Zimna kuchnia

Wydawnictwo: Rea
7,5 (2 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
1
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Die kalte Küche
data wydania
ISBN
9788371419317
liczba stron
406
język
polski
dodał
Ka_Ha

Zimna kuchnia to obszerna wiedza o sposobach przyrządzania potraw, potocznie zwanych zimnymi daniami oraz o produktach i technikach stosowanych przy ich przygotowaniu. Na 2000 zdjęć przedstawiono, krok po kroku, przygotowywanie, zdobienie i serwowanie atrakcyjnych potraw. Zimna kuchnia to najnowszy leksykon dla gastronomów i kucharzy a także amatorów dobrego gotowania. Niezastąpiony doradca...

Zimna kuchnia to obszerna wiedza o sposobach przyrządzania potraw, potocznie zwanych zimnymi daniami oraz o produktach i technikach stosowanych przy ich przygotowaniu. Na 2000 zdjęć przedstawiono, krok po kroku, przygotowywanie, zdobienie i serwowanie atrakcyjnych potraw. Zimna kuchnia to najnowszy leksykon dla gastronomów i kucharzy a także amatorów dobrego gotowania. Niezastąpiony doradca dla twórców zimnych bufetów, a jednocześnie obszerna książka kucharska z najbardziej cenionymi przepisami zimnej kuchni.

Zimna kuchnia prezentuje:
- obszerne informacje o produktach takich jak: mięsa, drób, dziczyzna, ryby, owoce morza, a także warzywa, owoce, zioła i przyprawy korzenne, oraz wiele innych;
- tradycyjne i współczesne sposoby przygotowania potraw;
- narzędzia i nowoczesne sprzęty używane w zimnej kuchni;
- liczne receptury i przepisy na proste, klasyczne i nowe, awangardowe i wyszukane dania takie jak: amuse-geules, chłodniki, sałatki i sosy, meze oraz antipasti i tapas; fingerfood i sushi; kanapki, zimne przystawki, galaretki i galarety, musy i parfaity, pasztety i terriny, sery, półmiski do zimnego bufetu;
- zasady planowania, organizacji i logistyki bufetu, ustawiania i dekorowania stołów w zależności od okazji oraz garnirowania i dekoracji półmisków.

 

źródło opisu: www.rea-sj.pl

źródło okładki: www.rea-sj.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 62
farbenka | 2015-08-20
Na półkach: Przeczytane, Posiadam

Zgadzam się, że książka ma setki super przepisów na przystawki do zaoferowania, zgadzam sie też z tym, że można się wiele nauczyć. Jednak potrawy są dość wyszukane w większości, wymagające sporej ilości czasu oraz niezbyt popularnych składników.
Może jestem zbyt prostą kucharką, ale ile razy przed jakimś przyjęciem, otwieram tą książkę, tyle razy rezygnuję z niej i robię zwykłe koreczki bądź mini kanapeczki z czym popadnie :)

Dla koneserów i lubiących pichcić - świetna, bogata pozycja.

PS. Ja tą ksiażkę dostałam, sama chyba bym po nią nie sięgneła, ale na półce, w mojej kolekcji wygląda ładnie ;)

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Niezgodna

Ta książka ma sporo cech, które przez jednych są postrzegane jako wady, przez innych zalety. Opinii jest już całkiem dużo, ja od siebie dodam jedynie...

zgłoś błąd zgłoś błąd