Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

My New Roots. Irresistible, Natural Food That Happens To Be Good For You

Wydawnictwo: Pan Macmillan
4 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
1
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
My New Roots. Irresistible, Natural Food That Happens To Be Good For You
data wydania
ISBN
9781447290940
liczba stron
256
język
angielski
dodał
trycha

Sarah Britton's healthy eating blog My New Roots draws over two million views a month with her vibrant vegetarian dishes. Now the My New Roots cookbook offers all new recipes that will appeal to Sarah's devoted fans, as well as those discovering them for the first time. My New Roots cookbook is packed with over 100 simple and mouth-watering vegetarian recipes, including fragrant courgette and...

Sarah Britton's healthy eating blog My New Roots draws over two million views a month with her vibrant vegetarian dishes. Now the My New Roots cookbook offers all new recipes that will appeal to Sarah's devoted fans, as well as those discovering them for the first time.

My New Roots cookbook is packed with over 100 simple and mouth-watering vegetarian recipes, including fragrant courgette and coconut noodle soup, homemade ginger ale, comforting chocolate chilli and a decadent chai upside-down plum cake. Free from processed ingredients such as refined flours and sugars, My New Roots embraces all-natural ingredients - so you can have as much as you want and know that it's good for your body. With options that are free from dairy, sugar and gluten, low carb and alkaline rich, these seasonal, healthy recipes are designed to satisfy your appetite and make you feel fantastic.

My New Roots puts delicious, irresistible, whole foods at the centre of your plate to help boost your energy levels, and make your body and mind healthy and happy, one meal at a time.

 

źródło opisu: https://www.panmacmillan.com/authors/sarah-britton/my-new-roots

źródło okładki: https://www.panmacmillan.com/authors/sarah-britton/my-new-roots

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (66)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 2178
Renax | 2016-10-05
Na półkach: 2016
Przeczytana: 05 października 2016

RECENZJA PREMIEROWA

Książka ukazała się 28 września 2016 roku w wydawnictwie Marginesy. Została wydana ładnie i starannie: w twardej oprawie, z zakładką i na śliskim papierze. Tak jak na to zasłużyła.

Jej autorka to najsłynniejsza blogerka kulinarna, autorka bloga o tym samym tytule, z wykształcenia jest specjalistką od dietetyki holistycznej i terapeutycznej.

Książka kucharska 'My new roots' podzielona została na 5 sezonów, w których 'panują' inne warzywa i produkty:

wiosnę, wczesne lato, późne lato, jesień i zimę.

Przepisy są organiczne, zdrowe, tradycyjne w składnikach i nowoczesne w sposobie podania i przyrządzania. Są to zupy, główne dania, przystawki, desery i napoje. Autorka używa warzyw, owoców, całej gamy zbóż i nasion oraz łączy to w niesamowite przepisy.

Bardzo mi się podobały zdjęcia potraw, które są bardzo elegancko podane. Dla takiego laika kulinarnego jak ja jest to dodatkowa wskazówka.
Zdjęcia w moim poście na...

książek: 7361
Anna-mojeksiążki | 2016-10-05
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 05 października 2016

Sara Britton prowadzi bardzo popularnego bloga My new roots (KLIK). Jest jedną z najsłynniejszych blogerek kulinarnych na świecie, promuje zdrowe odżywianie i odżywianie zgodne z porą roku, co umożliwia wykorzystanie jej bogactwa i urozmaicenie jadłospisu. Jej propozycje posiłków zostały zebrane i wydane przez Wydawnictwo Marginesy w postaci książki.

Mnie osobiście bardzo zaciekawiła, choć do kulinarnych orłów nie należę. Wręcz przeciwnie szukam prostych i łatwych do przygotowania potraw, a jeśli są smaczne i szybkie do przygotowania - to dla mnie wielki plus. Znalazłam w książce Sarah Britton wiele pozycji, które na pewno przygotuję, a wiele pewnie zagości u mnie na stałe. Jedną z takich bardzo fajnych potraw jest sałatka ze startej rzepy, rzodkiewki i szparagów, posypana makiem - wypróbowałam i jest naprawdę extra!



Urzekła mnie również gryczana tarta z figami - zapowiada się rewelacyjnie i na pewno pokuszę się o jej przygotowanie :)



Książka z przepisami Sarah Britton...

książek: 537
trycha | 2017-03-05
Na półkach: Posiadam
Przeczytana: 2016 rok

Ogromne rozczarowanie. Przepisów niewiele, z ogromnym naciskiem na słodkie, przekąski i napoje. Głównym zadaniem autorki wydaje się być atrakcyjna prezentacja modnych potraw, które nie nakarmią nikogo, ale za to zawierają ogromną koncentrację super-składników. Dania główne pretensjonalne ticky tacky. Są to w zasadzie sałatki, plastry warzyw z kaszą i dresingiem lub, od biedy, zupy. Spodziewałem się znacznie więcej. Nic dziwnego, że autorka musiała wydać kolejną, mniej pretensjonalną, książkę. Ta, jest zdecydowanie ciężko strawna.

książek: 160
Aleksandra | 2017-04-24
Na półkach: Przeczytane

Bardzo inspirujące, ciekawe, a przy tym proste przepisy.

książek: 54
paulinaczyta | 2016-11-15
Na półkach: Przeczytane

"My New Roots" to kuchnia roślinna z przepisami na każda porę roku. Fajnie posegregowane przepisy, rownież składniki sa dobierane sezonowo. Sarah Britton jest najsłynniejsza blogerka kulinarna na świecie. Osobiście uwielbiam jej blog, oraz uwielbiam książki kucharskie pisane z pasji! W książce pokazana jest kuchnia bez cukru, nabiału i glutenu. Fajna alternatywa dla wszystkich, którzy tak jak ja uwielbiają eksperymentować w kuchni. Dania Sarah sa lekkie, proste i kolorowe. Cieszą oko i podniebienie. 🐷😊 W przepisach przemycona jest czasami cenna wiedza np. o tym jak kiełkować i gotować warzywa strączkowe. Przepisy naprawdę smaczne i proste a zarazem bardzo pożywne, ponieważ Sarah wybiera dla nas tylko to co jest najlepsze! 🙌 Polecam pozycje nie tylko miłośnikom kuchni wegańskiej i wegetariańskiej! 😊

książek: 317
Morganna | 2017-07-13
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 13 lipca 2017

Jestem flexiweganką, więc byłam bardzo ciekawa tych przepisów. Na półce mam już kilka wege książek kucharskich, więc mam też porównanie i ta niestety mnie nie zachwyciła. To taki ogólny trend, dużo bardziej przemawiają do mnie pozycje rodzime niż zagraniczne, jeśli chodzi o kuchnię. W książce kucharskiej szukam prostoty - w przygotowaniu i w składnikach. W tej tego nie ma. Przepisy są wykwintne i udziwnione, chyba tylko kucharz albo osoby bezdzietne znajdą czas na ich pichcenie. W zasadzie każdy przepis ma w sobie jakiś dziwny składnik, części nazw nawet nie znałam. Graficznie jest w porządku, ale inne książki też lepiej tu wypadają.

książek: 319
Patrycja k | 2017-02-11
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 11 lutego 2017

Oceniając wydanie (zdjęcia, oprawa, okładka) muszę powiedzieć, że książka bardzo mi się spodobała. Książkę przejrzałam, ale niestety nie znalazłam wielu przepisów dla mnie. Najciekawsze wydały mi się śniadania. Problem polega na tym, że nie jestem vege, a książka dotyczy kuchni roślinnej. Myślę, że wegetarianie pokochają większość przepisów z książki, bo są bardzo innowacyjne i nieszablonowe.

książek: 737
malenstwo_83 | 2016-10-25
Na półkach: Posiadam
Przeczytana: 24 października 2016

Pięknie wydana, cudne zdjęcia idealna na prezent. Nie zetknęłam się wcześniej z blogiem autorki, pod wpływem jej książki na pewno na niego zajrzę. Niektóre przepisy są trochę "wydumane", ale większość od razu interesuje. Wegetariańsko, bezglutenowo, trochę w klimacie kuchni pięciu przemian.

książek: 130
tearsens | 2017-07-06
Na półkach: Przeczytane

To wspaniała pozycja dla wegetarian, wegan i bezglutenowców, dla osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem, dla tych, którzy chcą jeść więcej warzyw, ale nie wiedzą, jak smacznie je przyrządzić (kuchnia roślinna to nie tylko surówki i zupy!). A także dla tych, którzy szukają odmiany, urozmaicenia, nowych smaków, połączeń, nowych form. W książce Sarah Britton znajdziecie mnóstwo kuszących, kolorowych i lekkich dań oraz deserów, skomponowanych z sezonowych produktów, z wyczuwalną radością i szacunkiem dla darów ziemi oraz dla tych, którzy z przepisów będą korzystać.

Jestem książką zachwycona i na pewno będę do niej często zaglądać w poszukiwaniu smakowitych bezglutenowo-bezmleczno-bezcukrowych inspiracji.

Szczegółowa recenzja na moim blogu: http://www.kulinarnaczytelnia.pl/2017/05/inspirujace-korzonki-britton.html

książek: 129
Silesius1948 | 2017-04-02
Na półkach: Kuchnia
zobacz kolejne z 56 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd