Kobiety Maorysów

Okładka książki Kobiety Maorysów autora Sarah Lark, 9788379993345
Okładka książki Kobiety Maorysów
Sarah Lark Wydawnictwo: Sonia Draga Cykl: Kauri (tom 2) literatura piękna
Kauri (tom 2)
Im Schatten des Kauribaums
2015-07-15
2015-07-15
2011-02-14
Anna Makowiecka-Siudut

Kup Kobiety Maorysów w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kobiety Maorysów

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kobiety Maorysów

"Kobiety Maorysów" to kontynuacja powieści "Złoto Maorysów".
Kathleen z mężem i córką wykruszają do Anglii aby objąć w posiadanie spadek zapisany przez wuja Petera. Z podróży przywożą Violet, córkę walijskiego górnika, i to właśnie ona zostaje główną bohaterką książki.
Drugą osobą, której historię poznajemy jest Matariki, córka Lizzie i Michaela.
Ważnym wątkiem jest walka o prawa kobiet i prawa Maorysów. Autorka, w interesujący sposób przedstawia fakty z historii Nowej Zelandii. Wszystko to jest na tle pięknych opisów unikalnej przyrody.
Druga część trylogii "Kauri" jest trudniejsza w odbiorze i słabsza niż pierwsza.
Saga stanowi całość, trzeba przeczytać po kolei wszystkie trzy tomy. Polecam😊

"Kobiety Maorysów" to kontynuacja powieści "Złoto Maorysów".
Drugą osobą, której historię poznajemy jest Matariki, córka Lizzie i Michaela.
Ważnym wątkiem jest...

Gorsza niż część pierwsza :/ momentami bardzo się dłużyła. Ta część bardzo skupia się na politycznej historii Maorysów (bunty, bitwy) oraz o walkę kobiet o prawa wyborcze.
Sama historia rodziny Kathleen i Lizzy (które są na drugim planie) jest mało pochłaniająca.

Odłożyłam na później. Znużyła mnie trochę.

Odłożyłam na później. Znużyła mnie trochę.

368 użytkowników ma tytuł Kobiety Maorysów na półkach głównych
78 użytkowników ma tytuł Kobiety Maorysów na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kobiety Maorysów

Cytaty z książki Kobiety Maorysów

Dodaj cytat z książki Kobiety Maorysów