Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni
252 str.
4 godz. 12 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- Julia's kitchen wisdom
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo Literackie
- Data wydania:
- 2011-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2011-01-01
- Liczba stron:
- 252
- Czas czytania
- 4 godz. 12 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 978-83-08-04683-8
- Tłumacz:
- Anna Sak
Książka zawierająca przepisy na potrawy i dodatki oraz praktyczne porady dla miłośników sztuki kulinarnej. Dowodem na ich przydatność są lata doświadczenia jakimi poszczycić się mogła najbardziej znana w Stanach Zjednoczonych szefowa kuchni, która nauczyła Amerykanów gotować i zaraziła ich miłością do jedzenia, wydając kolejne książki kucharskie i prowadząc pierwsze w tamtejszej telewizji show kulinarne. Ten niewielkich poradnik to niezbędnik, który powinien się znaleźć w podręcznej biblioteczce każdego szanującego się kucharza.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Oceny
Książka na półkach
- 382
- 179
- 133
- 19
- 18
- 12
- 10
- 8
- 6
- 6
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni
Dodaj cytat
Opinia
Jedyna książka kucharska, którą przeczytałam jak najzwyklejszą książkę, czytając prawie wszystko od początku do końca.
Idealna pozycja dla początkujących kucharzy. Wiele rad, opis podstawowych rzeczy (np. jak się gotuje warzywa czy piecze mięso), słowniczek z pojęciami pojawiających się w przepisach, a nie zawsze wiadomo, o co dokładnie chodzi.
Książka Julii mnie oczarowała i NA PEWNO ją kupię. Po prostu MUSZĘ ją mieć. Wypróbowałam już nawet dwa przepisy - wyszły przepyszne dania, które smakowały nie tylko mnie, ale i całej rodzinie (szczególnie sałatka z tartych buraczków jest cudowna. Normalnie nie lubię buraków, a w tej wersji zjadłam nawet dokładkę! :))
Jedyny minus, jaki zauważyłam: niektóre potrawy są albo bardzo skomplikowane albo ich robienie zostało tak skomplikowanie opisane, że nie jestem pewna do końca, jak je zrobić. Ale, że Julia zachęca do eksperymentów, to kto powiedział, że muszę robić wszystko dokładnie tak jak ona? :)
Jedyna książka kucharska, którą przeczytałam jak najzwyklejszą książkę, czytając prawie wszystko od początku do końca.
więcej Pokaż mimo toIdealna pozycja dla początkujących kucharzy. Wiele rad, opis podstawowych rzeczy (np. jak się gotuje warzywa czy piecze mięso), słowniczek z pojęciami pojawiających się w przepisach, a nie zawsze wiadomo, o co dokładnie chodzi.
Książka Julii mnie oczarowała...