Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Zaskakujące tofu

Wydawnictwo: Czerwony Słoń
0 (0 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788392118657
liczba stron
138
język
polski

Książka "Zaskakujące tofu" to nowość na polskim rynku wydawniczym. Zawiera ponad 80 inspirujących przepisów z tofu i pokazuje, jak kreatywnie i smacznie gotować z tofu w oparciu o potrawy powszechnie znane i lubiane. Zilustrowana pięknymi, apetycznymi fotografiami może przekonać do wypróbowania przepisów nawet najbardziej zagorzałych przeciwników tofu. Łatwe do przyrządzenia i korzystne dla...

Książka "Zaskakujące tofu" to nowość na polskim rynku wydawniczym. Zawiera ponad 80 inspirujących przepisów z tofu i pokazuje, jak kreatywnie i smacznie gotować z tofu w oparciu o potrawy powszechnie znane i lubiane. Zilustrowana pięknymi, apetycznymi fotografiami może przekonać do wypróbowania przepisów nawet najbardziej zagorzałych przeciwników tofu.

Łatwe do przyrządzenia i korzystne dla zdrowia tofu jest jednym z najbardziej intrygujących produktów spożywczych na Ziemi. Można z niego przygotować mnóstwo potraw o ciekawym smaku i konsystencji. Tofu może zastąpić twaróg, śmietanę, jogurt, ser oraz jajka w większości potraw. Tutaj jego zaletą jest łatwość i szybkość zastosowania, nie trzeba niczego ubijać, ucierać, wystarczy mikser i odrobina wyobraĄni, i mamy pyszne ciastka, ciasta, kremy, musy, dipy, sosy i wiele innych potraw. Wypróbujcie "Mus amaretto", "Creme brulee z tapioki i tofu" oraz "Tartę czekoladową", a nie będziecie już chcieli jeść niczego więcej. Tofu jest też smaczne same w sobie, takie potrawy jak "Tofu z patelni", czy "Tofu glazurowane" są tego wspaniałym przykładem.

Większość przepisów przedstawionych w książce nie zawiera masła, jajek ani mleka zwierzęcego, dlatego z powodzeniem mogą być one stosowane przez wegetarian, wegan oraz osoby uczulone na białko mleka lub z nietolerancją laktozy.

 

źródło opisu: Wydawnictwo Czerwony Słoń, 2009

źródło okładki: http://www.czerwonyslon.com.pl/ksieg_zo.php?tryb=zo009

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (9)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 60
nataws | 2015-01-03
Na półkach: Przeczytane

Fajna książka dla interesujących się żywieniem. Sama nie miałam zbyt wielu pomysłów na wykorzystanie tofu - tutaj czasem przepisy zaskakujące, nie wszystkie wypróbowałam ale część śmiało mogę polecić. Zdjęcia zachęcają do jedzenia i gotowania. Ładnie wydana książka i na dodatek przydatna :)

książek: 368
Becky | 2015-10-04
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 365
Nezumiko | 2015-04-01
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 330
mistya | 2015-01-17
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 500
książek: 3296
Nevada | 2014-01-25
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 16510
Miśka | 2013-10-27
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 2360
Figunia33 | 2013-07-17
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kuchnia
książek: 1936
martuska2810 | 2012-09-05
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd