Reklama

Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni

Julia Child
7,5 / 10
122 ocen 16 opinii
kulinaria, przepisy kulinarne 252 str.
Tytuł oryginału:
Julia's kitchen wisdom
Data wydania:
2011-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2011-01-01
Liczba stron:
252
Język:
polski
ISBN:
978-83-08-04683-8
Tłumacz:
Anna Sak
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Literackie
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne


Tytuł oryginału:
Julia's kitchen wisdom
Data wydania:
2011-01-01
Liczba stron:
252
Język:
polski
ISBN:
978-83-08-04683-8
Tłumacz:
Anna Sak
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Literackie
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne

Średnia ocen
7,5 / 10
122 ocen 16 opinii

Oceń przeczytaną książkę
Dodaj książkę do biblioteczki

Kup książkę

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama

Książki autora

Reklama

Podobne książki

Więcej
więcej

Oceny

Średnia ocen
7,5 / 10
122 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinie [16]

Sortuj:
61
24

Na półkach: , , , ,

KOCHAM GOTOWAĆ!!! <3 <3 <3
Ta książka jest niezbędnikiem dla każdego, kto chce zacząć lub już doświadcza swoją przygodę z gotowaniem.

Pokaż mimo to

2645
711

Na półkach: ,

Ja wiem, że to nie świadczy o dobrej książce kucharskiej, ale brakowało mi w niej koloru i obrazków.

Pokaż mimo to

1596
1113

Na półkach:

Maksymalnie apetyczna i urocza książka kucharska. Kto będzie miał ją w dłoniach na pewno nie poprzestanie na czytaniu, od razu będzie chciał wykorzystać przepisy i porady Julii w swojej kuchni.

Pokaż mimo to

Reklama
1024
89

Na półkach: , , ,

Zafascynowana filmem, kupiłam książkę. Godzinami przesiadywałam w kuchni, gotując, rozkoszując się i męcząc mojego partnera pytaniem "Dobre??"
Fantastyczna przygoda z Julią! Dużo się nauczyłam i polecam początkującym domowym szefom kuchni i doświadczonym kucharzom :)

Pokaż mimo to

2011
165

Na półkach: , ,

Jedyna książka kucharska, którą przeczytałam jak najzwyklejszą książkę, czytając prawie wszystko od początku do końca.
Idealna pozycja dla początkujących kucharzy. Wiele rad, opis podstawowych rzeczy (np. jak się gotuje warzywa czy piecze mięso), słowniczek z pojęciami pojawiających się w przepisach, a nie zawsze wiadomo, o co dokładnie chodzi.
Książka Julii mnie oczaro...

więcej Pokaż mimo to

410
81

Na półkach:

Co tu dużo mówić - wspaniałe przepisy znakomitej i najbardziej znanej kucharki na globie.

Jedyny minus to brak zdjęć, jesteśmy przyzwyczajeni do książek kucharskich w postaci pięknych, kulinarnych albumów. Mimo wszystko - kto kocha gotować, musi ją mieć!

Książkę tę szukałam długi czas, w końcu dostałam i nie żałuję. Powracam do niej często, szukając inspiracj...

więcej Pokaż mimo to

122
19

Na półkach: ,

http://zarloczek.pl/recenzje-ksiazek-kucharskich-2/julia-child/

Pokaż mimo to

1352
278

Na półkach: , , , ,

Bardzo chciałam mieć tę książkę i bardzo się cieszę, że Wydawnictwo Literackie zechciało mi ją udostępnić. Jest rewelacyjna. I mimo, że to tylko przepisy oczarowała mnie. Super wydana, z ozdobnikami. Podzielona jest tematycznie na zupy, sosy, sałatki, mięso, dania z jaj itp. „Gotuj z Julią” bardzo przypadła mi do gustu. Szczególnie to, że proporcje składników nie są podawane w ...

więcej Pokaż mimo to

7666
1781

Na półkach: , ,

Do sięgnięcia po książkę Julii Child zainspirował mnie film „Julia i Julie”, z rewelacyjną rolą Meryl Streep” oraz blog http://www.vivelacuisine.pl/, zainspirowany kuchnią francuską i przepisami Julii Child.

Julia Child, z domu McWilliams, była legendą amerykańskich programów kulinarnych. Podczas drugiej wojny światowej poznała swojego męża, Petera Childa, i wraz z ni...

więcej Pokaż mimo to

0
0

Na półkach: ,

Dużo trzeba cierpliwości, niezwykłych umiejętności i obeznania w świecie kuchni, żeby gotować według jej przepisów!

Pokaż mimo to

Książka na półkach


Reklama

Reklama
Reklama

Tu pojawią się rekomendacje dla ciebie

Aby zobaczyć rekomendacje oceń 20 książek w serwisie

Oceń

Wypożycz z biblioteki

Reklama

Cytaty

Mogą Cię również zainteresować

Reklama

Przeczytaj także

zgłoś błąd