 str. 4 godz. 32 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Seria:
- Kuchnia i diety
- Wydawnictwo:
- Pascal
- Data wydania:
- 2014-11-05
- Data 1. wyd. pol.:
- 2014-11-05
- Liczba stron:
- 272
- Czas czytania
- 4 godz. 32 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788376424187
- Tagi:
- Chleb przepisy kulinarne
Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych.
Chleb. Domowa piekarnia to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, słodkie przysmaki i potrawy, które można z chlebem podawać. To także piękna historia rodzinnej tradycji, pełna ciepła opowieść o fascynacji piekarnictwem oraz miłości do chleba.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 105
- 88
- 38
- 5
- 5
- 4
- 4
- 3
- 3
- 2
OPINIE i DYSKUSJE
Jest ok na początek. Najważniejsze rzeczy są wytłumaczone. Posiada sporo przepisów. Jednak jak dla mnie to za mało teorii. Nie ma chociażby zależności enzymatycznych. Jest info, że chleb ma być garowany ale wytłumaczenie: "bo będzie lepszy".
Jest ok na początek. Najważniejsze rzeczy są wytłumaczone. Posiada sporo przepisów. Jednak jak dla mnie to za mało teorii. Nie ma chociażby zależności enzymatycznych. Jest info, że chleb ma być garowany ale wytłumaczenie: "bo będzie lepszy".
Pokaż mimo toPodstawy podstaw. Jak dla mnie - za mało przepisów na wypieki na zakwasie, za dużo na drożdżach. Zabrakło mi też bardziej oryginalnych receptur, te które są w książce można znaleźć wszędzie.
Podsumowując, nie ma w niej niczego, czego by nie było za darmo w Internecie.
Podstawy podstaw. Jak dla mnie - za mało przepisów na wypieki na zakwasie, za dużo na drożdżach. Zabrakło mi też bardziej oryginalnych receptur, te które są w książce można znaleźć wszędzie.
Pokaż mimo toPodsumowując, nie ma w niej niczego, czego by nie było za darmo w Internecie.
Zdradzę tajemnice.Zawsze chciałem zostać piekarzem.Robić takie pyszności.Książkę kupił mój brat.Ma on 39 lat.I tak jak ja,kocha piec.
Chciałbym mieć własną piekarnię.
I byłbym wtedy szczęśliwy.
Dużo książek i własna piekarnia .Marzenia nie realne.A dziś robimy bagietki.
Zdradzę tajemnice.Zawsze chciałem zostać piekarzem.Robić takie pyszności.Książkę kupił mój brat.Ma on 39 lat.I tak jak ja,kocha piec.
Pokaż mimo toChciałbym mieć własną piekarnię.
I byłbym wtedy szczęśliwy.
Dużo książek i własna piekarnia .Marzenia nie realne.A dziś robimy bagietki.
Takiej książki szukałem. Wszystko dokładnie wyjaśnione. Zakwas, zaczyn, dokarmianie zakwasu, wyrabianie, gluten, rodzaje mąk, fermentowanie itp. Dużo ciekawych przepisów na chleby na zakwasie bez drożdży i na drożdżach, a także inne fantastyczne przepisy nie tylko na wypieki. Polecam.
Takiej książki szukałem. Wszystko dokładnie wyjaśnione. Zakwas, zaczyn, dokarmianie zakwasu, wyrabianie, gluten, rodzaje mąk, fermentowanie itp. Dużo ciekawych przepisów na chleby na zakwasie bez drożdży i na drożdżach, a także inne fantastyczne przepisy nie tylko na wypieki. Polecam.
Pokaż mimo toSięgnęłam po tę książkę, ponieważ zaczęłam swoją przygodę z chlebem na zakwasie. Dowiedziałam się z niej, że akurat chleb żytni na zakwasie jest jednym z najtrudniejszych - a byłam już wtedy po upieczeniu dwóch :D Tak więc nabrałam wiary w siebie i piekę dalej!
Autor podaje sporo przydatnych informacji i okrasza je pięknymi zdjęciami. Pomocna lektura.
Sięgnęłam po tę książkę, ponieważ zaczęłam swoją przygodę z chlebem na zakwasie. Dowiedziałam się z niej, że akurat chleb żytni na zakwasie jest jednym z najtrudniejszych - a byłam już wtedy po upieczeniu dwóch :D Tak więc nabrałam wiary w siebie i piekę dalej!
Pokaż mimo toAutor podaje sporo przydatnych informacji i okrasza je pięknymi zdjęciami. Pomocna lektura.
Fantastyczna książka o produkcji zakwasu, wypieku chcleba i bułek
Fantastyczna książka o produkcji zakwasu, wypieku chcleba i bułek
Pokaż mimo toWszystko jasno i prosto opisane. Pomocna dla początkujących. Polecam
Wszystko jasno i prosto opisane. Pomocna dla początkujących. Polecam
Pokaż mimo toPieczenie chleba na zakwasie wg dotychczasowego przepisu już mi się znudziło, więc szukamy nowych smaków i receptur. W książce znajdziemy opowieść o chlebie, wskazówki jak dbać i zakwas i jak wypieścić chleb.
Pieczenie chleba na zakwasie wg dotychczasowego przepisu już mi się znudziło, więc szukamy nowych smaków i receptur. W książce znajdziemy opowieść o chlebie, wskazówki jak dbać i zakwas i jak wypieścić chleb.
Pokaż mimo toChleb, był z nami zawsze. Nie potrafimy sobie wyobrazić, czasu kiedy go nie będzie. Z niego powstaje wszystko, dla mięsożerców, wegetarian, wegan, i tych których nie znam. Pełnoziarnisty, ciemny, jasny, i wiele wiele więcej, a także takie rzeczy jak domowy zakwas na żurek, czy też ciasto na pizze. W tej książce znajdziecie dosłownie wszystko. Dla miłośników chleba, które robią z pełną pasją i przede wszystkim świadomością, co właśnie jesz!
Dla mnie to jest bardzo ważne, i w tej książce, mamy pieczenie dla osób, które nigdy tego nie robiły, nie mają do tego talentu, a jak w prosty sposób mogą stworzyć coś tak niezbędnego.
Sama już zrobiłam parę przepisów z tej książki i z całym sercem polecam!
Chleb, był z nami zawsze. Nie potrafimy sobie wyobrazić, czasu kiedy go nie będzie. Z niego powstaje wszystko, dla mięsożerców, wegetarian, wegan, i tych których nie znam. Pełnoziarnisty, ciemny, jasny, i wiele wiele więcej, a także takie rzeczy jak domowy zakwas na żurek, czy też ciasto na pizze. W tej książce znajdziecie dosłownie wszystko. Dla miłośników chleba, które...
więcej Pokaż mimo toBardzo dobra pozycja. Oprócz przepisów na pieczywo znadziemy też przepisy z czym to pieczywo zjeść czy jak zrobić zakwas na żurek a z niego ów żurek. Przepisy na chleby bywają dość czasochłonne (kilkufazowe prowadzenie zaczynu i długie wyrastanie ciasta) więc weź to pod uwagę przy zakupie książki. A daruj ją sobie jeśli wyznajesz modę bezglutenową ;)
Bardzo dobra pozycja. Oprócz przepisów na pieczywo znadziemy też przepisy z czym to pieczywo zjeść czy jak zrobić zakwas na żurek a z niego ów żurek. Przepisy na chleby bywają dość czasochłonne (kilkufazowe prowadzenie zaczynu i długie wyrastanie ciasta) więc weź to pod uwagę przy zakupie książki. A daruj ją sobie jeśli wyznajesz modę bezglutenową ;)
Pokaż mimo to