Chleb: domowa piekarnia

Okładka książki Chleb: domowa piekarnia Piotr Kucharski
Okładka książki Chleb: domowa piekarnia
Piotr Kucharski Wydawnictwo: Pascal Seria: Kuchnia i diety kulinaria, przepisy kulinarne
272 str. 4 godz. 32 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Seria:
Kuchnia i diety
Wydawnictwo:
Pascal
Data wydania:
2014-11-05
Data 1. wyd. pol.:
2014-11-05
Liczba stron:
272
Czas czytania
4 godz. 32 min.
Język:
polski
ISBN:
9788376424187
Tagi:
Chleb przepisy kulinarne
Średnia ocen

7,5 7,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Jak zdrowo jeść i nie zwariować Magdalena Kucharska, Piotr Kucharski
Ocena 5,3
Jak zdrowo jeś... Magdalena Kucharska...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,5 / 10
68 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
144
11

Na półkach:

Jest ok na początek. Najważniejsze rzeczy są wytłumaczone. Posiada sporo przepisów. Jednak jak dla mnie to za mało teorii. Nie ma chociażby zależności enzymatycznych. Jest info, że chleb ma być garowany ale wytłumaczenie: "bo będzie lepszy".

Jest ok na początek. Najważniejsze rzeczy są wytłumaczone. Posiada sporo przepisów. Jednak jak dla mnie to za mało teorii. Nie ma chociażby zależności enzymatycznych. Jest info, że chleb ma być garowany ale wytłumaczenie: "bo będzie lepszy".

Pokaż mimo to

avatar
2889
594

Na półkach:

Podstawy podstaw. Jak dla mnie - za mało przepisów na wypieki na zakwasie, za dużo na drożdżach. Zabrakło mi też bardziej oryginalnych receptur, te które są w książce można znaleźć wszędzie.

Podsumowując, nie ma w niej niczego, czego by nie było za darmo w Internecie.

Podstawy podstaw. Jak dla mnie - za mało przepisów na wypieki na zakwasie, za dużo na drożdżach. Zabrakło mi też bardziej oryginalnych receptur, te które są w książce można znaleźć wszędzie.

Podsumowując, nie ma w niej niczego, czego by nie było za darmo w Internecie.

Pokaż mimo to

avatar
4984
4775

Na półkach:

Zdradzę tajemnice.Zawsze chciałem zostać piekarzem.Robić takie pyszności.Książkę kupił mój brat.Ma on 39 lat.I tak jak ja,kocha piec.
Chciałbym mieć własną piekarnię.
I byłbym wtedy szczęśliwy.
Dużo książek i własna piekarnia .Marzenia nie realne.A dziś robimy bagietki.

Zdradzę tajemnice.Zawsze chciałem zostać piekarzem.Robić takie pyszności.Książkę kupił mój brat.Ma on 39 lat.I tak jak ja,kocha piec.
Chciałbym mieć własną piekarnię.
I byłbym wtedy szczęśliwy.
Dużo książek i własna piekarnia .Marzenia nie realne.A dziś robimy bagietki.

Pokaż mimo to

avatar
262
84

Na półkach: , ,

Takiej książki szukałem. Wszystko dokładnie wyjaśnione. Zakwas, zaczyn, dokarmianie zakwasu, wyrabianie, gluten, rodzaje mąk, fermentowanie itp. Dużo ciekawych przepisów na chleby na zakwasie bez drożdży i na drożdżach, a także inne fantastyczne przepisy nie tylko na wypieki. Polecam.

Takiej książki szukałem. Wszystko dokładnie wyjaśnione. Zakwas, zaczyn, dokarmianie zakwasu, wyrabianie, gluten, rodzaje mąk, fermentowanie itp. Dużo ciekawych przepisów na chleby na zakwasie bez drożdży i na drożdżach, a także inne fantastyczne przepisy nie tylko na wypieki. Polecam.

Pokaż mimo to

avatar
1135
461

Na półkach: , ,

Sięgnęłam po tę książkę, ponieważ zaczęłam swoją przygodę z chlebem na zakwasie. Dowiedziałam się z niej, że akurat chleb żytni na zakwasie jest jednym z najtrudniejszych - a byłam już wtedy po upieczeniu dwóch :D Tak więc nabrałam wiary w siebie i piekę dalej!
Autor podaje sporo przydatnych informacji i okrasza je pięknymi zdjęciami. Pomocna lektura.

Sięgnęłam po tę książkę, ponieważ zaczęłam swoją przygodę z chlebem na zakwasie. Dowiedziałam się z niej, że akurat chleb żytni na zakwasie jest jednym z najtrudniejszych - a byłam już wtedy po upieczeniu dwóch :D Tak więc nabrałam wiary w siebie i piekę dalej!
Autor podaje sporo przydatnych informacji i okrasza je pięknymi zdjęciami. Pomocna lektura.

Pokaż mimo to

avatar
460
37

Na półkach: ,

Fantastyczna książka o produkcji zakwasu, wypieku chcleba i bułek

Fantastyczna książka o produkcji zakwasu, wypieku chcleba i bułek

Pokaż mimo to

avatar
326
163

Na półkach: , ,

Wszystko jasno i prosto opisane. Pomocna dla początkujących. Polecam

Wszystko jasno i prosto opisane. Pomocna dla początkujących. Polecam

Pokaż mimo to

avatar
838
216

Na półkach: , ,

Pieczenie chleba na zakwasie wg dotychczasowego przepisu już mi się znudziło, więc szukamy nowych smaków i receptur. W książce znajdziemy opowieść o chlebie, wskazówki jak dbać i zakwas i jak wypieścić chleb.

Pieczenie chleba na zakwasie wg dotychczasowego przepisu już mi się znudziło, więc szukamy nowych smaków i receptur. W książce znajdziemy opowieść o chlebie, wskazówki jak dbać i zakwas i jak wypieścić chleb.

Pokaż mimo to

avatar
788
255

Na półkach: , , , ,

Chleb, był z nami zawsze. Nie potrafimy sobie wyobrazić, czasu kiedy go nie będzie. Z niego powstaje wszystko, dla mięsożerców, wegetarian, wegan, i tych których nie znam. Pełnoziarnisty, ciemny, jasny, i wiele wiele więcej, a także takie rzeczy jak domowy zakwas na żurek, czy też ciasto na pizze. W tej książce znajdziecie dosłownie wszystko. Dla miłośników chleba, które robią z pełną pasją i przede wszystkim świadomością, co właśnie jesz!
Dla mnie to jest bardzo ważne, i w tej książce, mamy pieczenie dla osób, które nigdy tego nie robiły, nie mają do tego talentu, a jak w prosty sposób mogą stworzyć coś tak niezbędnego.
Sama już zrobiłam parę przepisów z tej książki i z całym sercem polecam!

Chleb, był z nami zawsze. Nie potrafimy sobie wyobrazić, czasu kiedy go nie będzie. Z niego powstaje wszystko, dla mięsożerców, wegetarian, wegan, i tych których nie znam. Pełnoziarnisty, ciemny, jasny, i wiele wiele więcej, a także takie rzeczy jak domowy zakwas na żurek, czy też ciasto na pizze. W tej książce znajdziecie dosłownie wszystko. Dla miłośników chleba, które...

więcej Pokaż mimo to

avatar
88
33

Na półkach: , ,

Bardzo dobra pozycja. Oprócz przepisów na pieczywo znadziemy też przepisy z czym to pieczywo zjeść czy jak zrobić zakwas na żurek a z niego ów żurek. Przepisy na chleby bywają dość czasochłonne (kilkufazowe prowadzenie zaczynu i długie wyrastanie ciasta) więc weź to pod uwagę przy zakupie książki. A daruj ją sobie jeśli wyznajesz modę bezglutenową ;)

Bardzo dobra pozycja. Oprócz przepisów na pieczywo znadziemy też przepisy z czym to pieczywo zjeść czy jak zrobić zakwas na żurek a z niego ów żurek. Przepisy na chleby bywają dość czasochłonne (kilkufazowe prowadzenie zaczynu i długie wyrastanie ciasta) więc weź to pod uwagę przy zakupie książki. A daruj ją sobie jeśli wyznajesz modę bezglutenową ;)

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    105
  • Przeczytane
    88
  • Posiadam
    38
  • Kulinaria
    5
  • Kulinarne
    5
  • Kuchnia
    4
  • Teraz czytam
    4
  • Ulubione
    3
  • Kuchnia
    3
  • Chcę mieć
    2

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Chleb: domowa piekarnia


Podobne książki

Przeczytaj także