Najlepsze przetwory z owoców
Wydawnictwo: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników kulinaria, przepisy kulinarne
192 str. 3 godz. 12 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
- Data wydania:
- 2023-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2023-01-01
- Liczba stron:
- 192
- Czas czytania
- 3 godz. 12 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788374018159
- Tagi:
- Włocławek
Opis:
Zbiór 75 sprawdzonych przepisów pochodzących z polskiej tradycyjnej kuchni. Książka zawiera porady od czego zacząć własną produkcję słoików do spiżarni, jak wybierać owoce oraz w jaki sposób tworzyć przetwory, aby nie straciły swoich walorów zdrowotnych. Polskie owoce to prawdziwa skarbnica witamin, źródło witalności i bomba dobrego smaku. Wystarczy odrobina cukru, kilka słoików i z soczystych owoców można wyczarować moc witamin zamkniętą na dłużej, niż tylko trwa sezon. Trafiły tu nie tylko rodzinne, sprawdzone przepisy, ale także te zebrane podczas licznych podróży po regionach Polski.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 4
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Któż z nas nie lubi jeść na co dzień owoców, zachwycać się ich smakiem, wypijać z nich wyciskane soki, które stanowią porcję witamin i wzbogacają nasze zdrowie.
Wiemy, że z czasem niektóre grupy owoców bywają sezonowe i warto je zbierać, jeść, a następnie zadbać o to, aby przyrządzić z nich przetwory, z których można, dodawać je wszelkiego rodzaju ulubionych dań pasuje ten niezwykły diament w postaci owocu.
Lubię w sezonie wakacyjnym spędzać czas przy przyrządzaniu przetworów z owoców, które posłużą nie tylko w okresie zimowym, ale również wiosennym, zanim nie pojawi się nowy kolejny sezon do ich całkowitej użyteczności.
Niezmiernie cieszę się, że mogę zaufać sprawdzonym od kilku lat poradom niezwykłej i wspaniałej autorki książek kulinarnych, która tworzy wciąż to nowe autorskie przepisy, aby nam osłodzić życie, umilić i sprawić, aby na naszych twarzach pojawiał się uśmiech i chęć do poznawania tajemnic kulinarnych związanych tym razem z przetworami owocowymi.
Katarzyna Gubała w książce pt. ''Najlepsze przetwory z owoców'' zabiera, czytelnika w wyjątkową owocową podróż wprowadzając go przez przejrzyście opracowany przez nią wstęp, w którym to zdradza, jak rozwija się u niej pasja do przyrządzania skonstruowanych nowych przepisów, na co zwraca uwagę podczas przygotowania się do pracy kulinarnej i co dla niej jest najważniejsze w trakcie wyszczególnionych przez nią istotnych głównych składników, jakimi są owoce.
Moją uwagę na samym początku książki zwróciło: 10 moich złotych zasad przetwórstwa wszelakiego, domowe sposoby na przetwarzanie owoców, dobre pojemniki na przetwory, dobre rady na przetwory owocowe.
W książce tej nie ma zamieszczonych rozdziałów, ale są działy, do których należą przetwory owocowe: konfitury, dżemy, powidła, marmolady, syropy, soki, kompoty, kiszonki, fermentacje, nalewki.
Uważam, że przepisy na przetwory z owoców Katarzyny Gubały będą stanowiły gwarancję sprawdzonego sukcesu na to, że owoce były umiejętnie wykorzystywane wraz z ich skórkami, gdyż to stanowi walor estetyczny podczas dekoracji wykonanych przez nas potraw.
Można zauważyć, że Katarzyna Gubała potrafi umiejętnie radzić i podpowiadać, jak należy korzystać z darów natury, jakimi są owoce.
Najważniejsze jest to, aby przekonać się o tym, jak wielką moc ma pozytywna energia, zapał, kreatywność autorki, która to zawsze z miłą chęcią zaprasza, czytelnika do wykonywania przetworów z owoców nie zapominając o zastosowaniu niełatwych w praktyce zasadach, które stanowią najważniejszy do nich klucz.
W książce tej zaprezentowane zostały piękne zdjęcia przetworów owocowych, została zastosowana czytelna czcionka ułatwiająca zapoznanie się z całością kulinarnej treści, kolorowa grafika, która wyszczególnia nazwy przepisów owocowych i zaprezentowanych z osobna zdjęć składników umiejscowionych po prawej stronie potrzebnych do ich wykonania.
Pomysłowym dodatkowym elementem w książce jest zamieszczenie na samym końcu miejsca na Twoje przepisy.
Katarzynie Gubale składam najserdeczniejsze podziękowania za podarowanie mi do zrecenzowania egzemplarzu książki pt. ''Najlepsze przetwory z owoców'' dzięki, któremu moja wiedza na temat przetworów owocowych została uzupełniona o najmniejszy drobny kulinarny szczegół.
Polecam mieć tę książkę w swojej kulinarnej kolekcji.
Któż z nas nie lubi jeść na co dzień owoców, zachwycać się ich smakiem, wypijać z nich wyciskane soki, które stanowią porcję witamin i wzbogacają nasze zdrowie.
więcej Pokaż mimo toWiemy, że z czasem niektóre grupy owoców bywają sezonowe i warto je zbierać, jeść, a następnie zadbać o to, aby przyrządzić z nich przetwory, z których można, dodawać je wszelkiego rodzaju ulubionych dań pasuje...