Ukryta prawda. Rewolucyjna wiedza o żywieniu i zdrowiu
Dr T. Colin Campbell po spektakularnym sukcesie Nowoczesnych zasad odżywiania, w których udowodnił, że dieta oparta na nisko przetworzonych produktach roślinnych jest najzdrowszym sposobem żywienia dla człowieka.
W swojej kolejnej książce odpowiada na niezmiernie ważne pytanie: dlaczego większość z nas wciąż nie ma pojęcia o tym, że klucz do dobrego zdrowia i długiego życia trzyma w swoich rękach (na swoich talerzach)? Z Ukrytej prawdy dowiesz się, jaką wartość ma powszechnie panujące przekonanie o korzyściach płynących z wielu zdobyczy współczesnej nauki i medycyny (np. suplementacji czy terapii genowej) i jaki mają one związek z polityką, interesami ekonomicznymi firm farmaceutycznych i spożywczych czy z działalnością mediów. Dzięki tej książce przekonasz się, że warto zmienić sposób odżywiania i że każdy powinien poznać tę prawdę.
T. Colin Campbell w swojej prowokacyjnej książce opiera się na wieloletnim doświadczeniu w badaniach eksperymentalnych i budowaniu polityki prozdrowotnej. Dzięki takim fundamentom może zaprezentować, dlaczego zamieszanie dotyczące żywienia i zdrowia jest tak duże, jak do niego doszło i co można w tej sytuacji zrobić. Nowoczesne zasady odżywiania pokazały nam, co powinniśmy jeść. Ukryta prawda odpowiada na pytanie: dlaczego? Życzę wam owocnej lektury! W tej książce na pewno znajdziecie coś, co was zainspiruje albo sprowokuje do myślenia.
Dodaj cytat z książki Ukryta prawda. Rewolucyjna wiedza o żywieniu i zdrowiu
Dodaj cytat
przeczytałem "The China Study".
przeczytałem "The China Study".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzokujące! Zwłaszcza część opowiadająca jak to lekarze, rząd i naukowcy nie są zainteresowani tym, by pacjenci byli zdrowi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoże gdybym sama nie była na diecie roślinnej, inaczej patrzyłabym na tę książkę. Po pierwszych stronach pomyślałam nawet, że trochę trąci fanatyzmem. Ale fakty są przytłaczające, powiązania logiczne, a skutki przerażające. Może tej lokomotywy nie da się zatrzymać od razu, ale całe szczęście każdy z nas od razu może wysiąść z tego pociągu. A jeśli wysiądzie wystarczająco dużo ludzi, może zlikwidują to połączenie, zanim cała Ziemia stoczy się razem z nim w przepaść.
Może gdybym sama nie była na diecie roślinnej, inaczej patrzyłabym na tę książkę. Po pierwszych stronach pomyślałam nawet, że trochę trąci fanatyzmem. Ale fakty są przytłaczające, powiązania logiczne, a skutki przerażające. Może tej lokomotywy nie da się zatrzymać od razu, ale całe szczęście każdy z nas od razu może wysiąść z tego pociągu. A jeśli wysiądzie wystarczająco...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna pozycja. Nic dodać nic ujac.
Świetna pozycja. Nic dodać nic ujac.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawa pozycja. Można ją czytać niezależnie od "nowoczesne zasady odżywiania" również tego autora.
Ta książka otworzy Wam oczy na wiele ważnych spraw.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka otworzy Wam oczy na wiele ważnych spraw.
odniosłam wrażenie, że książka została napisana, aby autor mógł się obronić przed atakami jakie zostały skierowane pod jego adresem po napisaniu "nowoczesnych zasad odżywiania"; polecam pierwszą część