Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Książka kucharska włoskiej Mamy

Tłumaczenie: Małgorzata Korowaj
Wydawnictwo: Firma Księgarska Olesiejuk
8,13 (8 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
2
9
1
8
2
7
2
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788377084458
liczba stron
222
język
polski
dodał
Matacz

Na całym świecie włoska kuchnia jest synonimem nie tylko smacznych potraw, ale i domowej atmosfery. Proponujemy miłośnikom włoskich potraw specjalną "ucztę" - pięknie wydaną (na wzór domowych receptur) książkę kucharską autorską: przepisy włoskiej Mamy. Mama to imię nadane przez przyjaciół autorce książki, która swoimi potrawami wielu przyjaciołom zapewniła wspaniałe doznania kulinarne.

 

źródło opisu: http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl

źródło okładki: http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (29)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 1125
Matacz | 2013-04-27
Na półkach: Italia, Przeczytane, Kulinaria, 2013
Przeczytana: 21 kwietnia 2013

Ta niezwykła książka kucharska każdemu zapewni wiele wspaniałych doznań, zarówno smakowych jak i wizualnych. Jako że z założenia jest to książka podejmująca temat kuchni włoskiej to skupmy się na przepisach kulinarnych, a są one stosunkowo proste i smaczne. Nie ma tu jakiś futurystycznych kuchennych fajerwerków, gdyż jak na włoską Mamę przystało receptury są tradycyjne i klasyczne. Podoba mi się niewielka ilość przepisów na dania z owoców morza. Wiadomo, że w kuchni włoskiej to jeden z podstawowych produktów, ale w Polsce ciężko dostać dobrej jakości i świeże np. kałamarnice i tego typu morskie stwory, więc pominięcie przepisów z ich użyciem jest dobrym posunięciem.
Ciekawym rozwiązaniem jest ułożenie rozdziałów. Nie mamy standardowego: przystawka, zupa, obiad, deser... mamy natomiast: coś na piknik, coś na leniwe dni, coś wykwintnego itp. Moim zdaniem, interesujące urozmaicenie.
Jednak mam wrażenie, że w tej książce nie przepisy są najważniejsze - gdyż włoska kuchnia broni się...

książek: 762
Rockmargot | 2013-04-25
Przeczytana: 23 kwietnia 2013

Proste potrawy, smakowite zdjęcia, przepiękna opraca, przydatne i zabawne anegdotki -> czyli wszystko to, co składa się na dobrą książkę.

książek: 732
kaskus87 | 2015-08-13
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kulinaria
książek: 1902
izomorfia3 | 2014-04-30
Przeczytana: 30 kwietnia 2014
książek: 273
KlaudiaK | 2014-03-25
Przeczytana: 01 stycznia 2014
książek: 1713
Anita | 2014-02-01
Na półkach: Przeczytane, Mam/miałam, 2014
Przeczytana: 01 lutego 2014
książek: 189
Agnieszka Dąbrowska | 2013-10-18
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 2013 rok
książek: 1385
Hydrogen | 2013-08-06
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kulinarne
książek: 4197
książek: 1127
Paulina | 2016-11-18
Na półkach: Chcę przeczytać
zobacz kolejne z 19 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd