Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

My New Roots Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku

Tłumaczenie: Dariusz Żukowski
Wydawnictwo: Marginesy
6,89 (19 ocen i 9 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
2
8
4
7
8
6
2
5
1
4
2
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
My New Roots
data wydania
ISBN
9788365586391
liczba stron
256
język
polski
dodała
Renax

Nareszcie książka twórczyni kultowego bloga My New Roots z potrawami kuchni roślinnej – w tym także wegańskiej i często bezglutenowej. My New Roots to przykład na to, w jaki sposób dobre i świadome jedzenie może wpływać na jakość życia. Sarah szanuje swoje ciało i chce dla niego jak najlepiej. Prowadzi bloga po to, żeby inspirować do podejmowania lepszych decyzji żywieniowych w codziennym...

Nareszcie książka twórczyni kultowego bloga My New Roots z potrawami kuchni roślinnej – w tym także wegańskiej i często bezglutenowej.

My New Roots to przykład na to, w jaki sposób dobre i świadome jedzenie może wpływać na jakość życia. Sarah szanuje swoje ciało i chce dla niego jak najlepiej. Prowadzi bloga po to, żeby inspirować do podejmowania lepszych decyzji żywieniowych w codziennym życiu. Odżywa się wszystkim, co zdrowe, nigdy nie liczy kalorii, a jej przepisy wyglądają i smakują fantastycznie.

Jej kuchnia podporządkowana jest zmianom pór roku. Jej przepisy są proste, ale zdarzają się też takie nieco bardziej skomplikowane – wszystkie jednak podane są w przystępny sposób oraz zilustrowane pięknymi zdjęciami.

 

źródło opisu: http://marginesy.com.pl/sklep/produkt/133059/my-new-roots

źródło okładki: http://marginesy.com.pl/sklep/produkt/133059/my-new-roots

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (71)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 2170
Renax | 2016-10-05
Przeczytana: 05 października 2016

RECENZJA PREMIEROWA

Książka ukazała się 28 września 2016 roku w wydawnictwie Marginesy. Została wydana ładnie i starannie: w twardej oprawie, z zakładką i na śliskim papierze. Tak jak na to zasłużyła.

Jej autorka to najsłynniejsza blogerka kulinarna, autorka bloga o tym samym tytule, z wykształcenia jest specjalistką od dietetyki holistycznej i terapeutycznej.

Książka kucharska 'My new roots' podzielona została na 5 sezonów, w których 'panują' inne warzywa i produkty:

wiosnę, wczesne lato, późne lato, jesień i zimę.

Przepisy są organiczne, zdrowe, tradycyjne w składnikach i nowoczesne w sposobie podania i przyrządzania. Są to zupy, główne dania, przystawki, desery i napoje. Autorka używa warzyw, owoców, całej gamy zbóż i nasion oraz łączy to w niesamowite przepisy.

Bardzo mi się podobały zdjęcia potraw, które są bardzo elegancko podane. Dla takiego laika kulinarnego jak ja jest to dodatkowa wskazówka.
Zdjęcia w moim poście na...

książek: 7402
Anna-mojeksiążki | 2016-10-05
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 05 października 2016

Sara Britton prowadzi bardzo popularnego bloga My new roots (KLIK). Jest jedną z najsłynniejszych blogerek kulinarnych na świecie, promuje zdrowe odżywianie i odżywianie zgodne z porą roku, co umożliwia wykorzystanie jej bogactwa i urozmaicenie jadłospisu. Jej propozycje posiłków zostały zebrane i wydane przez Wydawnictwo Marginesy w postaci książki.

Mnie osobiście bardzo zaciekawiła, choć do kulinarnych orłów nie należę. Wręcz przeciwnie szukam prostych i łatwych do przygotowania potraw, a jeśli są smaczne i szybkie do przygotowania - to dla mnie wielki plus. Znalazłam w książce Sarah Britton wiele pozycji, które na pewno przygotuję, a wiele pewnie zagości u mnie na stałe. Jedną z takich bardzo fajnych potraw jest sałatka ze startej rzepy, rzodkiewki i szparagów, posypana makiem - wypróbowałam i jest naprawdę extra!



Urzekła mnie również gryczana tarta z figami - zapowiada się rewelacyjnie i na pewno pokuszę się o jej przygotowanie :)



Książka z przepisami Sarah Britton...

książek: 537
trycha | 2017-03-05
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 2016 rok

Ogromne rozczarowanie. Przepisów niewiele, z ogromnym naciskiem na słodkie, przekąski i napoje. Głównym zadaniem autorki wydaje się być atrakcyjna prezentacja modnych potraw, które nie nakarmią nikogo, ale za to zawierają ogromną koncentrację super-składników. Dania główne pretensjonalne ticky tacky. Są to w zasadzie sałatki, plastry warzyw z kaszą i dresingiem lub, od biedy, zupy. Spodziewałem się znacznie więcej. Nic dziwnego, że autorka musiała wydać kolejną, mniej pretensjonalną, książkę. Ta, jest zdecydowanie ciężko strawna.

książek: 160
Aleksandra | 2017-04-24
Na półkach: Przeczytane

Bardzo inspirujące, ciekawe, a przy tym proste przepisy.

książek: 54
paulinaczyta | 2016-11-15
Na półkach: Przeczytane

"My New Roots" to kuchnia roślinna z przepisami na każda porę roku. Fajnie posegregowane przepisy, rownież składniki sa dobierane sezonowo. Sarah Britton jest najsłynniejsza blogerka kulinarna na świecie. Osobiście uwielbiam jej blog, oraz uwielbiam książki kucharskie pisane z pasji! W książce pokazana jest kuchnia bez cukru, nabiału i glutenu. Fajna alternatywa dla wszystkich, którzy tak jak ja uwielbiają eksperymentować w kuchni. Dania Sarah sa lekkie, proste i kolorowe. Cieszą oko i podniebienie. 🐷😊 W przepisach przemycona jest czasami cenna wiedza np. o tym jak kiełkować i gotować warzywa strączkowe. Przepisy naprawdę smaczne i proste a zarazem bardzo pożywne, ponieważ Sarah wybiera dla nas tylko to co jest najlepsze! 🙌 Polecam pozycje nie tylko miłośnikom kuchni wegańskiej i wegetariańskiej! 😊

książek: 339
Morganna | 2017-07-13
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 13 lipca 2017

Jestem flexiweganką, więc byłam bardzo ciekawa tych przepisów. Na półce mam już kilka wege książek kucharskich, więc mam też porównanie i ta niestety mnie nie zachwyciła. To taki ogólny trend, dużo bardziej przemawiają do mnie pozycje rodzime niż zagraniczne, jeśli chodzi o kuchnię. W książce kucharskiej szukam prostoty - w przygotowaniu i w składnikach. W tej tego nie ma. Przepisy są wykwintne i udziwnione, chyba tylko kucharz albo osoby bezdzietne znajdą czas na ich pichcenie. W zasadzie każdy przepis ma w sobie jakiś dziwny składnik, części nazw nawet nie znałam. Graficznie jest w porządku, ale inne książki też lepiej tu wypadają.

książek: 343
Patrycja k | 2017-02-11
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 11 lutego 2017

Oceniając wydanie (zdjęcia, oprawa, okładka) muszę powiedzieć, że książka bardzo mi się spodobała. Książkę przejrzałam, ale niestety nie znalazłam wielu przepisów dla mnie. Najciekawsze wydały mi się śniadania. Problem polega na tym, że nie jestem vege, a książka dotyczy kuchni roślinnej. Myślę, że wegetarianie pokochają większość przepisów z książki, bo są bardzo innowacyjne i nieszablonowe.

książek: 746
malenstwo_83 | 2016-10-25
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 24 października 2016

Pięknie wydana, cudne zdjęcia idealna na prezent. Nie zetknęłam się wcześniej z blogiem autorki, pod wpływem jej książki na pewno na niego zajrzę. Niektóre przepisy są trochę "wydumane", ale większość od razu interesuje. Wegetariańsko, bezglutenowo, trochę w klimacie kuchni pięciu przemian.

książek: 136
tearsens | 2017-07-06
Na półkach: Przeczytane

To wspaniała pozycja dla wegetarian, wegan i bezglutenowców, dla osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem, dla tych, którzy chcą jeść więcej warzyw, ale nie wiedzą, jak smacznie je przyrządzić (kuchnia roślinna to nie tylko surówki i zupy!). A także dla tych, którzy szukają odmiany, urozmaicenia, nowych smaków, połączeń, nowych form. W książce Sarah Britton znajdziecie mnóstwo kuszących, kolorowych i lekkich dań oraz deserów, skomponowanych z sezonowych produktów, z wyczuwalną radością i szacunkiem dla darów ziemi oraz dla tych, którzy z przepisów będą korzystać.

Jestem książką zachwycona i na pewno będę do niej często zaglądać w poszukiwaniu smakowitych bezglutenowo-bezmleczno-bezcukrowych inspiracji.

Szczegółowa recenzja na moim blogu: http://www.kulinarnaczytelnia.pl/2017/05/inspirujace-korzonki-britton.html

książek: 26
Zuza Rogatty | 2017-11-25
Na półkach: Przeczytane
zobacz kolejne z 61 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd