Nigdy nie zapomnisz

- 2018-10-31
- 2018-10-31
- 2015-10-15
- Ewa Kleszcz
- kobieta literatura amerykańska romans sensacyjny spadek USA śledztwo tajemnica thriller trauma uczucie wspomnienia zbrodnia
Każdy ma sekrety. Ale niektóre bywają wyjątkowo groźne.
Kolejny elektryzujący thriller bestsellerowej brytyjskiej autorki. Poprzednie książki Kathryn Croft: "Córeczka", "Tylko jedno kłamstwo", "Nie ufaj nikomu" – stały się w Polsce wydawniczymi hitami i błyskawicznie wspięły się na szczyt listy bestsellerów.
"Nigdy nie zapomnisz" ma ogromne szanse, by powtórzyć ten sukces. Tym razem autorka przeszła samą siebie!
Fenomenalna historia! Wciąga od pierwszej strony i sprawia, że chcesz więcej.
Leah Mills wiedzie życie uciekinierki i wciąż próbuje wymazać z pamięci wstrząsające wydarzenia z przeszłości. Samotna, pozbawiona przyjaciół i miłości, izoluje się od świata, jednak gdy na horyzoncie pojawia się Julian, bohaterka zaczyna wierzyć, że w końcu uda się jej ułożyć sobie życie.
Ale Julian chyba nie jest tym, kim się wydaje, a przeszłość i tak o sobie przypomina.
W rocznicę tamtego przerażającego dnia Leah otrzymuje kartkę z życzeniami. Dociera do niej, że jest ktoś, kto nie pozwoli jej zapomnieć i nie spocznie, dopóki nie zniszczy namiastki normalnego życia, jaką sobie stworzyła.
Ale czy Leah rzeczywiście jest tylko niewinną ofiarą, czy może zasłużyła na karę? Czy ktokolwiek będzie mógł ją zrozumieć… i jej wybaczyć?
Nie można uciec przed przeszłością.
Mocno średnia półka.
Mocno średnia półka.
Pokaż mimo toZ początku, wydawałoby się, nudna książka z każdą kolejną stroną wciągała mnie w swoją fabułę.
Od samego początku bardzo wczułam się w przeżycia głównej bohaterki. Poniekąd jej życie jest mi bliskie... Nie wiadomo jednak jak okropna jest jej przeszłość, która doprowadziła ją do tego miejsca w którym się znalazła oraz do tych wydarzeń, które zaczęły się dziać. Wraz z kolejnymi rozdziałami sytuacja zaczyna się klarować, a autorka trzyma czytelnika w napięciu do ostatniej strony. Majstersztyk!
więcej Pokaż mimo toOd samego początku bardzo wczułam się w przeżycia głównej bohaterki. Poniekąd jej życie jest mi bliskie... Nie wiadomo jednak jak okropna jest jej przeszłość, która doprowadziła ją do tego miejsca w którym się znalazła oraz do tych wydarzeń, które zaczęły się dziać. Wraz z...
Leah pracuje w bibliotece. Nie posiada męża ani przyjaciół. Traumatyczne przeżycia nie pozwalają jej iść do przodu. Nagle w jej życiu pojawia się Julian. Jednak w rocznicę tych wydarzeń ktoś nie pozwala jej o nich zapomnieć. Główna bohaterka dostaje groźby od tajemniczego człowieka. Czy grozi jej niebezpieczeństwo?
Kathryn Croft jest jedną z moich ulubionych pisarek thrillerów, więc byłam nastawiona na świetną książkę, jaką zawsze otrzymywałam. Jednak na tej powieści zawiodłam się. Książka sama w sobie nie jest zła, ale dla osób które znają "charakter pisania" Kathryn mogą łatwo odgadnąć zakończenie. Nie dowiadujemy się od razu co wydarzyło się we wczesnym życiu bohaterki. Dopiero pod koniec dowiadujemy się co się stało 14lat temu. Jak zawsze mamy schemat: Teraźniejszość-przeszłość. Książka jest dobra, ale jak po Kathryn Croft spodziewałam się czegoś lepszego.
Jest ciekawa i szybko się ją czyta. Jest warta przeczytania, ale nie należy się nastawiać, że będzie to najlepsza książka.
więcej Pokaż mimo toKathryn Croft jest jedną z moich ulubionych pisarek...
Świetna, mocna , bardzo ciekawa książka pełna niesamowitych zwrotów akcji. Cały czas trzyma w napięciu, adrenalina rośnie nieustannie podczas czytania. Byłam nią tak zafascynowana, że kupiłam ją kuzynce na prezent ślubny. Genialna. Uwielbiam książki tej autorki!
Pokaż mimo toŚwietna powieść. Podeszłam do niej bez większych oczekiwań a zakończyłam ją z satysfakcją. Autorka zaserwowała nam mnóstwo zwrotów akcji, napięcie rosło przez cały czas. Apetyt rósł w miarę czytania :) łatwo było mi zrozumieć główną bohaterkę jednocześnie cały czas próbując odgadnąć co takiego ja spotkało że jest taka jaka jest, żyje tak jak żyje. Bardzo podobały mi się przeskoki w linii czasowej, które odkrywały stopniowo coraz więcej. Intrygująca, ciekawa, przyjemna. Szybko się ja czytało a gdy musiałam ją odłożyć wciąż myślałam kiedy znów będę mogła wrócić i dowiedzieć się więcej. Polecam :)
Świetna powieść. Podeszłam do niej bez większych oczekiwań a zakończyłam ją z satysfakcją. Autorka zaserwowała nam mnóstwo zwrotów akcji, napięcie rosło przez cały czas. Apetyt rósł w miarę czytania :) łatwo było mi zrozumieć główną bohaterkę jednocześnie cały czas próbując odgadnąć co takiego ja spotkało że jest taka jaka jest, żyje tak jak żyje. Bardzo podobały mi się...
więcej Pokaż mimo toPióro autorki zawsze mnie zaskakuje. Tym razem niestety negatywnie. Ja wiem, że nasze założenia odnośnie ulubionych autorów są tylko i wyłącznie pozytywne. Czekamy na ogromny zastrzyk zaskoczenia, dobrych wrażeń i.. czego jeszcze? #nigdyniezapomnisz mnie w ogóle nie zaskoczyła, nie wciągła mnie aż tak bardzo żeby po jej przeczytaniu powiedzieć, to było dobre. Bohaterka książki była na pewno przypadkiem w którym wiele wydarzeń złożyło się na jej samotność, świadome odosobnienie. Życie dało jej nieźle w kość ale czy to powód żeby izolować się od całego świata? Życie jest za krótkie żeby spędzić je w samotności.
Przeczytałam, odłożyłam i zabieram się za kolejne książki, które mam nadzieję, że sprawią iż świat przestanie dla mnie istnieć.. chociaż na 5 minut😁
Pióro autorki zawsze mnie zaskakuje. Tym razem niestety negatywnie. Ja wiem, że nasze założenia odnośnie ulubionych autorów są tylko i wyłącznie pozytywne. Czekamy na ogromny zastrzyk zaskoczenia, dobrych wrażeń i.. czego jeszcze? #nigdyniezapomnisz mnie w ogóle nie zaskoczyła, nie wciągła mnie aż tak bardzo żeby po jej przeczytaniu powiedzieć, to było dobre. Bohaterka...
więcej Pokaż mimo toBardzo dobra, o niespiesznej akcji. Mało dialogów, mało wartkiej akcji, ale narracja wyjątkowo przyciągająca, historię pochłania się szybko. Wielkim atutem tej opowieści jest to, że przez 90% lektury nie wiemy co dokładnie zadziało się w przeszłości głównej bohaterki, ale i sama teraźniejszość jest zagmatwana. Nie mogę powiedzieć, że zakończenie mnie w pełni satysfakcjonuje, bo pewne wątki pozostają nie rozstrzygnięte, może to ukłon w kierunku czytelnika, który w tej sytuacji powinien uruchomić wyobraźnię. Świetna autorka, przeczytałam już chyba wszystko spod jej pióra.
Bardzo dobra, o niespiesznej akcji. Mało dialogów, mało wartkiej akcji, ale narracja wyjątkowo przyciągająca, historię pochłania się szybko. Wielkim atutem tej opowieści jest to, że przez 90% lektury nie wiemy co dokładnie zadziało się w przeszłości głównej bohaterki, ale i sama teraźniejszość jest zagmatwana. Nie mogę powiedzieć, że zakończenie mnie w pełni...
więcej Pokaż mimo toZ wszystkich pozostałych książek tej autorki, ta zdecydowanie jest najsłabsza.
Z wszystkich pozostałych książek tej autorki, ta zdecydowanie jest najsłabsza.
Pokaż mimo toDla mnie slabsza niż Córeczka i Nie ufaj nikomu.
Ale przyzwoity thriller.
Dla mnie slabsza niż Córeczka i Nie ufaj nikomu.
Pokaż mimo toAle przyzwoity thriller.
Miała okazję przeczytać kilka książek tej autorki, które mi się podobały. Ale ta rozczarowała mnie zupełnie. Niesamowicie rozwlekła, a i zakończenie jakieś takie naciągane. Szkoda czasu na czytanie.