Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- A scuola di cucina. Attrezzi, tecniche, ricette e preparazioni di base iluustrate step by step
- Wydawnictwo:
- Jedność
- Data wydania:
- 2011-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2011-01-01
- Liczba stron:
- 512
- Czas czytania
- 8 godz. 32 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788376602035
- Tłumacz:
- Edyta Tkaczyk-Borówka
- Tagi:
- kuchnia włoska
Inna niż wszystkie książka kucharska!
Kuchnia włoska krok po kroku.
Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze podniebienie oszalało z powodu ravioli con ricotta albo fettucine con funghi porcini? A co powiedzieć, gdy na stole pojawiło się pachnące ziołami arrosto di manzo czy też delikatnie wysmażone filetto w zielonym pieprzu? Na dźwięk samych nazw robi się miło, a co dopiero, gdy wszystko rozpływa się w ustach.
Pragniemy podzielić się z Wami wspaniałą informacją: te smakołyki są w zasięgu ręki. Co więcej, mogą być przygotowane przez Was samych!
Oddajemy bowiem do Waszych rąk jedyną w swoim rodzaju Szkołę Gotowania, prawdziwy skarbiec wiedzy kulinarnej w jednym tomie, z którego poznacie podstawowe i najważniejsze sekrety i techniki przyrządzania potraw – nie tylko tych z kuchni włoskiej wspomnianej na początku – na miarę wykwintnej restauracji. Jak przygotować apetyczny i oryginalny sos do spaghetti, co należy wiedzieć, gdy pieczemy kurczaka, jak wyfiletować rybę, jak radzić sobie z owocami morza, czy w końcu jak zaskoczyć gości podając smakowite tiramisù? Te i inne problemy sztuki kulinarnej rozwiąże Wam właśnie nasza Szkoła.
Ta książka jest po prostu piękna i … apetyczna. Każda technika przyrządzania potraw jest opisana zrozumiałymi komentarzami i zaprezentowana krok po kroku przy pomocy kolorowych zdjęć, które pozwalają w mig wszystko zrozumieć. Do tych informacji dochodzą w każdym z siedmiu prezentowanych rozdziałów (ciasta, sosy, mięso, ryby, warzywa, owoce, desery) bardzo apetyczne przepisy konkretnych specjałów. Ponadto każdy z rozdziałów jest wzbogacony o cenne wskazówki wyjaśniające zastosowanie wielu narzędzi kuchennych.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 7
- 4
- 4
- 1
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
Podstawy kuchni wloskiej ladne zdjecia i ciekawe porady, minusem jest to ze czesto brakuje czasu pieczenia i temperatur wiele przepisow jest nie kapletnych.
Podstawy kuchni wloskiej ladne zdjecia i ciekawe porady, minusem jest to ze czesto brakuje czasu pieczenia i temperatur wiele przepisow jest nie kapletnych.
Pokaż mimo to