Wędrówka dusz

- 2003-01-01
- 2003-01-01
- Barbara Górecka
- Wędrówka dusz
Ta wyjątkowa książka - "Wędrówka dusz" - po raz pierwszy odkrywa tajemnicę życia w świecie dusz po śmierci człowieka na Ziemi. Dr Michael Newton, doktor doradztwa personalnego, dyplomowany hipnoterapeuta prowadzący prywatną praktykę, rozwinął swoją własną technikę hipnozy by dosięgnąć ukrytych wspomnień swoich pacjentów o ich życiu po śmierci. Powstałe zapisy rozmów z pacjentami stanowią "dziennik podróży" po - wybranych spośród setek innych - przykładach dwudziestu dziewięciu osób, które zostały przeniesione w stan nad świadomości. W stanie głębokiej hipnozy osoby te w poruszający sposób opisują to, co wydarzyło się pomiędzy ich poprzednimi inkarnacjami na Ziemi. Wyjawiają one barwne szczegóły naszych odczuć w chwili śmierci, z kim się spotykamy zaraz po odejściu z ciała, jak wygląda świat dusz, gdzie się udamy i czym będziemy się zajmować jako dusze oraz - dlaczego decydujemy się powrócić w określonych ciałach. Po przeczytaniu książki Wędrówka dusz lepiej zrozumiesz nieśmiertelność ludzkiej duszy oraz stawisz czoło wyzwaniom codziennego życia z większą świadomością celu, kiedy zaczniesz rozumieć przyczyny zdarzeń z twojego własnego życia. W stanie głębokiej hipnozy dwadzieścia dziewięć osób przypomina sobie swoje przeżycia pomiędzy kolejnymi wcieleniami, kiedy istniały jako duchowe istoty.
A oto kilka tematów szczegółowo omówionych w tej książce:
- co czujemy w chwili śmierci
- co widzimy i czujemy zaraz po śmieci
- duchowi przewodnicy (dusze opiekuńcze)
- dlaczego jesteśmy przypisani do określonych grup dusz w świecie duchowym
- czym się tam zajmujemy jak wybieramy następne ciało, by powrócić na Ziemię
- o różnych poziomach rozwoju dusz: początkujących, średnio-zaawansowanych i zaawansowanych
-kiedy i gdzie po raz pierwszy uczymy się rozpoznać nasze bratnie dusze na Ziemi
-cel życia i przejawy istnienia "Stwórcy".
Jeśli czytałeś książki Raymonda Moody'ego, jak np. "Życie po życiu" lub "Życie przed życiem", to koniecznie musisz zapoznać się z książkami Michael'a Newtona, bo Wędrówka dusz i Przeznaczenie dusz zabiorą cię nieskończenie dalej w ten duchowy świat.
Przeczytałam już trochę książek o reinkarnacji oraz życiu pozagrobowym, ale ta pozycja totalnie mnie zaskoczyła. Dla zainteresowanych tematem rewelacja!
Pokaż mimo to“Przeznaczenie dusz” tak mnie zaintrygowała, że postanowiłam sięgnąć po kolejną książkę tego autora. W niektórych wątkach się powtarza, inne są zupełnie nowe. Po raz kolejny odkrywa przed czytelnikami zasłonę dotyczącą inkarnacji i tego, co dzieje się z duszą pomiędzy wcieleniami. I znów pytanie, na ile w to ktoś uwierzy, a na ile uzna za brednie. Jak dla mnie rewelacja, uwielbiam takie tematy i literaturę, więc książkę gorąco polecam. Na pewno daje dużo do myślenia.
“Przeznaczenie dusz” tak mnie zaintrygowała, że postanowiłam sięgnąć po kolejną książkę tego autora. W niektórych wątkach się powtarza, inne są zupełnie nowe. Po raz kolejny odkrywa przed czytelnikami zasłonę dotyczącą inkarnacji i tego, co dzieje się z duszą pomiędzy wcieleniami. I znów pytanie, na ile w to ktoś uwierzy, a na ile uzna za brednie. Jak dla mnie rewelacja,...
więcej Pokaż mimo toCiekawa
Ciekawa
Pokaż mimo toKsiążka, która do głębi mną wstrząsnęła, tzn. taki pozytywny wstrząs.
Wędrówka, którą przebyłam z autorem zostanie pewnie ze mną już do końca życia. Chcę wierzyć, że to prawda, że po śmierci czeka nas kolejne życie, że nie ma piekła, przynajmniej takiego jakim nas straszą, że spotkamy naszych ukochanych bliskich, którzy już nie żyją. Nie łatwo mnie nabrać na jakieś bajki, ale ta książka mnie przekonuje. Niesamowite przykłady z tysięcy sesji hipnotycznych, jakie autor przeprowadził w swym życiu zawodowym dodają wiarygodności wnioskom, które wyciągamy, coś co jest na granicy nauki i dokumentu.
Autor prowadzi wnikliwe badania co po kolei się dzieje od chwili śmierci aż do następnych narodzin. Dlaczego niektórzy mają straszne życie a inni nie ? Co spotyka złych ludzi ? Nie znajdujemy jednoznacznych odpowiedzi, ale i tak to czego się dowiadujemy pomaga wiele zrozumieć i spojrzeć na życie inaczej. Polecam
Książka, która do głębi mną wstrząsnęła, tzn. taki pozytywny wstrząs.
więcej Pokaż mimo toWędrówka, którą przebyłam z autorem zostanie pewnie ze mną już do końca życia. Chcę wierzyć, że to prawda, że po śmierci czeka nas kolejne życie, że nie ma piekła, przynajmniej takiego jakim nas straszą, że spotkamy naszych ukochanych bliskich, którzy już nie żyją. Nie łatwo mnie nabrać na jakieś bajki,...
Absolutnie przełomowa dla mnie pozycja. Choć wiedziałam o części rzeczy w niej zawartych, to dostałam potwierdzenie kilku aspektów zaświatów, które w duszy wyczuwałam.
Raz w życiu, kilka lat temu, spontanicznie poddałam się regresji. Myślałam, że chcę dowiedzieć się czegoś o swoich poprzednich wcieleniach, jednak w tym procesie wybrałam inną bramę, niż tą prowadzącą w moją przeszłość. Trafiłam w miejsce, które odczułam jak dom, ze świetlistymi istotami, które odczułam jako rodzinę. Po zapoznaniu się z treścią tej wspaniałej książki, teraz już wiem, że to był mój dom, mój duchowy dom :) Do tego książka ta pomogła mi zrozumieć o co chodzi z powiązaniami karmicznymi, bo jak dotąd ten temat mnie nieco przerastał. Teraz czuję się mądrzejsza, spokojniejsza i uzdrowiona, bo uświadomiłam sobie prawdę, o kilku sytuacjach w moim życiu i z czego one wynikały. Dla głębszego wglądu, chętnie poddam się hipnozie regresyjnej., kiedy znajdę odpowiedniego przewodnika :)
więcej Pokaż mimo toRaz w życiu, kilka lat temu, spontanicznie poddałam się regresji. Myślałam, że chcę dowiedzieć się czegoś o swoich poprzednich wcieleniach, jednak w tym procesie wybrałam inną bramę, niż tą prowadzącą w moją...
Co za inspirująca i dająca nadzieję pozycja literacka. Książka dla poszukujących odpowiedzi co będzie z nami pod śmierci.
Pokaż mimo toŚmierć ludzka jest jedyną pewną rzeczą, która na nas czeka, co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. Mimo wszystko dalej jest to temat tabu budzący wiele pytań i kontrowersji. Ja swoje wszelkie wierzenia powierzam nauce, a obecna znajomość praw fizyki kwantowej wydaję się być dla nas bezlitosna - albowiem nie ma szans aby zachować świadomość po śmierci. Trochę ponad pół roku temu po odejściu mego dziadka coś we mnie pękło i pewna wewnętrzna cząstka mnie pragnęła mieć chociażby cień nadziei na to, że się jeszcze spotkamy. Po przeczytaniu tej książki narodziło mi się jeszcze więcej pytań i wątpliwości na które nie znalazłem odpowiedzi. Dalej jako wysłannik częściowego życiowego nihilizmu nie jestem przekonany co do prawdziwości treści, ale jednak została wlana malutka kropelka nadziei w moje serce, że istnieje jeszcze przed nami coś nieodkrytego. Na pewno osoby, które nie mogą się pogodzić z stratą będą zainteresowane tematem. Intrygujący temat, zmuszający do chwilowej refleksji nad własną egzystencją.
Śmierć ludzka jest jedyną pewną rzeczą, która na nas czeka, co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. Mimo wszystko dalej jest to temat tabu budzący wiele pytań i kontrowersji. Ja swoje wszelkie wierzenia powierzam nauce, a obecna znajomość praw fizyki kwantowej wydaję się być dla nas bezlitosna - albowiem nie ma szans aby zachować świadomość po śmierci. Trochę ponad pół...
więcej Pokaż mimo toCzy zastanawialiście się kiedyś, co się dzieje z człowiekiem po śmierci? Pewnie niejeden z nas słyszał o tunelu i światełku na końcu. Niejeden z nas słyszał również o tym, że to tylko zwykła przedśmiertna halucynacja spowodowana przez pewne substancje i jest wytłumaczalna naukowo. Tymczasem jeszcze nie wytłumaczono dlaczego ludzie widzą nie tylko swoje ciała po wyjsciu z nich, ale także widzą i słyszą to, co sie dzieje na korytarzu szpitalnym za drzwiami, o czym rozmawiali jego najbliźsi w tamtej chwili, ani tez tego, dlaczego ludzie kojarzą miejsca i czas który wydarzyl sie lata przed ich urodzeniem. Oni tam kiedyś już byli!
Dr Michael Newton, autor książki jest dyplomowanym hipnoterapeutą prowadzacym prywatną praktykę poświęconą tzw regresji. Wprowadzając swoich pacjentow w stan hipnozy, cofa ich umysły do poprzednich wcieleń. Dowiadujemy się od nich kim byli w poprzednich wcieleniach, jak wygląda świat po drugiej stronie i to ze wszystkimi szczegółami , a takze o tym, czym zajmują się dusze po opuszczeniu ciala. Nie jest dla mnie zaskakujące to, że te opowieści są podobne do siebie. Jak widać prawie każdy z nas trafia w to samo miejsce, nic wiec dziwnego że ludzie opisują je podobnie.
W książce zostały również poruszone tematy duchów, samobójstw, czyśćca, Boga, nauki oraz karmy. Jest to jedna z ciekawszych pozycji, które udało mi sie na ten temat przeczytac. Wiem, że autor napisal więcej książek o wędrówkach dusz i zamierzam przeczytać je wszystkie. Wspaniała dla znawców tematu, a także dla niedowiarków 🙂
Okładka przepiękna, klimatyczna. Bardzo przyjemnie się czyta, dostepny jest również audiobook
Polecam, jest świetna 😊
Czy zastanawialiście się kiedyś, co się dzieje z człowiekiem po śmierci? Pewnie niejeden z nas słyszał o tunelu i światełku na końcu. Niejeden z nas słyszał również o tym, że to tylko zwykła przedśmiertna halucynacja spowodowana przez pewne substancje i jest wytłumaczalna naukowo. Tymczasem jeszcze nie wytłumaczono dlaczego ludzie widzą nie tylko swoje ciała po wyjsciu z...
więcej Pokaż mimo toDrogi czytelniku!
Jako była pacjentka onkologiczna przyjęłam za fakt, że w ciele przede wszystkim mieszka dusza, która jest w naszym ciele z konkretnego powodu.
Dr Michael Newton, hipnotyzer który pokazuje kilkadzieścia różnych studiów przypadków odkrywa przed człowiekiem enigmatyczny świat życia pozaziemskiego. Na podstawie hipnozy przeprowadzanej na swoich pacjentach opisuje czym jest dusza i jak jest jej cel istnienia. Również wplata informacje o aurze człowieka, co z punktu widzenia wierze ja o ENRGII jest bardzo wartościowe.
Dla ludzi wierzących w życie pozaziemskie to głębokie studium wiedzy. Dla niewierzących może być szansą na spojrzenie na człowieka i świat z innej perspektywy.
Zdecydownie polecam!
Drogi czytelniku!
więcej Pokaż mimo toChwytając za tę książkę stajemy na przestrzeni cielesności i duchowości. Na styku tych dwóch światów, które głęboko wierzę, są od siebie całkowicie zależne.
Dr Michael Newton, hipnotyzer który pokazuje...
Niby ciekawe, niby nie. Momentami miałam wrażenie, że czytam te same historie tylko lekko zmienione. W momencie zaczęło mnie nieco nużyć. Niektóre przypadki pacjentów były nawet dość interesujące. Ale czy autor mnie przekonał do życia po życiu?? 50/50z