Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan

Wydawnictwo: Dwie Siostry
8,28 (413 ocen i 75 opinii) Zobacz oceny
10
88
9
85
8
154
7
50
6
22
5
7
4
5
3
2
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788363696184
liczba stron
344
język
polski
dodała
Róża_Bzowa

Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki „Jadłonomii”,...

Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.

Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?
Do czego wykorzystać natkę marchewki?
Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?

Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.

W książce znajdziecie ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

 

źródło opisu: http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-jadlonomia.html

źródło okładki: http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-jadlonomia.html

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 1188
Agata_Adelajda | 2015-01-08

Kiedy "zbiera mnie" na ugotowanie czegoś fajnego, sięgam po książki kucharskie. Jestem wegetarianką, więc z większości kukbuków korzystam wybiórczo. Ale mam kilka takich ulubionych książek (np. Kuchnia Kryszny), którymi posługuję się latami. Jadłonomia, czyli książka kucharska Marty Dymek, będzie należała do mojego książkowo-kucharskiego panteonu. Skąd wiem? Bo już z niej korzystam, tak jak do tej pory miałam pożytek z przepisów zamieszczonych na blogu o takim samym tytule.

Jadłonomia uratowała mi wigilię. Co prawda w książce nie ma przepisu na seler a la ryba po grecku, ale znajdziecie go na blogu. Jest wyśmienity i polecam go osobom nie tylko wege, ale wszystkim, którzy lubią smaczne jedzenie.
Książka jest niesamowicie wydana - album z setką przepisów, pięknie sfotografowanych i rzetelnie opisanych. Znajdziemy tam receptury dań z prostych składników, dostępnych na każdym bazarku. Kotleciki, zupy, desery, potrawki - wszystko niezwykle inspirujące i wywołujące (przynajmniej u mnie) ślinotok i chęć kucharzenia.

Mam już upatrzone przepisy, które chcę wypróbować. Na bloga Jadłonomia wchodzę regularnie i dzięki niemu odkrywam nowe smaki, lub inne sposoby wykorzystania znanych mi warzyw, owoców, czy kasz (jak na przykład budyń z jaglanki, lub jaglany shake). Książka - choć zawierająca przepisy kuchni wege ma na celu zachęcenie nie-jaroszy do sięgnięcia po inne smaki ubogacające codzienny jadłospis.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Schyłek średniowiecznej Europy

Zbiór szkiców dotyczących historii schyłku średniowiecznej Europy. Zawiera przekrój najważniejszych tematów i wydarzeń XIV i XV stulecia. W zbiorze za...

zgłoś błąd zgłoś błąd