Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Zgłosuj na książki roku 2017

Kuchnia włoska. Klasyczne i nowoczesne dania

Wydawnictwo: Firma Księgarska Olesiejuk
8,11 (9 ocen i 3 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
3
8
5
7
0
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788377709474
liczba stron
384
język
polski
dodał
Matacz

Bogaty wybór przepisów, zdrowe, świeże składniki, aromatyczne zioła i przyprawy ? oto tajemnica popularności kuchni włoskiej. Ta znakomita książka kucharska w przejrzystej formie prezentuje bogactwo i różnorodność oryginalnych, włoskich recept i sprawia, że sama ich lektura tak dalece pobudza apetyt, że ogarnia nas nieprzeparta ochota spróbowania tych pachnących zup, kolorowych i chrupiących...

Bogaty wybór przepisów, zdrowe, świeże składniki, aromatyczne zioła i przyprawy ? oto tajemnica popularności kuchni włoskiej. Ta znakomita książka kucharska w przejrzystej formie prezentuje bogactwo i różnorodność oryginalnych, włoskich recept i sprawia, że sama ich lektura tak dalece pobudza apetyt, że ogarnia nas nieprzeparta ochota spróbowania tych pachnących zup, kolorowych i chrupiących salat oraz bajecznych deserów. Książka zawiera mnóstwo przepisów na różne okazje z uwzględnieniem odmiennych kulinarnych upodobań. A przepisy są tak łatwe w przygotowaniu, że w okamgnieniu można wyczarować smak południa i urok włoskich potraw.

Przepisy są przejrzyście zestawione w grupach tematycznych i zaprezentowane krok po kroku na kolorowych ilustracjach, jasne dla początkujących i zaawansowanych.

Oznaczono stopień trudności, czas przygotowywania i gotowania każdej potrawy. Uzupełnieniem są rady kucharza i warianty dań.

Dla wtajemniczonych podano wartości odżywcze i zawartość kaloryczną potraw.

 

źródło opisu: www.wydawnictwoolesiejuk.pl

źródło okładki: www.wydawnictwoolesiejuk.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (25)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 1845
Anita | 2014-02-02
Na półkach: Przeczytane, Mam/miałam, 2014
Przeczytana: 01 lutego 2014

Wspaniała, inspirująca, wyjątkowa. Aż chcę się gotować.

książek: 375
Adria | 2014-05-07
Na półkach: Przeczytane

To chyba najlepsza książka kucharska z włoskimi recepturami, jaką do tej pory miałam okazję trzymać w rękach.
Przepisy są bardzo przystępne i nieskomplikowane, pomimo różnych poziomów trudności. Składniki łatwo dostać w Polsce.
Pięknie wydana, w twardej porządnej oprawie, ładne zdjęcia, ciekawa grafika - przepisy są bardzo czytelne.

Jeśli ktoś chce kupić porządną książkę kucharską z daniami włoskimi - polecam z całego serca.

książek: 424
kwiatuszek2104 | 2013-01-08

Świetna książka, bogato ilustrowana. Lubię ją przejrzeć żeby zainspirować czymś do zrobienia do zjedzenia :)

książek: 403
martynosia | 2017-06-27
Na półkach: Przeczytane
książek: 169
puma86 | 2014-12-25
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 2013 rok
książek: 513
SamNieWieszKto | 2014-02-08
Na półkach: Przeczytane
książek: 224
Sylwia | 2014-01-21
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 234
Ania | 2012-11-22
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 203
Magic | 2012-02-28
Na półkach: Przeczytane
książek: 7924
Klaudia | 2017-11-02
zobacz kolejne z 15 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd