Okno Skąpane w Mroku

Okładka książki Okno Skąpane w Mroku
Rachel Gillig Wydawnictwo: Nowe Strony Cykl: Tajemnice Króla Shepherda (tom 1) romantasy
romantasy
Tajemnice Króla Shepherda (tom 1)
One Dark Window
Aleksandra Górczyńska

Kup Okno Skąpane w Mroku w ulubionej księgarnii

Oceny książki Okno Skąpane w Mroku

OPINIE i DYSKUSJE o książce Okno Skąpane w Mroku

Sięgnęłam po tę książkę zachęcona pozytywnymi opiniami i nie zawiodłam się!
Ma na pewno swój klimat. Polecam 1 tom i lecę czytać kolejny! 😄

Sięgnęłam po tę książkę zachęcona pozytywnymi opiniami i nie zawiodłam się!
Ma na pewno swój klimat. Polecam 1 tom i lecę czytać kolejny! 😄

Może gdybym miała znowu naście lat to tytuł bardziej by mi się spodobał. Bardzo prosta fabuła, z bardzo prostymi, infantylnymi wręcz bohaterami. Mnie punkt wyjściowy dla całej historii totalnie nie przekonał, a przez to do zakończenia dotarłam bez większych emocji. Mnóstwo pustych dialogów i opisów. Co więcej, mimo że nie czytam zbyt dużo książek w tym gatunku to tu autorka wykorzystała motyw uwięzięnia demona w duszy młodej dziewczyny, który był bliźniaczo podobny do tego z chociażby "Wespertyny". Zapewne takich tytułów jest cała masa, ale tu nawet sposób kreowania demona i jego poczucia humoru oraz relacja między nim a główną bohaterką był niemal identyczny. Przyjemnie się słuchało, ale zdecydowanie bez szału.

Cóż. Było całkiem ok, ale nic specjalnego. Fajnie, ze główna bohaterka jest starsza. Raczej to widać po jej zachowaniu i innych bohaterach, ale czegoś mi w tej książce zabrakło.

Plot twisty przewidywalne (nie wszystkie),akcja dzieje się dosyć szybko, nie wiem czemu właściwie. Zdecydowanie można to było bardziej rozbudować, aby bohaterowie i sama książka nabrała głębi.

Trochę mnie ciekawi co będzie w drugim tomie, więc może po niego sięgnę.

To chyba debiut, więc całkiem niezły.

5602 użytkowników ma tytuł Okno Skąpane w Mroku na półkach głównych
1097 użytkowników ma tytuł Okno Skąpane w Mroku na półkach dodatkowych

Rachel Gillig
Rachel Gillig
Rachel Gillig jest autorką bestsellerów New York Timesa z serii The Shepherd King. Uzyskała tytuł licencjata z teorii i krytyki literatury na Uniwersytecie Kalifornijskim w Davis. Jeśli nie siedzi pod kocem , marząc o kolejnej powieści, spaceruje po pięknej środkowej Kalifornii z mężem, synem i ich dostojnym pudlem, Wallym.

Cytaty z książki Okno Skąpane w Mroku