-
ArtykułyJames Joyce na Bloomsday, czyli 7 faktów na temat pisarza, który odmienił literaturęKonrad Wrzesiński7
-
ArtykułyŚladami autorów, czyli książki o miejscach, które odwiedzali i opisywali twórcyAnna Sierant8
-
ArtykułyCzytamy w weekend. 14 czerwca 2024LubimyCzytać455
-
ArtykułyZnamy laureatki Women’s Prize for Fiction i wręczonej po raz pierwszy Women’s Prize for Non-FictionAnna Sierant15
Biblioteczka
2023-09-05
2023-06-10
2023-04-22
2022-04-07
2020-08-16
2016-03-28
2014-04-11
bardzo dobra książka dla takiego mięsożercy jak ja, aby się trochę opamietał :) może nie zmienię drastycznie swoich nawyków żywieniowych, ale na pewno jakieś zmiany wprowadzę
bardzo dobra książka dla takiego mięsożercy jak ja, aby się trochę opamietał :) może nie zmienię drastycznie swoich nawyków żywieniowych, ale na pewno jakieś zmiany wprowadzę
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to2014-05-24
2014-06-07
2014-06-15
odniosłam wrażenie, że książka została napisana, aby autor mógł się obronić przed atakami jakie zostały skierowane pod jego adresem po napisaniu "nowoczesnych zasad odżywiania"; polecam pierwszą część
odniosłam wrażenie, że książka została napisana, aby autor mógł się obronić przed atakami jakie zostały skierowane pod jego adresem po napisaniu "nowoczesnych zasad odżywiania"; polecam pierwszą część
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to2014-06-21
2014-09-05
2013-11-13
2013-11-05
2013-11-08
świetna książka, dla osób które dopiero zaczynają swoją przygodę z uważnym jedzeniem i chciałyby się dowiedzieć, jak to co jedzą wpływa na sprawność ich organizmu
świetna książka, dla osób które dopiero zaczynają swoją przygodę z uważnym jedzeniem i chciałyby się dowiedzieć, jak to co jedzą wpływa na sprawność ich organizmu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to2012-02-01
2016-06-19
2017-01-27
Reportaż składa się z dwóch części, pierwsza - historyczna, opisuje początki fast foodów; druga przenosi nas do czasów współczesnych- opisując, jak wygląda proces przygotowania jedzenia, w jakich warunkach pracują ludzie, jak działają firmy, które mają tak dużą pozycję, że mogą dyktować kongresowi, aby żywność z ich fabryk była poza wszelką kontrolą.
Książka przerażająca w swej wymowie pokazująca proces wykorzystywania przyrody, zwierząt, pracowników szeregowych oraz konsumentów w imię zysków korporacyjnych.
Reportaż składa się z dwóch części, pierwsza - historyczna, opisuje początki fast foodów; druga przenosi nas do czasów współczesnych- opisując, jak wygląda proces przygotowania jedzenia, w jakich warunkach pracują ludzie, jak działają firmy, które mają tak dużą pozycję, że mogą dyktować kongresowi, aby żywność z ich fabryk była poza wszelką kontrolą.
więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka przerażająca w...