Flaw(less). Opowiedz mi naszą historię

Okładka książki Flaw(less). Opowiedz mi naszą historię Marta Łabęcka
Okładka książki Flaw(less). Opowiedz mi naszą historię
Marta Łabęcka Wydawnictwo: Editio Cykl: Flaw(less) (tom 1) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa

Patronaty LC

Książki autora

fantastic

fantastic

Mega fajna książka, szybko się czyta, dobre relacje pomiędzy przyjaciółmi czasem bardzo wzruszająca nie wiem jak jeszcze to opisać ale poprostu super książka, polecam

Książka prosta, zrozumiała, przez całą książkę poznajemy głównych bohaterów ich relacje ze sobą itd polecam, opinie są różne ale ja się na niej nie nudziłam

Początek książki zapowiadał się obiecująco. Bardzo polubiłam główną bohaterkę jak i postacie drugoplanowe. Jednak im bliżej końca akcja zaczęła być zbyt oczywista, ostro wyhamowała (pomimo jednego zwrotu akcji) i tak ciągnęła się już do samego końca. Dialogi między dwójką zakochanych bohaterów dotyczyły w sumie w kółko tego samego.
Mimo wszystko z czystej ciekawości sięgnę po kolejną część.

Mimo wszystko z czystej ciekawości sięgnę...

Ciekawa książka, na pewno warto przeczytać

Ciekawa książka, na pewno warto przeczytać

Jose+Ches=❤️‍🩹❤️‍🩹❤️‍🩹❤️‍🩹❤️‍🩹🫀🫀🫀🫀🫀👌👌🥹🥹🥹🥹🥰🥰🥰🥰🥰😘😘😘😘😘😍😍😍🎁🎁🎁

Jose+Ches=❤️‍🩹❤️‍🩹❤️‍🩹❤️‍🩹❤️‍🩹🫀🫀🫀🫀🫀👌👌🥹🥹🥹🥹🥰🥰🥰🥰🥰😘😘😘😘😘😍😍😍🎁🎁🎁

Przeciętna historia o miłości jakich wiele.
Brak postaciom pazura.
Brak zwrotów akcji.
Jakiegoś dramatu bądź większych przeciwności losu albo chociażby humoru w dialogach.
Ale jest to taka komfortowa książka, na jesienne wieczorki w sam raz.

Przeciętna historia o miłości jakich wiele.
Brak postaciom pazura.
Brak zwrotów akcji.
Ale jest to taka komfortowa książka, na jesienne wieczorki w sam raz.

Po recenzjach jakie słyszałam przed przeczytaniem tej książki nie byłam pewna czy jest dla mnie. Zdecydowałam się ją jednak przeczytać.......i PRZEPADŁAM. Początek książki nie jest aż tak powalający jak reszta, ale pod żadnym pozorem nie należy się zniechęcać! Jest ona napisana pięknym językiem, czuć w niej wyraźnie emocje, a bohaterowie są zabawni i świetnie wykreowani. Jest to tytuł, który każda czytelniczka lubiąca dobrą historię o miłości powinna posiadać! Wiadomo, że nie każdemu ta książka przypadnie do gustu, bo fabuła opiera się na wątku miłosnym. Jednak wbrew pozorom nie jest to denna, nudna książka, których wiele można obecnie spotkać. Historia jest ciekawa i PEŁNA EMOCJI. Polecam każdemu i zapewniam, że po pierwszym tomie będziecie musieli sięgnąć po kolejny!!!

więcej Pokaż mimo to

Josephine jest nastolatką pochodząca z tzw. dobrego domu. Rodzice nie wyobrażają sobie, by ich córka podążyła inną drogą, niż tą, której od niej oczekują. Dziewczyna postanawia przerwać ostatni rok w szkole i wyjechać, porzucając małe miasteczko i dom rodzinny nie oglądając się za siebie. Nowe życie to jej cel, który zostaje nieco zaburzony przez pojawienie się w jej życiu kilku osób. Chase, chłopak, który również zmaga się z wieloma trudnościami i problemami i absolutnie do ideału ma daleko. Mimo tego jest w nim coś, co z czasem dziewczynę urzeka. Realizacja planu dziewczyny staje pod znakiem zapytania. Czy Jose mimo wszystko wyjedzie i zostawi rodzinę, przyjaciół i Chase? Czy zacznie swoje nowe życie?

Sięgając po powieść kierowałam się potrzebą przeczytania czegoś dobrego ale jednocześnie lekkiego i przyjemnego. Ta powieść idealnie spełniła moje oczekiwania. Cudownie się to czytało. To był taki miód na moje serce, czego potrzebowałam w tym momencie. Nie jest to powieść cukierkowa, tego nie można powiedzieć, ponieważ porusza ciężkie tematy. Z jednej strony pokazuje piękno przyjaźni, miłości, świata i ludzi, ale z drugiej pokaże też ludzki mrok, ludzkie problemy i tą momentami okrutną rzeczywiść, jaką oferuje nam czasem los. Autorka pięknie ukazała, że życie jest piękne, ale bywa gorzkie. Wspaniała powieść, która mnie otuliła niczym koc, otrzeźwiła niszczym wiadro zimnej wody i wzruszyła. Sięgam po drugi tom ☺️

więcej Pokaż mimo to

Są takie książki, które potrafią zainteresować. Są takie, które potrafią wciągnąć. A są też takie, które potrafią zaczarować czytelnika. "Flaw(less)" niewątpliwie należy do każdej z tych kategorii i to jestem w stanie powiedzieć z czystym sumieniem.

Największą zaletą każdej książki jest dla mnie to, że zaczynając ją, nie potrafię się od niej oderwać. Autorka stworzyła wspaniałą historię, nasyconą mnóstwem emocji. Była bardzo w moim guście. Moim mottem jako autorki jest stwierdzenie, że piszę takie książki, jakie sama chciałabym przeczytać. Ogromną przyjemnością więc jest również czytanie książek autorstwa kogoś, kto poczynił właśnie taką historię, jaką chciałabym poznać. Bardzo trudno jest mi to określić słowami. To chyba po prostu było coś, co można by określić mianem chemii ;)

Książka opowiada o Josephine, twardo stąpającej po ziemi nastolatce, która ogarnięta ciągłą presją ze strony rodziców, usilnie dąży do bycia najlepszą. Mamy również Chase'a, chłopaka żyjącego wraz z matką narkomanką, dla którego najbardziej skutecznym ratunkiem jest ucieczka w samotność. Te dwa zupełnie odmienne charaktery mają ze sobą o wiele więcej wspólnego, niż wydaje się na pierwszy rzut oka i przez całą książkę jesteśmy świadkami odkrywania kolejnych kart tej relacji. Wspaniałej relacji. Jestem oczarowana, bo choć brzmi jak schemat, jest napisana w tak cudowny sposób, że chwyciła mnie za serce.

Polecam!

(recenzja nie jest współpracą reklamową)

• Przeczytane
    2 418