Bez pszenicy na każdą okazję

Seria: Zdrowie
Wydawnictwo: Bukowy Las
7 (5 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
3
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788380740402
liczba stron
504
słowa kluczowe
dieta, bez glutenu, przepisy
język
polski
dodał
skun

Ponad 300 nowych bezglutenowych przepisów. Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” oraz „Świąt bez pszenicy”. Ostatnia część bezpszennej i bezglutenowej trylogii polskich autorek, z przepisami na sylwestra i karnawał, tłusty czwartek i walentynki, spotkania w plenerze i rodzinne uroczystości. Na romantyczne kolacje i dziecięce przyjęcia. Na chłodne zimowe wieczory i letnie...

Ponad 300 nowych bezglutenowych przepisów.
Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” oraz „Świąt bez pszenicy”. Ostatnia część bezpszennej i bezglutenowej trylogii polskich autorek, z przepisami na sylwestra i karnawał, tłusty czwartek i walentynki, spotkania w plenerze i rodzinne uroczystości. Na romantyczne kolacje i dziecięce przyjęcia. Na chłodne zimowe wieczory i letnie upały. Do wykorzystania przez cały rok i na każdą okazję!
Pączki i faworki, trufle i eklerki, zdrowe potrawy z grilla, desery i dania dla dzieci, strrraszne propozycje halloweenowe, torty tradycyjne i nieszablonowe, zakrapiane karnawałowe szaleństwa oraz mnóstwo prostych pomysłów na słodko i wytrawnie. Ciastka, ciasta, muffinki, lody, puddingi, pierogi, kluski, naleśniki, zupy, bułki i chleby oraz kolejna duża porcja przydatnych przepisów podstawowych. Większość zamieszczonych w książce dań i deserów doskonale wpasowuje się w menu całoroczne.
Wszystko bez glutenu, cukru, szkodliwych E-dodatków, niemal całkowicie bez mleka/nabiału, a w większości wegańsko (wśród 314 przepisów niemal 300 nie zawiera mleka/nabiału, a około 200 nie zawiera jajek ani żadnych innych produktów odzwierzęcych!). W wielu przepisach nie ma również orzechów, drożdży, soi czy kakao, dzięki czemu z powodzeniem mogą z nich korzystać alergicy.
Jest pysznie, zdrowo i różnorodnie. Autorki udowadniają, że dieta bezglutenowa nie musi być nudna ani niesmaczna. I że na bezglutenowym stole może się pojawić każda potrawa, jakiej się zapragnie!
Oprócz przepisów użytkownicy i fani poprzednich książek tych Autorek znajdą tu informacje o nowych ciekawych produktach oraz kolejną porcję praktycznych porad, m.in. o sezonowych składnikach, grillowaniu z głową, smażeniu bezglutenowych pączków i… jedzeniu kwiatów.

 

źródło opisu: bukowylas.pl

źródło okładki: bukowylas.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (17)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 1546
zosia_bm | 2019-01-09
Przeczytana: 09 stycznia 2019

„Bez pszenicy na każdą okazję” Marta Szloser, Wanda Gąsiorowska

Książki „Bez pszenicy na każdą okazję” oraz ”Święta bez pszenicy” otrzymałam
w prezencie. Ucieszyłam się, ponieważ z konieczności od 6 lat jestem na restrykcyjnej diecie bezglutenowej. Cały czas szukam nowości, przepisów dostosowanych do codziennego życia, pracy i prowadzenia kuchni domowej nie tylko dla siebie, ale i dla rodziny oraz gości.
Książki ładnie i dość estetycznie wydane. Łącznie ponad 550 przepisów. Jednak
w mojej ocenie są to przepisy dla osób, które bawią się w kuchnię wegańską, bezglutenową, w ocenie autorek – zdrową. Z wyboru a nie konieczności spowodowanej chorobą. I na pewno podane przepisy spełniają oczekiwania wielu osób, np. ciastka jaglano – teffowe
z canihua czy ciastka owsiane z pekanami (z melasą z karobu). Są też przepisy bardziej nam znane, tyle że bardziej „uduchowione”.
Jeśli ktoś lubi eksperymentować w kuchni, jest zakręcony na zdrowe żywienie - to te pozycje są dla niego. Ja...

książek: 227
Arturion | 2017-01-01
Na półkach: Przeczytane

Wielka i piękna piękna zawierająca ponad trzysta (nie liczyłem, podobno 314) nowych bezglutenowych opisów to cenny nabytek dla każdego domowego kucharza. Pozwala przyrządzać smaczne i zdrowe potrawy bez znacznego uszczerbku w czasie a nawet kieszeni, za to z dużym zyskiem dla zdrowia. Ja sam, lubiący się odżywiać tradycyjnie i nie zwracający uwagi na żadne - zwłaszcza modne - diety, lubię od czasu do czasu zjeść coś uchodzące za zdrowe. Choćby na wszelki wypadek. Autorki przyszły mi w sukurs, dając owoc swoich wieloletnich doświadczeń.
Z poprzednimi częściami "bezglutenowej trylogii" nie miałem do czynienia, ale ta przekonała mnie na tyle, że i po tamte sięgnę, jak będę miał możliwość.
Od różnorodności propozycji kręci się w głowie - to potrawy naprawdę na każdą okazję, bywa, iż bardzo wyszukane. I na pewno zdrowe, bowiem wszystko jest nie tylko bez glutenu, ale i cukru. Często też bez nabiału, w większości wegańsko. A w dodatku w wielu przepisach nie ma również orzechów, drożdży,...

książek: 495
KATi | 2018-01-21
Na półkach: 2018, Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 10 lutego 2018
książek: 566
Mysza_99 | 2017-01-26
Przeczytana: 25 stycznia 2017
książek: 869
malenstwo_83 | 2016-12-05
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 05 grudnia 2016
książek: 691
Paula144 | 2019-04-22
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 197
JDM91 | 2018-12-01
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 224
dżina | 2018-11-12
Na półkach: Teraz czytam
książek: 991
Aleksandra | 2018-10-13
książek: 38
Achanieszka | 2018-06-19
Na półkach: Chcę przeczytać
zobacz kolejne z 7 
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd