Najlepsze przetwory warzywne

Okładka książki Najlepsze przetwory warzywne Katarzyna Gubała
Okładka książki Najlepsze przetwory warzywne
Katarzyna Gubała Wydawnictwo: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników kulinaria, przepisy kulinarne
192 str. 3 godz. 12 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
Data wydania:
2023-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2023-01-01
Liczba stron:
192
Czas czytania
3 godz. 12 min.
Język:
polski
ISBN:
9788374018166
Tagi:
Wrocławek
Średnia ocen

10,0 10,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
10,0 / 10
1 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
758
757

Na półkach: , , , , , ,

Warzywa zawierają dużo w sobie witamin i chętnie je zajadamy we wszelkiego rodzaju daniach, w których to występują jako dodatki i lubimy w postaci sałatek, soków, kiszonek, zupach bądź też marynatach.

Wiadomo, że nie od dziś nie wszyscy lubią warzywa, ale ci, co nie znają, ich smaku nie wiedzą, co tracą, a szkoda, gdyż konsumując, je mogą, wiele zyskać ich kosztując. To nic nie kosztuje.

Uwielbiam warzywa i chętnie wykonywać na ich głównej bazie składnikowej sałatki, zupy, które są doskonałym źródłem zdrowia.

Jak to dobrze, że autorka znana ze wcześniejszych napisanych książek kulinarnych postanowiła tym razem podzielić się kolejnymi nowymi niespodziankami płynącymi z ogromnego serca, którym dzieli się nim ze wszystkimi chcącymi zdrowo się odżywiać i zaprasza do zapoznania się z nową książką pt.'' Najlepsze przetwory warzywne''.

Uważam, że czytelnik spędzi miło czas z tą książką, gdyż Katarzyna Gubała ma niezwykły dar wyrażania szczerze, co tworzy, otwarcie wypowiada się na temat przyrządzanych przez nią przepisów i za to ją cenię. Nie boi się kulinarnych wyzwań, ale wie za to, co jest dobre dla czytelnika, rodziny, czy osób rozpoczynających swoją nową przygodę, jaką jest gotowanie z wielką pasją, która się jej udziela, a towarzyszący jej uśmiech stanowi moim zdaniem najlepszą zachętę, aby móc wraz z nią wykonywać zaproponowane przepisy na przetwory warzywne.

Autorka we wstępie podkreśla, co skłoniło ją do napisania książki, jaką rolę odgrywają dla niej warzywa, gdzie je mamy kupować, wyjaśnia, co jest najważniejsze w procesie własnej wytwarzanej produkcji warzyw lub ogrodu.

Warto jest zwrócić uwagę na samym początku, zanim rozpoczniemy pracę z warzywami i co jest ważne na każdym możliwym etapie, który to ma ogromne znaczenie, gdyż bez niego praca kulinarna nie przyniesie uzyskanych pozytywnych elementów.

Istotnymi elementami są uzyskane informacje zamieszczone we wstępie i należy z nich skorzystać: dobre warzywa na przetwory, jak zrobić trwałe przetwory, metody przetwarzania warzyw, dobre praktyki podczas robienia przetworów.

Bardzo podoba mi się to, że Katarzyna Gubała umiejętnie i z użyciem prostego języka kulinarnego ma tak wiele do przekazania z własnego doświadczenia swoim czytelnikom, wykonuje wspólnie z rodziną autorskie przepisy na przetwory warzywne, które tworzą bogactwo witamin.

Książka ta nie posiada rozdziałów, lecz zostały w niej umieszczone grupy, do których należą przetwory warzywne: przydatne na zimę, kiszonki, sałatki, grzyby, kuchenni pomocnicy, a dodatkowo została dodana porada, do jakich można je zastosować w daniu.

W książce tej zaprezentowane zostały piękne zdjęcia przetworów warzywnych, została zastosowana czytelna czcionka ułatwiająca zapoznanie się z całością kulinarnej treści, kolorowa grafika, która wyszczególnia nazwy przepisów przetworów i zaprezentowanych z osobna zdjęć składników umiejscowionych po prawej stronie potrzebnych do ich wykonania.

Elementem dodatkowym i pomysłowym w książce jest zamieszczenie na samym końcu miejsca na Twoje przepisy.

Katarzynie Gubale dziękuje za podarowanie mi do zrecenzowania egzemplarzu książki pt.'' Najlepsze przetwory warzywne''.

Warto jeść warzywa o każdej porze roku i przyrządzać z nich przetwory służące nam do zdrowego trybu życia.

Polecam mieć tę książkę w swojej kulinarnej kolekcji.

Warzywa zawierają dużo w sobie witamin i chętnie je zajadamy we wszelkiego rodzaju daniach, w których to występują jako dodatki i lubimy w postaci sałatek, soków, kiszonek, zupach bądź też marynatach.

Wiadomo, że nie od dziś nie wszyscy lubią warzywa, ale ci, co nie znają, ich smaku nie wiedzą, co tracą, a szkoda, gdyż konsumując, je mogą, wiele zyskać ich kosztując. To...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    3
  • Posiadam
    1
  • 2023
    1
  • #WyzwanieLC2023
    1
  • Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
    1
  • Podarowana książka od Autorki
    1
  • Przeczytane
    1
  • Podarowana książka do recenzji od Wydawnictwa
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Najlepsze przetwory warzywne


Podobne książki

Przeczytaj także