Kuchnia bez pszenicy. 150 przepisów, które pomogą pozbyć się pszennego brzucha i wyzdrowieć
- Kategoria:
- poradniki
- Seria:
- Zdrowie
- Wydawnictwo:
- Bukowy Las
- Data wydania:
- 2013-10-09
- Data 1. wyd. pol.:
- 2013-10-09
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788363431587
- Tagi:
- zdrowie odżywianie dieta gluten
Druga po bestsellerowej Diecie bez pszenicy książka doktora Williama Davisa, pogromcy otyłości i chorób związanych ze spożywaniem złych zbóż to książka kucharska zawierająca przepisy na dania bez pszenicy oraz szerokie komentarze na temat życia bez pszenicy, a także sylwetki osób, które odrzuciły pszenicę, schudły i wyzdrowiały.
W książce znajduje się 150 inspirujących przepisów, które pomogą w pozbyciu się pszennego brzucha i utrzymaniu niższej wagi! Są tu receptury na energetyzujące śniadania, zaspokajające głód posiłki południowe, apetyczne rodzinne obiady i pyszne słodkie wypieki na deser. A wszystko bez użycia pszenicy i bez glutenu! Poza przepisami, do których będzie się powracać wielokrotnie, autor zamieścił porady dotyczące gotowania i wymiany składników, a także wskazówki odnośnie do zakupów i organizacji spiżarni. Wszystko to pozwoli każdemu tworzyć bezpszenne wersje ulubionych dań i wypieków – ciast, placków, chleba, z których, jak się okazuje, wcale nie trzeba rezygnować!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 93
- 79
- 30
- 4
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Kuchnia bez pszenicy. 150 przepisów, które pomogą pozbyć się pszennego brzucha i wyzdrowieć
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
1/3 książki to część opisowa. W dalszej części są przepisy. Ciekawy dodatek na końcu książki, gdzie jeszcze może ukrywać się pszenica. Wykaz źródeł, indeks potraw z podziałem na rozdziały i spis treści. Międzynarodowe przepisy. Adnotacja na górze strony "dzieci to lubią" stanowi przydatną wskazówkę. Bardzo podoba mi się, że w każdej książce jest inny kolor czcionki. Graficznie są jednolite i ładnie prezentują się na półce.
Zabrakło indeksu wg produktów.
1/3 książki to część opisowa. W dalszej części są przepisy. Ciekawy dodatek na końcu książki, gdzie jeszcze może ukrywać się pszenica. Wykaz źródeł, indeks potraw z podziałem na rozdziały i spis treści. Międzynarodowe przepisy. Adnotacja na górze strony "dzieci to lubią" stanowi przydatną wskazówkę. Bardzo podoba mi się, że w każdej książce jest inny kolor czcionki....
więcej Pokaż mimo toSolidna dawka wiedzy medycznej o nietolerancji glutenu i celiakii dla osób, które nie miały wcześniej styczności z taką tematyką.
Niestety, przepisy opierają się głównie na bezglutenowych zamiennikach pszenicy, a weganie nie znajdą nic ciekawego dla siebie.
Solidna dawka wiedzy medycznej o nietolerancji glutenu i celiakii dla osób, które nie miały wcześniej styczności z taką tematyką.
Pokaż mimo toNiestety, przepisy opierają się głównie na bezglutenowych zamiennikach pszenicy, a weganie nie znajdą nic ciekawego dla siebie.
Wiem, że jest to druga książka ja jednak wyniosłam z niej to co chciałam. Nie toleruję pszenicy i glutenu a autor w prosty sposób wyjaśnił jak szkodliwie te substancje na każdy organizm działają. Nie wydałabym na nią 50zł, jednak warto przeczytać. Wynotowałam kilka przepisów, ale nie miałam jeszcze okazji ich przetestować.
Wiem, że jest to druga książka ja jednak wyniosłam z niej to co chciałam. Nie toleruję pszenicy i glutenu a autor w prosty sposób wyjaśnił jak szkodliwie te substancje na każdy organizm działają. Nie wydałabym na nią 50zł, jednak warto przeczytać. Wynotowałam kilka przepisów, ale nie miałam jeszcze okazji ich przetestować.
Pokaż mimo toUwielbiam tą książkę! Super łatwe przepisy, smaczne ogromnie, wybór duży o co więcej prosić! Ehhh już zawsze będę miała sentyment do dr. Davisa bo to dzięki jego książce przestałam się truć glutenem:-)
Uwielbiam tą książkę! Super łatwe przepisy, smaczne ogromnie, wybór duży o co więcej prosić! Ehhh już zawsze będę miała sentyment do dr. Davisa bo to dzięki jego książce przestałam się truć glutenem:-)
Pokaż mimo toPierwsza część książki to powtórka z "Diety bez pszenicy" napisana tym samym amerykańskim stylem "Napiszę-To-Po-Raz-Dwudziesty". Z kolei potem czeka nas 150 przepisów na dania bezglutenowe. Sporo mnie zaciekawiło i na pewno wprowadzę kilka nowości do podstawowego menu.
Pierwsza część książki to powtórka z "Diety bez pszenicy" napisana tym samym amerykańskim stylem "Napiszę-To-Po-Raz-Dwudziesty". Z kolei potem czeka nas 150 przepisów na dania bezglutenowe. Sporo mnie zaciekawiło i na pewno wprowadzę kilka nowości do podstawowego menu.
Pokaż mimo toInformacje przedstawione w książce są rzetelne, choć nie pozbawionoe kroju "americans friendly", które uwłacza nieco inteligencji polskiego czytelnika. Niestety, część z przepisami mocno rozczarowuje. A zdjęcia są po prostu fatalne.
Informacje przedstawione w książce są rzetelne, choć nie pozbawionoe kroju "americans friendly", które uwłacza nieco inteligencji polskiego czytelnika. Niestety, część z przepisami mocno rozczarowuje. A zdjęcia są po prostu fatalne.
Pokaż mimo toO ile "Dieta bez pszenicy" była naprawdę dobrą książką, to "Kuchnia bez pszenicy" jest małym wycinkiem i powtórzeniem pierwszej książki. Wiem, że "Kuchnia bez pszenicy" jest książką z przepisami kulinarnymi, ale te przepisy są bardzo rozbudowane i zawierają mnóstwo składników. Kto lubi gotować i spędzać długo w kuchni temu książka się spodoba. Ja ją kupiłem na fali zachwytu pierwszą książką.
O ile "Dieta bez pszenicy" była naprawdę dobrą książką, to "Kuchnia bez pszenicy" jest małym wycinkiem i powtórzeniem pierwszej książki. Wiem, że "Kuchnia bez pszenicy" jest książką z przepisami kulinarnymi, ale te przepisy są bardzo rozbudowane i zawierają mnóstwo składników. Kto lubi gotować i spędzać długo w kuchni temu książka się spodoba. Ja ją kupiłem na fali zachwytu...
więcej Pokaż mimo toPierwsza część książki to właściwie powtórzenie tego co znajduje się w książce "Dieta bez pszenicy". Druga natomiast - przepisy. I szczerze mówiąc liczyłam na wiele ciekawych inspiracji ale te przepisy są zupełnie nieprzystosowane do polskich realiów. Składniki, których próżno szukać nawet w sklepach ze zdrową żywnością i same potrawy, które nie przekonają chyba nawet osób bardzo otwartych na kuchnie świata (za taką się uważam).
Pierwsza część książki to właściwie powtórzenie tego co znajduje się w książce "Dieta bez pszenicy". Druga natomiast - przepisy. I szczerze mówiąc liczyłam na wiele ciekawych inspiracji ale te przepisy są zupełnie nieprzystosowane do polskich realiów. Składniki, których próżno szukać nawet w sklepach ze zdrową żywnością i same potrawy, które nie przekonają chyba nawet osób...
więcej Pokaż mimo to