Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku

Tłumaczenie: Edyta Tkaczyk-Borówka
Wydawnictwo: Jedność
7,25 (4 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
3
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
A scuola di cucina. Attrezzi, tecniche, ricette e preparazioni di base iluustrate step by step
data wydania
ISBN
9788376602035
liczba stron
512
słowa kluczowe
kuchnia włoska
język
polski
dodała
joly_fh

Inna niż wszystkie książka kucharska! Kuchnia włoska krok po kroku. Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze podniebienie oszalało z powodu ravioli con ricotta albo fettucine con funghi porcini? A co powiedzieć, gdy na stole pojawiło się pachnące ziołami arrosto di manzo czy też delikatnie wysmażone filetto w...

Inna niż wszystkie książka kucharska!

Kuchnia włoska krok po kroku.

Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze podniebienie oszalało z powodu ravioli con ricotta albo fettucine con funghi porcini? A co powiedzieć, gdy na stole pojawiło się pachnące ziołami arrosto di manzo czy też delikatnie wysmażone filetto w zielonym pieprzu? Na dźwięk samych nazw robi się miło, a co dopiero, gdy wszystko rozpływa się w ustach.

Pragniemy podzielić się z Wami wspaniałą informacją: te smakołyki są w zasięgu ręki. Co więcej, mogą być przygotowane przez Was samych!

Oddajemy bowiem do Waszych rąk jedyną w swoim rodzaju Szkołę Gotowania, prawdziwy skarbiec wiedzy kulinarnej w jednym tomie, z którego poznacie podstawowe i najważniejsze sekrety i techniki przyrządzania potraw – nie tylko tych z kuchni włoskiej wspomnianej na początku – na miarę wykwintnej restauracji. Jak przygotować apetyczny i oryginalny sos do spaghetti, co należy wiedzieć, gdy pieczemy kurczaka, jak wyfiletować rybę, jak radzić sobie z owocami morza, czy w końcu jak zaskoczyć gości podając smakowite tiramisù? Te i inne problemy sztuki kulinarnej rozwiąże Wam właśnie nasza Szkoła.

Ta książka jest po prostu piękna i … apetyczna. Każda technika przyrządzania potraw jest opisana zrozumiałymi komentarzami i zaprezentowana krok po kroku przy pomocy kolorowych zdjęć, które pozwalają w mig wszystko zrozumieć. Do tych informacji dochodzą w każdym z siedmiu prezentowanych rozdziałów (ciasta, sosy, mięso, ryby, warzywa, owoce, desery) bardzo apetyczne przepisy konkretnych specjałów. Ponadto każdy z rozdziałów jest wzbogacony o cenne wskazówki wyjaśniające zastosowanie wielu narzędzi kuchennych.

 

źródło opisu: Wydawnictwo Jedność, 2011

źródło okładki: www.jednosc.com.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 710
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 04 listopada 2013

Podstawy kuchni wloskiej ladne zdjecia i ciekawe porady, minusem jest to ze czesto brakuje czasu pieczenia i temperatur wiele przepisow jest nie kapletnych.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Dwór mgieł i furii

Nie mogę uwierzyć, że jest to druga część książki, którą oceniłam tak słabo. Kliknęło, zaiskrzyło. Na to właśnie liczyłam. Niesamowicie mi się podobał...

zgłoś błąd zgłoś błąd